Kontakt med oss

Ukraina

Russlands angrep på ukrainske sykehus "er krigsforbrytelser"

DELE:

Publisert

on


Responding to the horrific scenes from the Russian missile strike on Kyiv’s Okhmatdyt Children’s Hospital, the European Cancer Organisation has issued the following statement:

Russlands militære målretting mot barn, sykehus og helsetjenester er forferdelig. Våre hjerter går ut til alle som har blitt skadet, inkludert de mest sårbare pasientene, helsepersonell, foreldre og familier. Dette angrepet styrker vår beslutning om å samarbeide med våre medlemsforeninger, pasientorganisasjoner og andre for å gi hjelp til kreftpasienter og fagpersoner i Ukraina nå og på lang sikt.

ECO overvåker den videre utviklingen fra dette siste angrepet nøye og rådfører seg med våre partnere i Ukraina for å bedre forstå nye behov. Vi vil fortsette å samarbeide tett med American Society of Clinical Oncology (ASCO) gjennom vårt Emergencies & Crises Network med over 400 organisasjonsrepresentanter over hele verden for å utnytte global støtte til Ukrainas helse- og kreftomsorgssystemer.

Disse angrepene på helseinstitusjoner er utvetydig krigsforbrytelser. Vi ber om at nødvendige prosedyrer settes i gang raskt slik at gjerningsmennene kan stilles for retten. I våre representasjoner til det nye Europaparlamentet og EU-kommisjonen som nå tiltrer, vil vi gjenta de forente oppfordringene fra Europas kreftfellesskap om å opprettholde økonomisk støtte til Ukraina, inkludert for vedlikehold og gjenoppbygging av krefttjenester.

Menneskeheten må seire over barbariet, og vi må alle spille vår rolle for å oppnå det.

European External Action Service har uttalt at «ved å sikte mot Okhmatdyt, et symbol på Ukrainas barneomsorgsmedisin og behandling av barnekreft, og å angripe barn, som er de mest sårbare, viser Russland nok en gang sin grusomhet og at de er fullstendig uoppriktige når det gjelder fred og fredsforhandlinger.

«Under internasjonal humanitær lov nyter sykehusene spesiell beskyttelse. Barn er aldri og kan aldri være et legitimt mål; de må beskyttes til enhver tid. 

Annonse

«De siste to og et halvt årene har Russland kontinuerlig terrorisert Ukrainas befolkning ved å føre sin ulovlige angrepskrig, med vilje målrettet mot uskyldige sivile og sivil infrastruktur massivt over hele Ukrainas territorium, med storskala missiler og droneangrep, i økende grad ved bruk av glidebomber.

«Bevisste angrep på sivile og sivile objekter som ikke utgjør et militært mål kan utgjøre krigsforbrytelser og kan utgjøre forbrytelser mot menneskeheten. Disse og andre krigsforbrytelser er gjenstand for internasjonale etterforskninger, inkludert ved ICC. Russlands ledelse, alle befal, gjerningsmenn og medskyldige til disse grusomhetene vil bli holdt til ansvar.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender