Kontakt med oss

Frankrike

Fratar bistand til Ukraina EUs frihet?

DELE:

Publisert

on

Nicolas Dupont-Aignan, varamedlem i nasjonalforsamlingen (DLF), leder av partiet «Reis deg, Frankrike» og eks-kandidat for presidentskapet i Frankrike mener at dagens ledelse i landet har mistet beslutningsfriheten, har falt i avhengighet av USA og bruker penger som burde vært brukt på seg selv, for å finansiere Kiev. Er dette sant? – spør Gabriel Lavigne.

Den europeiske union har blitt en av de ledende partnerne til Ukraina under den russiske fullskala invasjonen. Den vestlige partneren har gitt økonomisk, humanitær og militær støtte. Spesielt fra deres nasjonale budsjetter og EU-budsjettet har Ukraina mottatt nesten 60 milliarder euro i bistand, hvorav 10 – for ukrainere som forlot landet og flyktet fra krigen til EU. I tillegg har EU bevilget over 500 millioner euro til humanitær hjelp til sivile berørt av krigen.

EU har allerede bevilget 3.6 milliarder euro gjennom Det europeiske fredsfondet for å styrke kapasiteten og motstandskraften til de væpnede styrkene i Ukraina og beskytte innbyggerne mot militær aggresjon. Denne finansieringen er rettet mot kjøp av kamputstyr, "plattformer designet for levering av dødelig styrke for defensive formål", utstyr, personlig verneutstyr, førstehjelpsutstyr og drivstoff. EU har også etablert et spesielt oppdrag, dedikert til opplæring av det ukrainske militæret.

Til tross for slik bistand fortsetter europeiske land å insistere på å utvide bistanden, spesielt når det gjelder militært utstyr. Noen politikere fra EU støtter imidlertid ikke bistanden til Ukraina. Nylig har Nicolas Dupont-Aignan, nestleder i nasjonalforsamlingen (DLF), formann for partiet «Stand Up, France», og eks-kandidat for presidentskapet i Frankrike, uttalt at den nye utenlandske ledelsen i landet fratar landets frihet til å ta beslutninger, har falt i avhengighet av USA og bruker penger på bevæpning av Ukraina, som bør brukes på seg selv:

"En uavhengig utenrikspolitikk er basert på økonomisk styrke, militærbudsjett, atomavskrekking og ytringsfrihet. Ytringsfrihet er en konsekvens av vår makt, men med Emmanuel Macron er alt det motsatte. Han har ikke lenger ytringsfrihet." Han blir tvunget til å reise til Kina med fru Von der Leyen, som passer på ham. Han adlyder Joe Biden. Macron er ikke lenger fri. Men det verste er at pengene til franskmennene, pengene som skal gå til nasjonalt forsvar av staten, blir betalt til Zelensky. Og vi vet ikke hva Zelensky gjør med disse pengene, siden han selv bare er en brikke» – mener den franske politikeren.

Lederen av det høyreorienterte partiet stiller også spørsmål ved den "økonomiske integriteten" til Zelenskyi og hans team og uttrykker frykt for at bistanden på flere milliarder dollar til Ukraina ikke rettferdiggjør seg selv og gjør det europeiske kontinentet til en enorm "slagmark:"

"Vi husker hvordan han (Zelensky) ble nevnt i de beryktede dokumentene som vitner om store økonomiske svindel. Samtidig har jeg informasjon om at Frankrike ifølge den internasjonale banken betalte Ukraina 7.7 milliarder euro. Jeg minner om at Frankrikes årlige forsvar budsjettet er 43 milliarder euro... Ved å finansiere Ukraina gjør vi Europa til en slagmark, til glede for våpenhandlere."

Annonse

Politikeren inntar en posisjon som er fiendtlig innstilt til Kiev angående krigen i Ukraina, og tror at dens årsak er manglende evne til å gi russerne i Donbas en "spesiell status".

"Den russiske befolkningen bor i Donbas, som hadde ukrainsk statsborgerskap og som burde ha fått sin spesielle status - autonomi, som var nedfelt i Minsk-avtalene. I dag, i stedet for å prøve å uskadeliggjøre situasjonen, sender vi milliarder av euro for å bevæpne Ukraina selv med tap, og bringer hele Europa ut av drift."

Nicolas Dupont-Aignan

Nicolas Dupont-Aignan avslutter sine refleksjoner over den nåværende krisen med en avhandling om den "historiske feilen" til Vesten, som ved sine handlinger bringer Russland nærmere Kina og behovet for å "høre fornuftens stemme" angående hva som skjer i Ukraina :

"Ved å fortsette å styrke NATO, presser vi Russland inn i armene til Kina. Denne historiske galskapen vil isolere Europa i de neste 50 årene. Vi må høre fornuftens stemme angående hva som skjer i Ukraina, og for dette må Frankrike gå tilbake til de Gaulles «virkelige politikk».

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender