Kontakt med oss

Ukraina

Sikkert vann renner i to ukrainske byer Pokrovsk og Mykolaiv

DELE:

Publisert

on

Water Missions team har rent vann i to ukrainske byer, Pokrovsk og Mykolaiv! Water Mission er for tiden den eneste NGO i Ukraina som produserer trygt vann i flere byer over hele landet. Vi leder en koordinert respons i Ukraina med partnere som tar opp det presserende behovet for trygg vanntilgang. Mange kommunale vannsystemer har blitt kritisk skadet av den pågående konflikten og fungerer ikke lenger, noe som gjør at omtrent 6 millioner mennesker i Ukraina har begrenset eller ingen tilgang til rent vann.

Folk tyr til alle tilgjengelige vannkilder, inkludert elver, bekker og dammer, som alle har bakterier og kan forårsake sykdom eller død. Situasjonen er forferdelig og behovet for vann blir et større og større problem. Skjermbildet nedenfor er fra et Twitter-innlegg (lenke til innlegg) fra den sørøstlige byen Mykolaiv med en befolkning på mer enn 400,000 XNUMX mennesker. Trygg vanntilgang er et kritisk behov for internt fordrevne befolkninger for konsum, matlaging og rengjøring, alt som bidrar til god helse og unngår spredning av sykdom. 

Water Missions svar er fokusert på umiddelbart å gi nødtilgang til vann med våre Living Water Treatment Systems som behandler og renser lokale vannkilder i stor skala. Hvert vannrensesystem har evnen til å gi nok trygt vann for opptil 5,000 mennesker per dag. Vi har ytterligere fem nødvannsystemer under installering i Mykolaiv, og vi sender ytterligere systemer til andre lokasjoner så raskt vi kan. 

Water Mission-team sender også vannrensepakker og hygienesett fra Polen til Ukraina gjennom våre NGO-partnere.

Water Mission var en førstehjelp da konflikten først brøt ut, og tjente flyktninger som flyktet fra den pågående konflikten ved grensene til Polen, Romania, Moldova og Ukraina. Dette fokuset fortsetter gjennom å støtte og koordinere innsats med regionale partnere og lokale kirker for å møte de fysiske og følelsesmessige behovene til flyktninger som er påvirket av denne konflikten.

Del denne artikkelen:

Trender