Kontakt med oss

Ukraina

EBRD vil mobilisere 300 millioner euro for å øke Ukrainas energisikkerhet

DELE:

Publisert

on

Som svar på Russlands siste angrep på Ukrainasin energiinfrastruktur, Den europeiske banken for gjenoppbygging og utvikling (EBRD) gir ytterligere finansiering til landets statseide energiselskaper, inkludert EBRD-kundene Ukrenergo, Ukrhydroenergo og Ukrnafta. 

EBRD-president Odile Renaud-Basso undertegnet i dag et avtaleavtale om et nødresponsprogram for energisikkerhet med Ukrainas statsminister Denis Shmyhal, som fastsetter planer for ytterligere støtte til Ukrainas energisektor.

I henhold til avtalen har EBRD til hensikt å mobilisere ytterligere finansiering på mer enn €300 millioner for Ukrainas energiselskaper, for å støtte restaurering av produksjonsanlegg og infrastruktur, for å legge til rette for bygging av ny distribuert fleksibel produksjonskapasitet og for å sikre stabil og uavbrutt strømforsyning over hele landet. 

EBRD og regjeringen i Ukraina vil jobbe sammen for å definere prioriterte fokusområder i energisektoren, som vil veilede EBRD-støtten. 

Banken, som har gjort mer enn 4 milliarder euro i finansiering tilgjengelig for Ukraina siden Russland tok fatt på sin fullskala krig der i februar 2022, har omarbeidet sine investeringsplaner for i år for å møte de presserende energibehovene som oppstår fra de nylige angrepene. Distribuert energiproduksjonsutvikling, inkludert fra fornybare kilder, og motstandskraften til kraftoverføringssystemet er nøkkelprioriteter i EBRDs engasjement med kunder i energisektoren.

Energisikkerhet er en av EBRDs fem investeringsprioriteter i Ukraina, sammen med viktig infrastruktur, matsikkerhet, handel og støtte til privat sektor.

Annonse

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender