Kontakt med oss

Ukraina

G7 og partnere lover å støtte Ukrainas energisektor, sier USA

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

G7 og andre partnere lovet forrige uke å fortsette sin støtte til Ukrainas energiindustri, inkludert å levere humanitær hjelp om vinteren, ifølge det amerikanske utenriksdepartementet etter et møte med gruppens utenriksministere.

Møtet ble arrangert av USAs utenriksminister Antony Blinken og Japans utenriksminister Yoshimasahayashi. Begge land lovet å fortsette å koordinere Ukrainas innsats "modernisere og redusere energinettet", ifølge avdelingen etter det virtuelle møtet.

Ifølge utenriksdepartementet har utenriksministrene gjentatt sine oppfordringer til Russlands stans i angrepene på Ukrainas varme- og energisystemer.

Den uttalte at gruppen hadde forpliktet seg til å koordinere sin innsats for å fortsette sin tette koordinering og levere humanitær hjelp og utstyr denne vinteren, skaffe nødvendig infrastruktur og støtte Ukrainas langsiktige visjon om å modernisere og avkarbonisere energinettet og integrere med det europeiske systemet.

Siden Russland invaderte Ukraina i februar i fjor har titusener blitt drept og mange millioner tvunget ut av hjemmene sine.

Denys Shmyhal, Ukrainas statsminister, uttalte tirsdag at landet hans fortsetter å samarbeide med partnere for å fremskynde reparasjonsarbeidene for å gjenopprette produksjons- eller distribusjonsanlegg. Han sa også at målet er å redusere sentraliseringen av energisystemet og å implementere nye energieffektiviseringsprogrammer.

Shmyhal uttalte at Ukraina har tilstrekkelige kull- og gassreserver til å vare vinteren, til tross for gjentatte russiske angrep.

Annonse

Han sa at selv om situasjonen i sektoren var vanskelig, var den under kontroll etter en russisk kampanje med missil- og droneangrep på avgjørende infrastruktur i månedsvis. Denne kampanjen forårsaket skade på rundt 40 % av landets energisystem.

Bortsett fra uvanlig varmt desember- og januarvær, opplever alle regioner i Ukraina for tiden planlagte strømstans på grunn av energimangel. Ukrenergo, nettoperatøren, sa at energiproduksjonen hadde økt denne uken.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender