Kontakt med oss

energimarkedet

Å sette en stopper for manipulasjoner på energimarkedene vil få regningene ned

DELE:

Publisert

on

Sosialistene og demokratene stemte denne uken for den reviderte forordningen om integritet og åpenhet i engrosenergimarkedet (REMIT). Forordningen som ble vedtatt i plenum i dag er det siste skrittet for å få på plass en forbedret EU-lovgivning som setter en stopper for manipulasjoner på energimarkedet. Sosialistene og demokratene er overbevist om at dette vil hjelpe både husholdninger og industri, og dermed levere på kampanjen deres.Bring the Bills Down'.
 

Patrizia Toia, S&D MEP og forhandler om REMIT i Europaparlamentets komité for energi, forskning og industri, sa:
 
«Problemene på energimarkedet startet lenge før den russiske invasjonen mot Ukraina, og S&D Group var den første som ba EU-kommisjonen om å ta tak i problemet. Krigen brakte bare problemene til deres nåværende akutte fase hvor flere og flere mennesker og bedrifter sliter med å betale regningene sine, spesielt sårbare familier og små og mellomstore bedrifter. En av hovedårsakene til denne uakseptable situasjonen var manipulasjonene på energimarkedet i vår union. Vi er glade for at kommisjonen hørte oppfordringene til sosialistene og demokratene i Europaparlamentet og foreslo til gjengjeld en oppdatering til REMIT.
 
«For at REMIT skal nå sine mål, styrket vi tilsynsrollen til byrået for samarbeid mellom energiregulatorer (ACER). Fra nå av vil byrået ha makt til å undersøke grenseoverskridende saker som berører minst to medlemsland og til å ta beslutninger om inspeksjoner, forespørsler om informasjon og autorisasjoner fra visse markedsaktører. ACER vil også kunne ilegge tvangsmulkt dersom markedsdeltakere ikke gir den forespurte informasjonen.
 
"Dette er en betydelig forbedring i forhold til dagens status der for mange tilfeller av åpenbare markedsmanipulasjoner forblir ubehandlet på nasjonalt nivå. Tvangsmulkten, som pålegges av ACER, vil være 3 % av gjennomsnittlig daglig omsetning i det foregående regnskapsåret eller, for fysiske personer, 2 % av gjennomsnittlig dagsinntekt i det foregående kalenderåret.
 
«Sosialistene og demokratene bygget også et progressivt flertall når det gjelder aktører på EUs energimarked som kommer fra tredjeland. De vil måtte oppnevne en representant i et medlemsland der de er aktive på engrosmarkedet for energi. På denne måten vil ACER og de nasjonale tilsynsmyndighetene vite hvem de skal henvise til for informasjon i tilfeller av tvil om manipulasjoner på EUs engrosenergimarked.
 
"Vi leverte mer åpenhet og et sterkere EU-tilsyn med engrosenergimarkeder, og dette vil sikre et mer rettferdig marked for husholdninger og bedrifter."
 
Dan Nica, S&D MEP og talsperson i Europaparlamentets komité for energi, forskning og industri, sa:
 
"Til slutt, med REMIT får manipulasjonen av energiprisene et sterkt svar, forventet av alle de som ble ofre for denne praksisen, som er villedende og ulovlig. Blant disse ofrene er selskaper, spesielt små og mellomstore bedrifter som måtte betale urettmessig høye regninger, med noen av dem som gikk konkurs. Som et resultat mistet mange mennesker jobben i hele EU. Mange av våre innbyggere ga opp sine andre behov for å kunne betale strømregningen og måtte velge mellom spising og oppvarming i vinterperioden. Folk trenger å vite at alle de som lurte dem, alle de som manipulerte energimarkedet, vil bli straffet som et resultat av forhandlingene gjort av S&D-gruppen om denne EU-lovgivningen og takket være avstemningen fra vår gruppe i plenum i dag. I antall betyr dette 15 % av omsetningen for selskapene som drev med slik ulovlig manipulasjon og 5 millioner euro i bøter for lederne i disse selskapene.
 
«Å forsterke ACER er avgjørende for suksessen til EU-lovgivningen vi vedtok i dag. Denne EU-regulatoren har 379 saker til behandling, inkludert mange undersøkelser som ennå ikke har startet. ACER trenger umiddelbart skikkelig finansiering, da vi har store forventninger til arbeidet. ACER må ta de nødvendige tiltakene mot disse selskapene som har ødelagt en betydelig del av EUs økonomi og som følgelig ødelagt så mange liv og velferden til europeiske borgere.
 
«Jeg vil se den første daglige lederen i et energiselskap som betaler disse 5 millioner euro i bøter. Først da vil de lære leksjonen sin og slutte å stjele, lyve og lure EU og dens borgere!»

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender