#Ireland - Leo Varadkar nominerer Phil Hogan for en annen periode som Irlands kommisjonær

| Juli 10, 2019

Irske Taoiseach Leo Varadkar har bekreftet sin intensjon om å nominere Phil Hogan for en ny periode som Irlands medlem av EU-kommisjonen. Phil Hogan tjente som kommisjonær for landbruks- og landdistriktsutvikling i nåværende kommisjon og anses å være en dyktig forhandler og alliansebygger.

Taoiseach sa i dag (10 juli) at Hogan også ble ansett som en svært viktig stemme på Brexit, og sørget for at kollegaene hans har en god forståelse for den potensielle negative innvirkningen som Storbritannias utgang vil ha på Irland.

Hogan har blitt kritisert av irske bøndene for sin rolle i forhandlingene om Mercosur-handelsavtalen med EU. De fire Mercosur-landene - Brasil, Argentina, Uruguay og Paraguay - er store biffprodusenter. I dag marsjerte irske biffbønder på Leinster House (setet til det irske parlamentet) for å beskytte seg mot avtalen, og forlot deres brønner (wellington boots) ved inngangen til parlamentet, sier de ikke lenger var nødvendig.

Ifølge den irske bondeforeningens (IFA) president, Joe Healy, vil det irske parlamentet motsette seg avtalen når den blir brakt foran den. Frihandelsavtalen er en "blandet avtale" som krever at alle myndigheter i EU skal vedta det. I noen EU-land, spesielt Belgia, vil ratifikasjon kreve samtykke fra regionale parlamenter.

IFA er skeptisk til Mercosur som oppfyller EU-standarder, og citerer Brasil ved eksempel, hevdet han at brasiliansk storfe ikke er merket, det er ingen database og ingen sporbarhet. Han hevdet også at hormoner og andre vekstfremmende stoffer ble mye brukt.

Grønne grupper har også reist bekymringer om miljøforringelse. Amazonas regnskog fortsetter å bli ødelagt med en skarp hastighet for å gjøre vei for storfe ranching. Det er andre bekymringer som går utover biffsektoren, som for eksempel den høye forekomsten av salmonella i fjærfe.

Hogan har oppdrettsbakgrunn og har ikke vært uvitende om landbrukens behov. I de siste månedene har han sikret en bistandspakke til irske bøndenbønder som anerkjennelse for de store utfordringene sektoren står overfor som et resultat av pågående markedsturbulens i stor grad knyttet til Brexit. Det er ikke klart hvilken portefølje irsken vil fokusere på, men det antas at Hogan er interessert i å gjenstå i landbruket eller flytte til handel, et område han allerede er kjent med.

Catherine Feore

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , , , , , , , ,

Kategori: En forsiden, Dyrevelferd, Brexit, Klima forandringer, utslipp CO2, Common Agricultural Policy (CAP), Økonomi, EU, EU-kommisjonen, Eksporten, Mat, Politikk, bygdeutvikling, Trade, handels~~POS=TRUNC avtaler~~POS=HEADCOMP

Kommentarer er stengt.