Kontakt med oss

Miljø

Climate Revolution in European Forestry: World First Carbon Reserve Parks in Estland

DELE:

Publisert

on

Den estiske bærekraftstartupen Green Deal, en del av Skovest-nettverket, har initiert en skogbruksrevolusjon ved å utvikle en ny metodikk for mer effektiv karbonbinding. Denne innovative tilnærmingen øker potensialet til skoger for å fange karbon, bidrar til globale klimamål og forbedrer økosystembalansen. De første karbonparkene som forvaltes i henhold til denne metodikken vil bli etablert i Sentral-Estland.

EU har satt et mål om å redusere klimagassutslippene med 55 % innen 2030 og å plante ytterligere 3 milliarder trær. Carbon Reserve utviklet av Green Deal støtter dette målet. De første karbonparkene i karbonreservatet vil bli plantet i år 27. april, med over 10,000 XNUMX planter over mer enn fem hektar.

I første fase skal det etableres tre Carbon Parks. Verdens første navngitte Carbon Parks vil bli eid av Skovest Network-selskapene Eesti Metsameister fra Estland og Privatais Mežs fra Latvia. Den tredje parken som skal etableres er en samfunnspark (Green Deal Carbon Park), åpen for bidrag fra alle (https://www.carbonreserve.earth/). Opprettelsen av disse parkene viser initiativet til hundrevis av mennesker for å nå globale klimamål.

Tauno Trink, administrerende direktør i Eesti Metsameister, understreker viktigheten av å delta i prosjektet: "Dette er ikke bare vår plikt i henhold til direktiver, men også vårt ønske og vilje til å bidra til et renere miljø. Det er også et betydelig skritt mot målet vårt. av å være karbonnøytral innen 2030. Det er en stor glede og ære å ha den aller første Carbon Park i Carbon Reserve og å lage historie på en god måte, oppfordrer jeg alle selskaper til å bli med på dette initiativet!

Green Deals innovative metodikk ble utviklet i samarbeid med University of Life Sciences, Root Ecology Group ved Geografiavdelingen ved University of Tartu, Tallinn University og andre forskere. Metodikken og parkene støtter ikke bare miljøvern, men skaper også nye forskningsmuligheter, og samler spesialister og bedrifter fra ulike felt for å jobbe mot et felles mål.

Åpningsarrangement for Carbon Reserve 27. april kl. 13:00, Kriilevälja, Paide, 72752 Järva fylke, Estland

Annonse

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender