Kontakt med oss

Sysselsetting

Politisk avtale om å beskytte arbeidere mot farlige stoffer

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

En revisjon av regler for å beskytte arbeidere av kreftfremkallende og andre farlige stoffer er uformelt blitt enige om av parlamentets og rådsforhandlerne, EMPL.

Under forhandlingene sikret MEP-er inkludering av reproduksjonstoksiske stoffer i den fjerde revisjonen av direktivet om kreftfremkallende stoffer og mutagener på arbeidsplassen (CMD4). Disse stoffene har uheldige effekter på reproduksjonen og kan forårsake nedsatt fruktbarhet eller infertilitet. For 11 av disse stoffene vil det bli innført en bindende yrkesgrenseverdi i vedlegget til direktivet. Som en konsekvens vil direktivet bli omdøpt til direktivet om kreftfremkallende stoffer, mutagener og reproduksjonstoksiske stoffer (CMRD).

Bedre beskyttelse av helsearbeidere

MEP-er fastslo også at arbeidere som arbeider med farlige legemidler (HMP) vil få tilstrekkelig og passende opplæring, med sikte på å bedre beskytte arbeidere i helsesektoren. HMP-er er legemidler med anti-tumoral aktivitet som inneholder kjemikalier med svært stor bekymring som hemmer cellevekst og multiplikasjon. Kommisjonen skal, etter samråd med interessenter, utarbeide unionsretningslinjer og praksisstandarder for tilberedning, administrering og avhending av farlige legemidler på arbeidsplassen.

Annonse

Nye stoffer og lavere eksponeringsnivåer

Yrkeseksponeringsgrenser, dvs. maksimal mengde skadelige stoffer (vanligvis uttrykt i milligram per kubikkmeter luft) som arbeidstakere kan utsettes for, er satt for akrylonitril og nikkelforbindelser. Maksimumsgrensen revideres nedover for benzen.

I tillegg har parlamentet insistert på at kommisjonen skal legge frem en handlingsplan for å oppnå grenseverdier for yrkeseksponering for minst 25 stoffer eller grupper av stoffer innen utgangen av 2022.

Annonse

«Dette er en stor suksess, ikke bare for medlovgiverne, men først og fremst for menneskene på bakken hvis helse vi søker å beskytte. Det har vært en langvarig anmodning fra parlamentet om å inkludere reproduksjonstoksiske stoffer under CMD-direktivets virkeområde og å sikre at arbeidstakere, spesielt i helsesektoren, beskyttes så mye som mulig når de håndterer HMP. Vi har endelig klart å gjøre det til en realitet. Takket være den reviderte lovgivningen vil tusenvis av tilfeller av uheldige helseeffekter og dødsfall bli forhindret hvert år," sa Lucia Ďuriš Nicholsonová (Renew, SK), leder av EMPL-komiteen etter avsluttet forhandling.

Neste trinn

Den uformelle avtalen må nå formelt godkjennes av parlamentet og rådet for å tre i kraft. Ansettelsesutvalget skal først stemme over avtalen snart.

Mer informasjon 

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.
Annonse
Annonse

Trender