DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

Britisk mestertrener Paul Nicholls går inn i årets Cheltenham-festival og byr på å vinne ukens største løp - Cheltenham Gold Cup - for en rekordkamp for femte gang.

Nicholls regnes som en av de mest suksessrike National Hunt hesteveddeløpstrenere i historien. Han vant Blue Riband-konkurransen i 1999, 2007, 2008 og 2009. Hvis Bravemansgame vinner i år, vil han matche rekorden satt av Pat Taaffe.

Fjorårets andreplass mot Galopin Des Champs igjen

Bravemansgame er 16/1 i satser på Cheltenham Festival for Gold Cup. Den ni år gamle hesten kom i mål like bak Galopin Des Champs i 2023-fornyelsen av løpet - et utmerket løp fra den tidligere King George VI Chase-vinneren.

Den forsvarende mesteren er en av de ledende Cheltenham tips i år, så Bravemansgame vil trenge en stor prestasjon for å snu formen med den irske hesten i dag fire-konkurransen. Willie Mullins' løper kommer inn i løpet på bakgrunn av en seier i Irish Gold Cup bare uker tidligere.

Nicholls vet alt om å forberede en hest til Gold Cup. Han har løpt Bravemansgame tre ganger denne sesongen, og hans siste opptreden var på Kong George VI Chase hvor han ble nummer to bak Hewick. Ditcheat-treneren har gitt ham litt fri siden da for å sikre at han er så fersk som mulig til Cheltenham Festival-oppdraget sitt.

Henderson følger Nicholls i trenermesterskapet

Løpet for 2023/24 Trenermesterskap viser seg å være nær denne sesongen med Nicholls, Dan Skelton og Nicky Henderson alle med en utmerket sjanse til å avslutte på toppen av stillingen på slutten av kampanjen.

Henderson er på tredjeplass når han går inn i Cheltenham-festivalen, og seier i spilleløpet vil hjelpe ham med å tette gapet til rivalene. Den tidligere mestertreneren vil sale Shishkin i sitt første forsøk i dag fire-konkurransen.

Shishkin vant i Grade Two Denman Chase på sitt siste løp før hans Cheltenham Gold Cup-opptreden. Den tidligere Arkle Challenge Trophy-vinneren ble nummer to i Ryanair Chase på møtet for 12 måneder siden.

Sterk utfordring fra Irland

For et løp! 👏 En spennende fornyelse av Grad 1 John Durkan Memorial Punchestown Chase mens Fastorslow bekrefter formen med Galopin Des Champs, med sjuåringen som scoret knepent fra Appreciate It under veiledning av JJ Slevin for trener Martin Brassil 🏆 pic.twitter.com/ zOrSilqtDS — Punchestown (@punchestownrace) 1728785772310933580. november 5

Mullins er ikke den eneste treneren fra Irland som har en løper i årets Cheltenham Gold Cup. Fastorslow skal representere Martin Brasil. Den irske hesten har hatt en utmerket 12 måneder, da han vant i Punchestown Gold Cup og John Durkan Chase i 2023.

Fastorslow ble nummer to i 2024 Irish Gold Cup på Dublin Racing Festival forrige måned. Han kom hjem litt over fire lengder bak Galopin Des Champs i den prestisjetunge konkurransen i Irland.

Gerri Colombe er en annen ledende kandidat fra Irland som har sin første smak av Cheltenham Gold Cup i år. Han hadde en utmerket nybegynnerkampanje forrige sesong, men han måtte nøye seg med andreplassen i Brown Advisory Novices' Chase. Hans forbindelser vil håpe at de havner i vinnernes vedlegg denne gangen på møtet.

Cheltenham Gold Cup 2024 finner sted fredag ​​15. mars kl. 15:30 (GMT).