Kontakt med oss

Dyrevelferd

Dyresykdommer: Kommisjonen vedtar harmoniserte regler for vaksinasjon av dyr

DELE:

Publisert

on

20. februar harmoniserer kommisjonen reglene for vaksinasjon av dyr mot de alvorligste dyresykdommene, som en del av tiltakene for å håndtere den største epidemien av fugleinfluensa som er observert i EU. I sammenheng med fugleinfluensa vil det innføres spesifikke regler for vaksinasjon når det brukes som et tiltak for å kontrollere eller forebygge sykdommen. Dette vil tillate sikker flytting av dyr og produkter fra virksomheter og soner der vaksinasjon har funnet sted.

Helse- og mattrygghetskommisjonær Stella Kyriakides (avbildet) sa: «I lys av det mest alvorlige utbruddet i nyere historie i EU, er kampen mot fugleinfluensa på toppen av våre prioriteringer. Disse utbruddene forårsaker enorm skade på denne landbrukssektoren og hemmer handelen. Reglene som presenteres i dag vil tillate en harmonisering av bruken av vaksinasjon for å forhindre eller kontrollere spredning av sykdommen og sette betingelser for å muliggjøre flytting av vaksinerte dyr og deres produkter.»

Disse nye reglene er i tråd med internasjonale standarder Verdensorganisasjon for dyrehelse (WOAH, grunnlagt som OIE) og ta hensyn til nylig tilgjengelig vitenskapelig kunnskap og erfaringen som er oppnådd ved anvendelsen av de eksisterende unionsreglene.

De nye reglene publiseres i dag i Offisiell Tidende og trer i kraft 12. mars. Les mer på fugleinfluensa.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender