Kontakt med oss

coronavirus

Hver bølge av COVID-19 utgjør en risiko for helsearbeidere: PTSD

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

ICU-registrert sykepleier Pascaline Muhindura bruker PPE mens hun jobber ved Research Medical Center midt i pandemien med coronavirus-sykdommen (COVID-19) i Kansas City, Missouri, USA, på dette udaterte utdelingsbildet. Pascaline Muhindura/Handout via REUTERS
Koronavirussykdom (COVID-19) ICU-sykepleiere viser tatoveringer som de alle skal minne om sitt band som frontarbeidere og menneskene de har mistet, på Providence Mission Hospital i Mission Viejo, California, USA, 8. januar 2021. REUTERS/Lucy Nicholson

Sykepleier Chris Prott knærne hopper, hjertet renner, munnen tørker og tankene flommer over av mørke minner når han snakker om å jobbe i Milwaukee VA Medical Center intensivavdeling (ICU) under pandemi bølger, skriver Lisa Baertlein.

Prott deler en kamp som er felles for mange av de militære veteranene han har hatt omsorg for i mange år: symptomer på posttraumatisk stresslidelse (PTSD).

Prott var blant et halvt dusin ICU -ansatte som fortalte Reuters om symptomer som å våkne fra mareritt som badet i svette; tilbakeblikk til døende pasienter i løpet av pandemiens fryktfylte tidlige dager; blussende sinne; og få panikk ved lyden av medisinske alarmer. De hvis symptomer varer lenger enn en måned og er alvorlige nok til å forstyrre dagliglivet, kan diagnostiseres med PTSD.

Annonse

Den stigende Delta -varianten hoper på ferske traumer ettersom USA og andre nasjoner begynner å studere PTSD hos helsearbeidere. Data viste allerede at amerikanske helsearbeidere var i krise før COVID-19.

Mens PTSD er forbundet med kamp, ​​kan det oppstå blant sivile etter naturkatastrofer, overgrep eller andre traumer. Helsearbeidere kan nøle med å sette likhetstegn mellom erfaringene og erfaringene med å returnere soldater.

"Jeg føler meg som en drittsekk som kaller det PTSD," sa Prott. "Det tok lang tid før jeg kunne snakke med noen fordi jeg ser gutter med ekte PTSD. Det jeg har på gang, er ingenting i sammenligning, så du føler deg skyldig i å tro det."

Annonse

Psykiater Dr. Bessel van der Kolk vet bedre.

"På overflaten vil en sykepleier på ditt lokale sykehus ikke se ut som en fyr som kommer tilbake fra Afghanistan," sa forfatteren av "The Body Keeps Score: Brain, Mind, and Body in the Healing of Trauma." "Men under det hele har vi disse kjerne-nevrobiologiske funksjonene som er de samme."

Studier før pandemi viste at frekvensen av PTSD hos helsearbeidere i frontlinjen varierte fra 10% til 50%. Selvmordsraten blant leger var mer enn det dobbelte av allmennheten.

American Medical Association (AMA) har tappet en militærpsykolog og Department of Veterans Affairs (VA) National Center for PTSD for å hjelpe den med å måle pandemiens innvirkning.

Texas Tech University Health Science Center psykiatri bosatt Dr. Huseyin Bayazit og forskere i hjemlandet Tyrkia undersøkte 1,833 tyrkiske helsearbeidere i fjor høst. Resultatene, presentert i mai på et møte i American Psychiatric Association, viste en PTSD -rate på 49.5% blant ikke -leger og 36% for leger. Prisen på selvmordstanker økte ettersom arbeidere brukte mer tid på COVID-19-enheter.

Fagforeninger ønsker å dempe traumer ved å sette nasjonale regler for antall pasienter under hver sykepleiers omsorg. Arbeidere sier at de ikke skal måtte betale for terapi, medisiner og andre inngrep.

AMA og andre grupper ønsker mer konfidensialitet for leger som søker psykiske helsetjenester. De fleste ICU -ansatte som diskuterte PTSD med Reuters ba om anonymitet av frykt for konsekvenser på jobben.

New Yorks Mount Sinai Health System og Chicago's Rush University System for Health tilbyr gratis, konfidensielle psykiske helsetjenester.

Mount Sinais nye senter for stress, motstandskraft og personlig vekst tilbyr et militærinspirert "Battle Buddies" program for hjelpepleiere for sykepleiere. En kapellan fra Rushs "Road Home" -program for veteraner driver en "posttraumatisk vekst" -støttegruppe for sorg for ICU-sykepleiere.

VA-systemet gir kostnadsfri, kortsiktig psykisk rådgivning gjennom sitt ansattes bistandsprogram. Mange lokale VA -anlegg supplerer de med åndelig rådgivning og krisehendelsesteam, sa en talsperson.

Rundt 5,000 amerikanske leger slutter annethvert år på grunn av utbrenthet, sa Dr. Christine Sinsky, en visepresident i AMA. Den årlige kostnaden er omtrent 4.6 milliarder dollar - inkludert tapte inntekter fra ledige stillinger og rekrutteringskostnader, sa hun.

Sykehusundersøkelsesresultatene i mars førte til at Institutt for helse og menneskelige tjenester advarte om "mangel på personale har påvirket pasientbehandlingen, og at utmattelse og traumer har belastet personalets psykiske helse."

Traumekirurgen Dr. Kari Jerge meldte seg frivillig til å jobbe på en avdeling i COVID-19 i Phoenix under forrige vinters bølge. Hun takket nei til betydelig mer lønn for å komme tilbake til ICU etter Delta -variasjonen.

Jerge oppfordrer andre til å prioritere "selvbevaring", men bekymrer seg for tap av ekspertise. "Det er uendelig mye verdi hos en sykepleier som har jobbet på ICU i 20 år og bare har en magefølelse når noe går galt med en pasient," sa hun.

Sykepleier Pascaline Muhindura, 40, som bryr seg om COVID-19 pasienter i Kansas City, Missouri, har tatt til orde for helsearbeideres sikkerhet siden hun mistet en medarbeider i sykdommen tidlig i pandemien.

"Det blir stadig verre og verre. Vi er på vei tilbake til det stedet - det vekket disse følelsene igjen," sa Muhindura, som la til at mange arbeidsgivere ikke tilbyr tilstrekkelig forsikringsdekning for terapi.

En ICU fremmer den slags kameratskap som er smidd i kamp. En gruppe sykepleiere i Sør-California COVID-19 fikk matchende tatoveringer. Helsearbeidere bekymrer seg over å gråte hjem etter tøffe skift, støtte hverandre på sosiale medier og presse kolleger til å søke hjelp.

"Det er ikke noe galt i å føle det slik," sa VA -sykepleier Prott. "Du må håndtere det skjønt."

coronavirus

Kommisjonen godkjenner 1.8 millioner euro lettisk ordning for å støtte storfeoppdrettere som er rammet av koronavirusutbruddet

Publisert

on

Europakommisjonen har godkjent en lettisk ordning på 1.8 millioner euro for å støtte bønder som er aktive i storfeoppdrettssektoren som er rammet av koronavirusutbruddet. Ordningen ble godkjent under statsstøtten Midlertidig rammeverk. Under ordningen vil støtten ha form av direkte tilskudd. Tiltaket tar sikte på å redusere likviditetsmangel som mottakerne står overfor og for å ta opp en del av tapene de pådro seg på grunn av koronavirusutbruddet og de restriktive tiltakene som den lettiske regjeringen måtte iverksette for å begrense spredningen av viruset. Kommisjonen fant at ordningen er i tråd med vilkårene i den midlertidige rammen.

Spesielt vil støtten (i) ikke overstige € 225,000 31 per mottaker; og (ii) vil bli gitt senest 2021. desember 107. Kommisjonen konkluderte med at tiltaket er nødvendig, hensiktsmessig og forholdsmessig for å avhjelpe en alvorlig forstyrrelse i økonomien i et medlemsland, i samsvar med artikkel 3 nr. XNUMX) (b) TEUF og vilkårene fastsatt i det midlertidige rammeverket. På dette grunnlaget godkjente Kommisjonen ordningen under EUs statsstøtteregler. Mer informasjon om den midlertidige rammen og andre tiltak som Kommisjonen har iverksatt for å håndtere de økonomiske konsekvensene av koronaviruspandemien kan bli funnet her.. Den ikke-fortrolige versjonen av vedtaket vil bli gjort tilgjengelig under saksnummer SA.64541 i statsstøtte register på kommisjonens konkurranse nettside når noen konfidensialitetsproblemer er løst.

Annonse

Fortsett å lese

coronavirus

Kommisjonen godkjenner € 500,000 XNUMX portugisisk ordning for ytterligere å støtte persontransportsektoren på Azorene i forbindelse med koronavirusutbruddet

Publisert

on

Europakommisjonen har godkjent en portugisisk ordning på 500,000 XNUMX euro for å ytterligere støtte persontransportsektoren i Azorene i forbindelse med koronavirusutbruddet. Tiltaket ble godkjent under statsstøtten Midlertidig rammeverk. Det følger en annen portugisisk ordning for å støtte persontransportsektoren på Azorene som kommisjonen godkjente 4 juni 2021 (SA.63010). I henhold til den nye ordningen vil støtten ha form av direkte tilskudd. Tiltaket vil være åpent for kollektive persontransportselskaper i alle størrelser som er aktive på Azorene. Formålet med tiltaket er å dempe den plutselige likviditetsmangel som disse selskapene står overfor og for å håndtere tap som påløper i løpet av 2021 på grunn av koronavirusutbruddet og de restriktive tiltakene som regjeringen måtte iverksette for å begrense spredningen av viruset.

Kommisjonen fant at den portugisiske ordningen er i tråd med vilkårene i den midlertidige rammen. Spesielt vil støtten (i) ikke overstige 1.8 millioner euro per selskap; og (ii) vil bli gitt senest 31. desember 2021. Kommisjonen konkluderte med at tiltaket er nødvendig, hensiktsmessig og forholdsmessig for å avhjelpe en alvorlig forstyrrelse i økonomien i et medlemsland, i samsvar med artikkel 107 nr. 3) (b) TEUF og vilkårene i det midlertidige rammeverket. På dette grunnlaget godkjente Kommisjonen tiltaket under EUs statsstøtteregler. Mer informasjon om den midlertidige rammen og andre tiltak som Kommisjonen har iverksatt for å håndtere de økonomiske konsekvensene av koronaviruspandemien kan bli funnet her.. Den ikke-fortrolige versjonen av vedtaket vil bli gjort tilgjengelig under saksnummer SA.64599 i statsstøtte registrere deg på kommisjonens konkurransens hjemmeside gang noen taushetsplikt problemer har blitt løst.

Annonse

Fortsett å lese

coronavirus

Kommisjonen godkjenner fransk bistandsordning på 3 milliarder euro for å støtte, gjennom lån og egenkapitalinvesteringer, selskaper som er berørt av koronaviruspandemien

Publisert

on

EU -kommisjonen har i henhold til EUs statsstøtteregler godkjent Frankrikes planer om å opprette et fond på 3 milliarder euro som skal investere gjennom gjeldsinstrumenter og egenkapital og hybridinstrumenter i selskaper som er berørt av pandemien. Tiltaket ble godkjent i henhold til Temporary State Aid Framework. Ordningen vil bli implementert gjennom et fond med tittelen 'Overgangsfond for virksomheter påvirket av COVID-19-pandemien', med et budsjett på 3 milliarder euro.

Under denne ordningen vil støtten ha form av (i) ansvarlige lån eller deltakende lån; og (ii) rekapitaliseringstiltak, særlig hybridkapitalinstrumenter og foretrukne aksjer uten stemmerett. Tiltaket er åpent for selskaper som er etablert i Frankrike og som er tilstede i alle sektorer (unntatt finanssektoren), som var levedyktige før koronaviruspandemien og som har vist langsiktig levedyktighet av deres økonomiske modell. Mellom 50 og 100 selskaper forventes å dra fordel av denne ordningen. Kommisjonen mente at tiltakene var i samsvar med vilkårene i de midlertidige rammene.

Kommisjonen konkluderte med at tiltaket var nødvendig, hensiktsmessig og forholdsmessig for å rette opp en alvorlig forstyrrelse i Frankrikes økonomi, i samsvar med artikkel 107 nr. 3 bokstav b) TEUF og vilkårene i det midlertidige tilsynet. På dette grunnlaget godkjente Kommisjonen disse ordningene under EUs statsstøtteregler.

Annonse

Konserndirektør Margrethe Vestager (avbildet), sier konkurransepolitikken: “Denne rekapitaliseringsordningen på 3 milliarder euro vil tillate Frankrike å støtte selskaper som er berørt av koronaviruspandemien ved å legge til rette for tilgangsfinansiering i disse vanskelige tider. Vi fortsetter å jobbe tett med medlemslandene for å finne praktiske løsninger for å dempe de økonomiske konsekvensene av koronaviruspandemien samtidig som vi respekterer EUs regelverk. ”

Annonse
Fortsett å lese
Annonse
Annonse
Annonse

Trender