Kontakt med oss

Ukraina

Ukrainske barn har blitt stjålet av Russland, sammen må vi få dem tilbake

DELE:

Publisert

on

skriver Andriy Kostin, Ukrainas statsadvokat.

Tortur, deportasjon, død – dette er bare et øyeblikksbilde av grusomhetene barn møter i okkuperte deler av Ukraina.

Verden ser de militære operasjonene og det konstante bombardementet, de ser talene og løftene om bistand. Men Ukraina kjemper også på en annen front som overskrider skyttergravslinjen som skifter på en gitt dag. Det er kampen for å få barna våre hjem.

Siden Russland ulovlig invaderte Ukraina i februar 2022, har over 19,500 1945 barn blitt revet fra familiene og hjemlandet, deres identiteter og nasjonaliteter endret før de ble satt opp for adopsjon i Russland. Russland prøver å slette ukrainere fra vår identitet, noe det internasjonale samfunnet lovet ikke ville bli gjentatt etter XNUMX.

Noen av disse barna ble såret eller foreldreløse i russiske bombardementer på ukrainske byer og landsbyer. Noen ble hjemløse etter at familiene deres ble varetektsfengslet. Barn har dessverre vært i trådkorset for russiske våpen gjennom hele krigen, med et ukrainsk voksende anslag om at 522 barn har blitt drept, over 1216 skadet og 2198 savnede barn som fortsatt ikke er redegjort for som et resultat av den russiske invasjonen.

Russland prøver bevisst å bryte enhver forbindelse disse barna har med Ukraina, deres slektninger og deres kjære. Massebortføringen og ulovlig fordrivelse av barn, som tar bort deres følelse av hvem de er, er enormt skadelig for vår nasjon.

Annonse

Russlands strategi for å frata Ukraina vår fremtid har vært organisert, overlagt og systematisk. Den eksepsjonelle omfanget og varigheten av Russlands plan om å ta ukrainske barn flytter grensen for menneskelighet og fordervelse verden ikke har sett på flere tiår, og regnes som en folkemordshandling under Genève-konvensjonen.

Men Russland ser det ikke på denne måten – de kunngjør stolt overføringen av barn fra Ukraina, og viser det frem som "humanitær bistand" til ukrainske familier. La meg være tydelig, bortføring av barn er en av de mest opprørende internasjonale forbrytelsene, og å gjøre det med den hensikt å stjele bort et lands fremtid forsterker denne allerede avskyelige forbrytelsen.

Den internasjonale straffedomstolen (ICC) har utstedt arrestordrer for president Vladimir Putin og Maria Lvova-Belova, presidentens kommissær for barns rettigheter, for krigsforbrytelsen med ulovlig deportasjon av ukrainske barn, og mitt kontor fortsetter å bistå ICC i jakten. for mer kriminalitet i disse grufulle forbrytelsene fortsetter.

Russland har også gjort det lettere for sin egen stat å behandle disse bortføringene. Den 4. januar 2024 forenklet dekret nr. 11 prosedyren for å behandle ukrainske barn til russiske statsborgere ved at søknader om statsborgerskap kunne sendes inn av de russiske vergene til disse barna eller av lederne for russiske organisasjoner. Barn under 14 år blir ikke bedt om samtykke til adopsjon, og det blir ikke gjort noen skikkelige kontroller for å sikre at barnet ikke har noen slektninger i Ukraina.

Disse barna blir tvunget til å endre statsborgerskap og gjennomgå russisk «omskolering», noe som gjør det desto vanskeligere å identifisere og finne disse barna. Vi må etablere en internasjonal mekanisme for barns trygge retur til Ukraina og tvinge Russland til å stoppe disse barbariske handlingene.

De menneskelige kostnadene ved denne konflikten Russland startet kan ikke overvurderes. Midt i dette dystre bakteppet fremstår president Zelenskyys fredsformel som et fyrtårn av håp som holder det ukrainske folket og rettsstaten i hjertet av det.

Alle kriger tar slutt, og det vil også Russlands krig mot det ukrainske folket. 10-trinns fredsformelen er fortsatt den eneste måten å gjenopprette rettferdig og langvarig fred for Ukraina. Det handler om internasjonal sikkerhet, sikkerhet og rettferdighet og forankret i sentrale prinsipper i folkeretten og FN-pakten. Implementeringen av Fredsformelen er gjenopprettelsen av respekten for begge disse grunnleggende reglene for global orden.

Den fjerde søylen i Fredsformelen er å bringe hjem alle deporterte, fangede og ulovlig fengslede ukrainere, inkludert våre stjålne barn. Ved siden av en militær seier er dette fortsatt president Zelenskyys høyeste prioritet. Han, som enhver ukrainer, er forpliktet til å beseire angriperen, befri landet vårt for inntrengere og bringe tilbake folket vårt.

Den internasjonale koalisjonen for retur av ukrainske barn er etablert som en plattform for å koordinere innsatsen til Ukraina og våre partnerstater, og vi setter pris på støtten Ukraina har fått så langt i dette arbeidet.

Den 13. juni vil jeg kunne fremheve viktigheten av denne saken i Brussel, for å øke bevisstheten om den ødeleggende innvirkningen dette har hatt på så mange familier i Ukraina. På en spesiell konferanse "Bring Kids Back: En forutsetning for en rettferdig fred i Ukraina» organisert for å samle tjenestemenn i Brussel, vil vi lytte til vitnesbyrd fra stjålne barn og legge grunnlaget for diskusjon om hvordan vi kan sikre at alle barn blir returnert til familiene deres. Det er avgjørende at alle EUs medlemsland bedre forstår problemet og starter kollektive handlinger for å løse denne umenneskelige kriminaliteten. Ingen land bør også være utsatt for grusomhetene det ukrainske folket har vært utsatt for.

Ukrainas søken etter fred handler ikke bare om å få slutt på krigen, det handler om vår fremtid. Det ukrainske folket vil aldri glemme de som sto ved siden av oss mens vi kjempet for fremtiden vår og hjalp oss med å bringe barna våre hjem. Den nåværende støtten vi har mottatt fra nasjoner og allierte over hele verden har gitt oss verktøyene til å hjelpe oss å fortsette kampen for vårt hjemland.

Alle mulige spaker må trekkes for å sikre at Putins regime står overfor internasjonal ansvarlighet, og vi sørger for trygg retur av hvert eneste barn til sitt hjemland. Husk hvem det er vi kjemper for og hva vårt sluttmål er; det ukrainske folkets overlevelse.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender