Kontakt med oss

Russland

Kiev oppfordrer russerne til ikke å adoptere Ukrainas "stjålne" barn

DELE:

Publisert

on

Den ukrainske visestatsministeren Iryna Vereshchuk oppfordret tirsdag (28. mars) russere til ikke å adoptere barn hun hevdet ble "stjålet i Ukraina" under krigen. Hun sa at de var blitt deportert til Russland.

Millioner av mennesker har blitt tvunget til å flykte fra Russlands krig mot nabolandet de siste 13 månedene. Dette inkluderer familier så vel som barn. Det er vanskelig å fastslå det sanne antallet barn som er deportert til Russland.

I mars utstedte Den internasjonale straffedomstolen (ICC) en arrestordre mot Russlands president Vladimir Putin, Maria Lvova–Belova, Russlands kommissær for barns rettigheter. De ble anklaget for krigsforbrytelser, og ulovlig deportert hundrevis fra Ukraina.

Vereshchuk uttalte på Telegram at foreldreløse barn ble "stjålet" i Ukraina og gitt opp for adopsjon av Russland.

Vereshchuk, sosial koordinator, sa: "Jeg anbefaler på det sterkeste russiske statsborgere å ikke adoptere ukrainske foreldreløse barn ulovlig tatt fra det midlertidig okkuperte territoriet i Ukraina."

"Nok en gang minner jeg alle russiske "adoptivforeldre" og "foresatte": før eller siden må du svare."

I følge departementet for integrering av okkuperte områder i Ukraina er 19 514 ukrainske barn ulovlig deportert for tiden.

Russland har ikke lagt skjul på et program som brakte tusenvis av ukrainske barn til Russland. Den presenterer den imidlertid som en humanitær kampanje for beskyttelse av foreldreløse og forlatte barn i konfliktsoner.

Annonse

Mesteparten av bevegelsen av barn og mennesker skjedde i løpet av de første månedene etter krigen, før Ukraina startet sin store motoffensiv for å gjenvinne de østlige og sørlige okkuperte områdene i slutten av august.

Russlands forsvarsdepartement opplyste i august at 3.5 millioner mennesker ble brakt til Russland, som inkluderer mer enn en halv milliard barn.

I juli uttalte USA at Russland 260,000 XNUMX barn ble «tvangsfjernet» fra sine russiske hjem.

Russisk TASS-byrå siterte Vitaly Ganchev (en Moskva-installert tjenestemann i Russland-okkuperte Kharkiv-regioner) som sa tirsdag at en gruppe barn fra regionen ble sendt til Russland i fjor sommer med deres samtykke.

"Barna er i god omsorg, og de har alle nødvendige fasiliteter. Ganchev sa at vi vil fortsette å ta vare på dem til foreldrene deres kommer tilbake."

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender