Kontakt med oss

Human Rights

«Snikkulter» – Prisvinnende dokumentarfremvisning med suksess i Brussel

DELE:

Publisert

on

On June 15th, the screening of the award-winning documentary “The Bitter Winter of Belief: Sneaking Cults” was successfully held at the Press Club in Brussels. This event was initiated and hosted by FAE-FAE, the Federation for the Asian Communities in Europe. More than 20 people attended the screening including religious figures from Europe, the United States, and Asia, representatives of anti-cult organisations, representatives of human rights associations, and media reporters.


“The Bitter Winter of Belief: Sneaking Cults”, is a documentary about cults that have taken maximum advantage of the media’s freedom to spread their teachings and conspiracy theories with the explosion of online media sources, including social media.


Bitter Winter er et magasin så vel som et nettmedie på flere språk som støtter kulter og en ekstrem høyreorientert agenda i kjernen. Selv om Bitter Winter hevder å være dedikert til å fremme trosfrihet, fremvoksende religioner og religiøs pluralisme, vil utdannede lesere raskt innse at magasinet og det tilhørende nettstedet ikke har mange dybdediskusjoner om de positive sidene ved religion og inneholder mye negativ informasjon som forsvarer organisasjoner som har blitt oppført som kulter i mange land.

The Church of Almighty God is a “Cult” that for most first appeared in the media due to its tentacular influence in the Japanese government and its direct link with the assassination of the late Japanese Prime Minister Shizo Abe.


Natalia Bashirian, regissør for dokumentaren, bodde i Sør-Korea en stund og var vitne til forfølgelse og misbruk av en av vennene hennes av Den Allmektige Guds Kirke. Hun følte at det var nødvendig å avsløre det sanne ansiktet til Den Allmektige Guds Kirke for å fordømme dem og redde potensielle ofre fra å falle i fellen til skadelige kulter.

Herr Aerts, styreleder for FAE-FAE, kombinert med den ulike urettferdige behandlingen mottatt av FAE-FAE under epidemien, ga nok en gang en alvorlig advarsel til samfunnet vårt gjennom den innvendige historien som ble avslørt i denne filmen. Bitter Winter fortsetter å rapportere feil og falsk informasjon, har en tendens til å skape konflikter og falske debatter, avlede oppmerksomheten og skape forvirring.

Etter visningen ble gjestene invitert til å delta i en diskusjon.

Herr Delcour, en uavhengig belgisk journalist, sa: "Denne dokumentaren har sterk innsikt og et raskt tempo med et unikt kvinneperspektiv. Jeg håper flere vil bli gjort oppmerksomme på driftsmodusen som kulter utnytter bak kulissene. Det er viktig at vi tar hensyn til det faktum at kulter kan lure i skjulte hjørner rundt oss som ikke er enkle å oppdage.»

Den ansvarlige for det franske partiet Reconquete i Benelux, fru Girard, sa på møtet: «Et slikt påskudd om trosfrihet som gjemmer seg bak et såkalt media er faktisk motivert av baktanker! Vi bør ta opp den store kjeppen med lovlige våpen i vårt arsenal og kjempe hardt mot skaperne av slike falske nyheter og gjenopprette sosial fred.»

Den uavhengige forfatteren Lacroix sa: «En kultorganisasjon som den allmektige Gud bør ikke beskyttes i Europa. Vi bør bruke sivil makt og oppfordre regjeringer i alle medlemsland til å holde øynene åpne for å tydelig avsløre dens kultnatur og fjerne organisasjoner som Bitter Winter som trekker i trådene bak scenen! Vi kan ikke gi onde kulter muligheten og straffriheten til å skade mennesker og forstyrre samfunnet.»

Herr Duran, en uavhengig journalist, uttrykte: «Jeg er veldig takknemlig overfor arrangøren for å ha invitert meg og mine kolleger i mediesirklene til å ta hensyn til kilden til denne typen falske nyheter. Det er fortsatt så mange ukjente kulter og hyklerske organisasjoner i verden. Vi må forene oss og håndtere dem sammen!»


In the summary, Mr Aerts introduced Dr Hassan, described as “one of the world’s foremost experts on mind control, cults and similar destructive organisations”. Professor Hassan has been committed to understanding the working principles of thought processes and systemic social influence techniques used by cults and has written several books on harmful cults.

Using the BITE Model and the Belgian government’s guidelines to identify harmful cults, Mr Aerts demonstrated with Mr Delcourt that the majority of “religious organisations” defended by Bitter Winter are none other than destructive and harmful cults.

In his closing words, Mr Aerts also appealed: “Don’t make the mistake of thinking that it only happens to other people. It’s vital to protect yourself, your loved ones, and people around the world from the harmful effects of undue influence. It is time for us to unite in support of people around the world who are persecuted by cults and deceived by disinformation.”

Annonse

Del denne artikkelen:

Trender