Kontakt med oss

Brussel

'Amerika er tilbake': Brussel optimistisk på kvelden før Bidens Europa-tur

Publisert

on

USAs president Joe Biden's (Bildet) turen til Europa denne uken vil signalisere at multilateralisme har overlevd Trump-årene, og sette scenen for transatlantisk samarbeid om utfordringer fra Kina og Russland til klimaendringer, sa styreleder for EU, Reuters.

"Amerika er tilbake," sa Europarådets president Charles Michel, ved å bruke mottoet Biden har vedtatt etter at tidligere president Donald Trump trakk Washington ut av flere multilaterale institusjoner og på et tidspunkt truet med å gå ut av NATO.

"Det betyr at vi igjen har en veldig sterk partner for å fremme den multilaterale tilnærmingen ... en stor forskjell med Trump-administrasjonen," sa Michel til en gruppe journalister i Brussel sent på mandag.

Michel og sjefen for EUs administrerende direktør, Ursula von der Leyen, møter Biden 15. juni. Det vil følge et toppmøte med G7 rike demokratier i Storbritannia og et møte med NATOs nasjonsledere i Brussel 14. juni.

Michel sa at ideen om at "multilateralisme er tilbake" var mer enn et slagord, det var en erkjennelse av at det er nødvendig med en global tilnærming for å løse problemer, enten de er forsyningskjeder for COVID-19-vaksiner eller mer rettferdig selskapsskatt i den digitale tidsalderen.

Han sa at det tre dager lange G7-møtet i Cornwall, England, kunne være et "viktig vendepunkt" som viser seriøst politisk engasjement bak regjeringens løfter om å "bygge bedre opp" etter den økonomiske ødeleggelsen av koronaviruspandemien.

Det ville også være en mulighet til å takle presset fra liberale demokratier, sa Michel, som forventer en diskusjon i G7 om behovet for at Vesten må ta en mer proaktiv tilnærming til å forsvare sine verdier i møte med Kinas oppgang og russiske påstand.

Michel sa at han snakket i 90 minutter med den russiske presidenten Vladimir Putin på mandag, og fortalte ham at Moskva må endre sin oppførsel hvis de ønsker bedre forhold til det 27-nasjonale EU.

EU og Russland er uenige om et bredt spekter av spørsmål, inkludert menneskerettigheter, Russlands inngripen i Ukraina og Moskvas behandling av fengslede Kreml-kritiker Alexei Navalny, og Michel sa at forholdet mellom dem hadde nådd et lavpunkt.

Belgia

Iransk opposisjon samles foran den amerikanske ambassaden i Brussel for å be USA og EU om en fast politikk overfor det iranske regimet

Publisert

on

Etter G7-toppmøtet i London er Brussel vert for NATO-toppmøtet med amerikanske og EU-ledere. Det er den første turen til president Joe Biden utenfor USA. I mellomtiden har forhandlingsforhandlingene om Iran startet i Wien, og til tross for den internasjonale innsatsen for å returnere Iran og USA til samsvar med JCPOA, viste iransk regime ingen interesse for å gå tilbake til sine forpliktelser under JCPOA-sammenheng. I den ferske IAEA-rapporten har viktige bekymringer blitt reist som det iranske regimet ikke klarte å ta tak i.

Den iranske diasporaen, tilhengere av National Council of Resistance of Iran i Belgia, holdt et møte i dag (14. juni) foran den amerikanske ambassaden i Belgia. De holdt plakater og bannere med bildet av Maryam Rajavi, lederen for den iranske opposisjonsbevegelsen som har erklært et ikke-kjernefysisk Iran i sin 10-punkts plan for det frie og demokratiske Iran.

I plakatene og slagordene ba iranerne USA og EU om å jobbe hardere for å holde mullahs-regimet ansvarlig for dets menneskerettighetsbrudd også. Demonstrantene understreket behovet for en avgjørende politikk fra USA og de europeiske landene for å utnytte mullahs søken etter en atombombe, trappet opp undertrykkelse hjemme og terroraktiviteter i utlandet.

I følge den nye IAEA-rapporten, til tross for den tidligere avtalen, nekter geistlige regimet å svare på IAEA-spørsmål på fire omstridte steder og (for å drepe tiden) har utsatt ytterligere samtaler til etter presidentvalget. I følge rapporten har regimets berikede uranreserver nådd 16 ganger grensen tillatt i atomavtalen. Produksjonen av 2.4 kg 60% anriket uran og ca. 62.8 kg 20% ​​anriket uran er alvorlig bekymret.

IAEAs generaldirektør Rafael Grossi sa: Til tross for avtalt vilkår, "Etter mange måneder har Iran ikke gitt den nødvendige forklaringen på tilstedeværelsen av kjernefysiske partikler ... Vi står overfor et land som har et avansert og ambisiøst atomprogram og beriker Uranium veldig nær våpennivå. ”

Grossis kommentarer, også rapportert av Reuters i dag, gjentok: "Mangelen på avklaring av byråets spørsmål angående nøyaktigheten og integriteten til Irans beskyttelseserklæring, vil alvorlig påvirke byråets evne til å sikre Irans atomprograms fredelige natur."

Maryam Rajavi (avbildet), den valgte presidenten for National Council of Resistance of Iran (NCRI), sa at den ferske rapporten fra International Atomic Energy Agency (IAEA) og kommentarene fra generaldirektøren igjen viser at for å garantere dens overlevelse, geistlige regimet har ikke forlatt atombombeprosjektet. Det viser også at for å kjøpe tid har regimet fortsatt sin hemmeligholdspolitikk for å villede det internasjonale samfunnet. Samtidig utpresser regimet sine utenlandske samtalepartnere for å oppheve sanksjoner og ignorere sine rakettprogrammer, eksport av terrorisme og kriminell innblanding i regionen.

Fortsett å lese

Brussel

Portugals utenriksminister ber 'alle partier' om å avtrappe situasjonen i Jerusalem

Publisert

on

Portugisisk utenriksminister Augusto Santos Silva: "Vold er fiendens fiende. Vi trenger alle de moderate for å prøve å ta kontroll over situasjonen og for å unngå og bekjempe enhver form for vold."

Israels utenriksdepartement har utstedt en uttalelse angående den årelange landstriden i Sheikh Jarrah-området i Jerusalem. “Dessverre presenterer den palestinske myndigheten og palestinske terrorgrupper en eiendomskonflikt mellom private parter som en nasjonalistisk sak for å stimulere til vold i Jerusalem. PA og palestinske terrorgrupper vil ha det fulle ansvaret for volden som følger av deres handlinger, sier uttalelsen, skriver Yossi Lempkowicz.

Portugisisk utenriksminister Augusto Santos Silva (avbildet) har bedt alle parter i Jerusalem om å avkalke situasjonen. ”Jeg appellerer til alle parter i Jerusalem om å avtrappe, for å unngå enhver form for vold. Vold er fredens fiende. Vi trenger alle moderater for å prøve å ta kontroll over situasjonen og for å unngå og bekjempe enhver form for vold, '' sa han ved ankomst til et møte med EUs utenriksministre i Brussel. Portugal er for tiden styreleder for EUs ministerråd.

Uroen fortsatte i Jerusalem mandag 10. mai med arabiske opptøyer på Tempelhøyden og i gamlebyen. De kastet steiner og andre gjenstander mot israelsk politi som svarte med stukkede granater. I et forsøk på å senke flammene i byen, hadde politikommissær Kobi Shabtai tidligere på mandag beordret at jødiske tilbedere skulle forhindres på å komme inn på tempelfjellsmassen for dagen.

"Israel-politiet vil fortsette å muliggjøre tilbedelsesfrihet, men vil ikke tillate forstyrrelser," sa politiet i en uttalelse. Den siste fredagskvelden i den muslimske hellige måneden Ramadan (7. mai) kastet palestinere steiner og flasker mot israelske politibetjenter på Tempelhøyden etter muslimske bønner. 17 politibetjenter ble såret og halvparten ble innlagt på sykehus, med en som tok en stein mot hodet. Video fra scenen viste slagkamper, med palestinere som kastet stoler, sko, steiner og flasker, og skjøt fyrverkeri, mens de sang "Allahu Akbar", og politiet reagerte med stungranater, tåregass og gummikuler.

Israels utenriksdepartement har utstedt en uttalelse angående den årelange landstriden i Sheikh Jarrah-området i Jerusalem. “Dessverre presenterer den palestinske myndigheten og palestinske terrorgrupper en eiendomskonflikt mellom private parter som en nasjonalistisk sak for å stimulere til vold i Jerusalem. PA og palestinske terrorgrupper vil ha det fulle ansvaret for volden som følger av deres handlinger, sier uttalelsen.

Søndag 9. mai bestemte Israels høyesterett - på anmodning fra justisminister Avichai Mandelblit, å utsette en høring om mulig utkastelse av flere palestinske familier fra Sheikh Jarrah-området i Jerusalem og vil sette en ny dato innen 30 dager om den tiår lange rettssaken. Hva er Sheikh Jarrahs juridiske tvist? Sheikh Jarrah er et arabisk nabolag som utviklet seg utenfor murene i gamlebyen i Jerusalem på 19-tallet. Ifølge Israels høyesterett ble det aktuelle landet kjøpt av de lokale Ashkenazi- og Sephardi-samfunnene fra sine arabiske eiere i 1875, først og fremst på grunn av områdets religiøse betydning når det gjaldt graven til "Simeon the Just".

Eiendommen ble registrert i det osmanske matrikkelen som en tillit under navnet rabbinene Avraham Ashkenazi og Meir Auerbach. Et lite jødisk samfunn bodde der fredelig i sameksistens med det lokale arabiske samfunnet til 1948, da uavhengighetskrigen brøt ut. De jødiske eierne hadde prøvd å registrere eierskapet av eiendommen hos myndighetene i det britiske mandatet i 1946. Da uavhengighetskrigen brøt ut i 1948, ble den gamle byen Jerusalem og omegn - inkludert Sheikh Jarrah - erobret av Transjordan ( nå Jordan) og de jødiske familiene ble tvangsutkastet. Forvaring av eiendommen ble overført til den jordanske depotmannen for Enemy Properties.

I 1956 leide den jordanske regjeringen eiendommen ut til 28 familier av palestinske "flyktninger", mens de beholdt eierskapet til eiendommen. Etter seksdagerskrigen i 1967, da Israel gjenvunnet kontrollen over Jerusalem, vedtok den en lov som tillot jøder hvis familier ble kastet ut av jordanske eller britiske myndigheter i byen før 1967 å gjenvinne eiendommen, forutsatt at de kunne demonstrere bevis på eierskap og de eksisterende beboerne kunne ikke fremlegge et slikt kjøpsbevis eller lovlig overføring av tittelen. I 1973 ble eierskapet til eiendommen registrert av Sephardic Community Committee og Knesset Israel Committee med israelske myndigheter i henhold til ovennevnte lov. I 2003 solgte eierne eiendommen til Nahalat Shimon, en israelsk NGO som søker å gjenvinne eiendom for jøder som er utvist eller tvunget til å flykte som et resultat av uavhengighetskrigen i 1948.

I 1982 saksøkte de jødiske eierne (Sephardic Community Committee og Knesset Israel Committee) de palestinske familiene som var bosatt i Sheikh Jarrah og krevde dem utkastelse på grunnlag av at de var krigere på eiendommen. Landretten bestemte at de palestinske familiene ikke kunne demonstrere sitt eierskap til eiendommen, men at de likte Protected Tenant Status. Som beskyttede leietakere ville de kunne fortsette å bo på eiendommen så lenge de betalte husleie og vedlikeholdt eiendommen. Denne ordningen ble avtalt gjensidig i avtale undertegnet av partene, der leietakerne anerkjente stiftelsens eierskap i bytte for beskyttet leietakerstatus. Begynnelsen i 1993 startet tillitene forhandlinger mot beboerne basert på manglende betaling av leie og ulovlige endringer i eiendommen.

Fortsett å lese

Belgia

Politiet bryter opp Brussel-festen

Publisert

on

By

Politiet avfyrte vannkanoner og tåregass i en park i Brussel lørdag (1. mai) for å bryte opp en anti-lockdown-fest på flere hundre mennesker designet for å trosse koronavirus sosiale distanseringsregler. Mengden av for det meste unge mennesker svarte på et innlegg på Facebook som kunngjorde det uautoriserte partiet. Det fant sted en måned etter at politiet ryddet 2,000 mennesker som samlet seg i den samme Bois de la Cambre-parken for la Boum (festen), en begivenhet som hadde begynt som en aprilspøk.

Oppfølgingen av Boum 2-arrangementet 1. mai, en tradisjonell demonstrasjonsdag, ble holdt en uke før den belgiske regjeringen tillater kafé- og barterrasser å åpne og lar grupper på mer enn fire personer møtes ute i en avslapping av COVID-19-reglene. .

Statsminister Alexander De Croo oppfordret belgiere på fredag ​​til å holde seg forent og ikke "falle i denne fellen". Facebook tok også ned Boum 2-innlegget torsdag 29. april etter en forespørsel fra belgiske påtalemyndigheter, som advarte festdeltakere om at de risikerte å bli arrestert eller bøtelagt.

En mann blir doused av en vannkanon under sammenstøt mens folk samles i Bois de la Cambre / Ter Kamerenbos-parken for en fest kalt "La Boum 2" til tross for Belgias koronavirus sykdom (COVID-19) sosiale distansertiltak og restriksjoner, i Brussel, Belgia 1. mai 2021. REUTERS / Yves Herman
En mann blir doused av en vannkanon under sammenstøt mens folk samles i Bois de la Cambre / Ter Kamerenbos-parken for en fest kalt "La Boum 2" til tross for Belgias koronavirus sykdom (COVID-19) sosiale distansertiltak og restriksjoner, i Brussel, Belgia 1. mai 2021. REUTERS / Yves Herman
En politibetjent arresterer en mann under sammenstøt mens folk samles i parken Bois de la Cambre / Ter Kamerenbos for en fest kalt "La Boum 2" til tross for Belgias koronavirus sykdom (COVID-19) sosiale distansertiltak og restriksjoner, i Brussel, Belgia 1. mai 2021. REUTERS / Yves Herman

Politiet sa at flere hundre mennesker fremdeles deltok.

Emile Breuillot, en 23 år gammel tannlegestudent, sa at han hadde kommet for å se folk kose seg og for å forsvare rettighetene til å samles.

Etter en rolig start med grupper som synger «frihet», kunngjorde politiet på sosiale medier at deltakerne ikke overholdt offentlige sikkerhetstiltak og at de ville gripe inn. Mange hadde ikke på seg masker, noe som helst krav offentlig i den belgiske hovedstaden.

Hundrevis av mennesker marsjerte også sentralt i Brussel og gjennom den østlige byen Liège og krevde en avslapning av koronavirustiltak.

Fortsett å lese
Annonse

Twitter

Facebook

Annonse

Trender