Kontakt med oss

UK

Biden har en Brexit-advarsel for Storbritannia: Ikke utsett Nord-Irsk fred

Publisert

on

USAs president Joe Biden og førstedame Jill Biden går ut av Air Force One ved ankomst til Cornwall lufthavn Newquay, nær Newquay, Cornwall, Storbritannia 9. juni 2021. REUTERS / Phil Noble / Pool
USAs president Joe Biden og førstedame Jill Biden går av fra Air Force One etter landing ved RAF Mildenhall foran G7-toppmøtet, nær Mildenhall, Storbritannia 9. juni 2021. REUTERS / Kevin Lamarque

USAs president Joe Biden vil bringe en alvorlig Brexit-advarsel til sitt første møte med den britiske statsministeren Boris Johnson: Forhindre en rekke med EU fra å hindre den delikate freden i Nord-Irland, skrive Steve Holland og Guy Faulconbridge.

På sin første utenlandsreise siden han tiltrådte i januar, møtte Biden Johnson torsdag (10. juni) i den engelske badebyen Carbis Bay foran G11-toppmøtet fredag-søndag (13.-7. Juni), et NATO-toppmøte mandag (14) Juni), et toppmøte mellom USA og EU tirsdag (15. juni) og et møte med Russlands president Vladimir Putin i Genève dagen etter (16. juni).

Biden vil prøve å bruke turen til å utslette sin multilaterale legitimasjon etter oppstyret av Donald Trumps presidentskap, som etterlot mange amerikanske allierte i Europa og Asia forvirret og noen fremmedgjort.

Biden har imidlertid en ubehagelig beskjed til Johnson, en av lederne for Brexit-kampanjen i 2016: Stopp opphetede EU-skilsmisseforhandlinger fra å undergrave en fredsavtale fra USA, 1998, kjent som Langfredagsavtalen, som avsluttet tre tiår med blodsutgytelse i Nord-Irland .

"President Biden har vært krystallklar om sin bunnsolide tro på Langfredagsavtalen som grunnlaget for fredelig sameksistens i Nord-Irland," sa Hvite Hus nasjonale sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan til reportere ombord på Air Force One.

"Alle skritt som hindrer det eller undergraver det, vil ikke bli ønsket velkommen av USA," sa Sullivan, som nektet å karakterisere Johnsons handlinger som en fare for freden.

Storbritannias utgang fra EU anstrengt freden i Nord-Irland til bristepunktet fordi 27-nasjonens blokk ønsker å beskytte sine markeder, men likevel kutter en grense i Irskehavet den britiske provinsen fra resten av Storbritannia. Nord-Irland deler en grense med EU-medlem Irland.

Slik er Bidens bekymring over Nord-Irland at Yael Lempert, den øverste amerikanske diplomaten i Storbritannia, utstedte London en demarche - en formell diplomatisk irettesettelse - for å "betente" spenninger, The Times avisen.

Biden vil også snakke torsdag om å donere flere COVID-19-vaksiner til fattige land. Les mer

Fredsavtalen fra 1998 satte i stor grad en stopper for "Troubles" - tre tiår med konflikt mellom irsk-katolske nasjonalistiske militanter og pro-britiske protestantiske "lojalistiske" paramilitærer som drepte 3,600 mennesker.

Biden, som er stolt av sin irske arv, vil uttale seg om prinsippet om viktigheten av den fredsavtalen, sa Sullivan.

"Han utsteder ikke trusler eller ultimatums, han skal bare formidle sin dyptliggende tro på at vi trenger å stå bak og beskytte denne protokollen," sa Sullivan.

Selv om Storbritannia formelt forlot EU i 2020, handler de to sidene fortsatt trusler over Brexit-avtalen etter at London ensidig har forsinket gjennomføringen av de nordirske klausulene i avtalen.

EU og Storbritannia prøvde å løse grensegåten med Nord-Irland-protokollen til Brexit-avtalen, som holder provinsen i både Storbritannias tollterritorium og EUs indre marked.

Pro-britiske fagforeningsfolk sier at Brexit-avtalen som Johnson signerte, strider mot fredsavtalen fra 1998, og London har sagt at protokollen er uholdbar i sin nåværende form etter at forsyninger av hverdagsvarer til Nord-Irland ble forstyrret.

Storbritannia, hjemmet til et stort Airbus-anlegg, og EU håper å løse en nesten 17 år gammel tvist med USA om flytilskudd til Boeing (FORBY) og Airbus (AIR.PA).

Amerikanske, britiske og EU-tjenestemenn har uttrykt optimisme om at det kan oppnås et oppgjør før 11. juli, når foreløpig suspenderte tariffer vil tre i kraft på alle sider.

En kilde nær forhandlingene sa at diskusjonene gikk godt, men det var lite sannsynlig at det ble nådd en avtale før toppmøtet mellom USA og EU neste uke.

Johnson, som skrev en biografi om den britiske krigslederen Winston Churchill, vil være enig med Biden i et "Atlantic Charter", modellert av 1941-avtalen som ble inngått av Churchill og president Franklin D. Roosevelt.

De to lederne vil bli enige om en arbeidsgruppe for å se på å gjenoppta reisen mellom Storbritannia og USA så snart som mulig.

Brexit

Storbritannia krever at EU godtar ny Nord-Irland Brexit-avtale

Publisert

on

By

Utsikt over grenseovergangen mellom Irland og Nord-Irland utenfor Newry, Nord-Irland, Storbritannia, 1. oktober 2019. REUTERS / Lorraine O'Sullivan

Storbritannia krevde onsdag 21. juli en ny avtale fra EU om å føre tilsyn med handel etter Nord-Irland etter Brexit, men unngikk å ensidig fjerne en del av skilsmisseavtalen til tross for at de sa at vilkårene var brutt. skrive Michael Holden og William James.

Nord-Irlands protokoll ble avtalt av Storbritannia og EU som en del av en Brexit-avtale i 2020, til slutt forseglet fire år etter at britiske velgere støttet skilsmissen i en folkeavstemning.

Det forsøkte å komme seg rundt den største skillen fra skilsmisse: hvordan beskytte EUs indre marked, men også unngå landegrenser mellom den britiske provinsen og den irske republikken, hvor tilstedeværelsen som politikere på alle sider frykter kan føre til vold i stor grad avsluttet i 1998 USA-meglet fredsavtale.

Protokollen krevde i det vesentlige kontroller av varer mellom det britiske fastlandet og Nord-Irland, men disse har vist seg å være belastende for næringslivet og et anathema for "fagforeningsfolk" som er sterkt støttende av at provinsen forblir en del av Storbritannia.

"Vi kan ikke fortsette som vi er," sa Brexit-minister David Frost til parlamentet og sa at det var begrunnelse for å påberope seg artikkel 16 i protokollen, som tillot begge sider å gjøre ensidige tiltak for å dispensere vilkårene hvis det var en uventet negativ effekt som følge av avtalen.

"Det er klart at omstendighetene eksisterer for å rettferdiggjøre bruken av artikkel 16. Likevel ... har vi konkludert med at det ikke er riktig øyeblikk å gjøre det.

"Vi ser en mulighet til å gå annerledes, for å finne en ny vei for å søke å bli enige med EU gjennom forhandlinger, en ny balanse i våre ordninger som dekker Nord-Irland, til fordel for alle."

Fortsett å lese

UK

Storbritannia ønsker en ubestemt stillstand og en ny forhandling av Nord-Irlands protokoll

Publisert

on

Storbritannia presenterte sitt foreslåtteveien videre”Om Irland / Nord-Irland-protokollen (NIP) til Westminster-parlamentet denne uken. Nord-Irlands utenriksminister Brandon Lewis ønsker intet mindre enn en reforhandling, med tilhørende stillstand med utvidede nådeperioder og uten ytterligere rettslige skritt fra EU.  

NIP er selvfølgelig en del av Uttaksavtale mellom EU og Storbritannia, den 'ovne-klare' avtalen den britiske statsministeren forhandlet om, brukt som sitt viktigste kamprop i 2019s parlamentsvalg og deretter styrtet gjennom parlamentet med liten dissens. 

Storbritannia diskuterte ikke kommandopapiret med EU på forhånd - men Storbritannia har - igjen - handlet ensidig og uten konsultasjon med EU.

Den britiske regjeringen hevder nå at den ble hjørnet i å forhandle om en suboptimal avtale om Nord-Irland av: "Parlamentets insistering i Benn-Burt-loven om at Storbritannia ikke kunne forlate EU uten en avtale", en lov innført for å unngå en så -kalt 'no-deal scenario'. Dette hevder de radikalt undergravde regjeringens forhandlingshånd.

Storbritannia hevder også at de veldokumenterte virkningene av nye tollordninger var ukjente, til tross for forklarende dokumenter fra myndighetene og bidrag fra mange handelsorganer fra Nord-Irland og lenger bort på den tiden. Selv om en forhandler var isolert fra verden utenfor hans avdeling, ville han ikke ha klart å opprettholde salig - og nå nyttig - uvitenhet.

Storbritannia skisserer arbeidet de har gjort og de en halv milliard pund investeringer det har gjort for å prøve å sikre at Storbritannia var klare for endringene som ville komme på plass 1. januar 2021. Det peker også på det de anser for å være problemer , inkludert avledningen av handelen som har funnet sted, inkludert 50% økning i verdien av Irlands eksport av varer til Nord-Irland sammenlignet med 2018. Ifølge Storbritannia gir dette grunnlag for å gjøre bruk av artikkel 16 i protokollen, som vil tillate den ensidige å innføre beskyttelsestiltak. Disse tiltakene må være forholdsmessige og vil bli vurdert av den blandede komiteen for tilbaketrekningsavtalen hver tredje måned.

De reaksjon fra EU-kommisjonens visepresident Maroš Šefčovič var rask: “Protokollen om Irland / Nord-Irland er den felles løsningen som EU fant med statsminister Boris Johnson og Lord David Frost [...] protokollen må implementeres. Å respektere internasjonale rettslige forpliktelser er av største betydning.

“EU har søkt fleksible, praktiske løsninger for å overvinne de vanskeligheter innbyggerne i Nord-Irland har med implementeringen av protokollen. For eksempel la Kommisjonen 30. juni en pakke med tiltak for å løse visse presserende spørsmål, inkludert å endre våre egne regler for å sikre langvarig tilførsel av medisiner fra Storbritannia til Nord-Irland. Disse løsningene ble oppnådd med hovedformålet å være til fordel for folket i Nord-Irland.

“Vi er klare til å fortsette å søke kreative løsninger, innenfor rammen av protokollen, i interesse for alle samfunn i Nord-Irland. Vi vil imidlertid ikke godta en reforhandling av protokollen. "

Lederen for europaparlaments britiske koordineringsgruppe David McAllister twitret at det britiske forslaget ville bli diskutert i morgen (22. juli), men twitret: “Protokollen tar hensyn til den britiske regjeringens beslutning om å forlate det indre marked og tollunion. Den opprettholder Langfredagsavtalen og sikrer fred og stabilitet i Nord-Irland. Protokollen kan ikke reforhandles eller erstattes. ”

I en pressemelding sier Storbritannia: ”Protokollen vil ikke bli skrotet, men det er behov for betydelige endringer for å oppnå en bærekraftig” ny balanse ”som setter forholdet mellom Storbritannia og EU på et stabilt grunnlag. [...] 

”For at dette skal skje, er det behov for betydelige endringer i ordningene som dekker handel med varer og den institusjonelle rammen. Disse inkluderer:

· Implementere en strengere, evidensbasert og målrettet tilnærming for å forhindre at varer i fare kommer inn i det indre markedet. Vi er klare til å håndheve EU-tollregler for varer som går til Irland via Nord-Irland i Irlandsjøen, men varer som går til og forblir i Nord-Irland må kunne sirkulere nesten fritt, og full toll og SPS-prosesser bør bare brukes på varer virkelig bestemt for EU.

· Sikre at bedrifter og forbrukere i Nord-Irland kan fortsette å ha normal tilgang til varer fra resten av Storbritannia som de lenge har stolt på. Reguleringsmiljøet i Nord-Irland bør tolerere forskjellige standarder, slik at varer som er produsert i henhold til britiske standarder og regulert av britiske myndigheter, kan sirkulere fritt i Nord-Irland så lenge de forblir i Nord-Irland.

· Normalisering av styringsgrunnlaget for protokollen slik at forholdet mellom Storbritannia og EU ikke til slutt blir polisert av EUs institusjoner, inkludert domstolen. Vi bør gå tilbake til en normal traktatramme der styring og tvister styres kollektivt og til slutt gjennom internasjonal voldgift. ”

Fortsett å lese

coronavirus

Storbritannias statsminister Johnson avviste lockdown COVID-19 fordi bare eldre ville dø, sier eks-assistent

Publisert

on

By

Dominic Cummings, tidligere spesialrådgiver for Storbritannias statsminister Boris Johnson, ankommer Downing Street, i London, Storbritannia, 13. november 2020. REUTERS / Toby Melville

Britisk statsminister Boris Johnson var ikke forberedt på å innføre låsebegrensninger for å stoppe spredningen av COVID-19 for å redde eldre og nektet National Health Service ville bli overveldet, sa hans tidligere topprådgiver i et intervju som ble sendt på mandag (19. juli) skriver Andrew MacAskill, Reuters.

I sitt første TV-intervju siden han forlot jobben i fjor, med utdrag som ble utgitt på mandag, Dominic Cummings (avbildet) sa Johnson ikke ønsket å innføre en ny nedlåsing høsten i fjor fordi "menneskene som dør er i det vesentlige alle over 80".

Cummings hevdet også at Johnson ønsket å møte dronning Elizabeth, 95, til tross for tegn på at viruset spredte seg på kontoret hans i begynnelsen av pandemien, og da publikum hadde fått beskjed om å unngå all unødvendig kontakt, spesielt med eldre.

Den politiske rådgiveren, som har anklaget regjeringen for å være ansvarlig for tusenvis av COVID-19-dødsfall som kunne unngås, delte en serie meldinger fra oktober som angivelig er fra Johnson til assistenter. Les mer.

I en melding sa Cummings at Johnson spøkte med at eldre kunne "bli COVID og leve lenger" fordi de fleste som døde var forbi gjennomsnittsalderen for forventet levealder.

Cummings hevder Johnson meldte ham om å si: "Og jeg kjøper ikke lenger alt dette NHS (National Health Service) overveldede ting. Folk jeg tror vi kan trenge å kalibrere på nytt."

Reuters kunne ikke uavhengig verifisere om meldingene var ekte.

En talsperson for Johnson sa at statsministeren hadde tatt "de nødvendige tiltakene for å beskytte liv og levebrød, ledet av de beste vitenskapelige rådene".

Storbritannias opposisjonsarbeiderparti sa at avsløringer fra Cummings styrket saken for en offentlig etterforskning og var "ytterligere bevis for at statsministeren gang på gang har gjort feil samtaler på bekostning av folkehelsen".

Cummings fortalte BBC at Johnson sa til tjenestemenn at han aldri burde ha sagt ja til den første nedlåsningen, og at han måtte overbevise ham om ikke å ta risikoen for å møte dronningen.

"Jeg sa, hva gjør du, og han sa, jeg skal se dronningen og jeg sa, hva i all verden snakker du om, selvfølgelig kan du ikke gå og se dronningen," sa Cummings at han fortalte Johnson. "Og han sa, han hadde i utgangspunktet bare ikke tenkt gjennom det."

Til tross for å ha stilt spørsmålstegn ved Johnsons egnethet for sin rolle som statsminister og truet regjeringens kamp mot COVID-19, har Cummings kritikk ennå ikke punktert den britiske lederens rangeringer i meningsmålingene. Hele intervjuet ble sendt tirsdag 20. juli.

Fortsett å lese
Annonse
Annonse

Trender