Kontakt med oss

Belgia

Dødstallet øker til 170 i Tyskland og Belgia

Publisert

on

Dødstallet i ødeleggende flom i Vest-Tyskland og Belgia steg til minst 170 lørdag (17. juli) etter at briste elver og oversvømmelser denne uken kollapset hus og rev opp veier og kraftledninger, skrive Petra Wischgoll,
David Sahl, Matthias Inverardi i Düsseldorf, Philip Blenkinsop i Brussel, Christoph Steitz i Frankfurt og Bart Meijer i Amsterdam.

Rundt 143 mennesker døde i flommen i Tysklands verste naturkatastrofe på mer enn et halvt århundre. Det inkluderte rundt 98 i Ahrweiler-distriktet sør for Köln, ifølge politiet.

Hundrevis av mennesker var fortsatt savnet eller utilgjengelige ettersom flere områder var utilgjengelige på grunn av høye vannstander mens kommunikasjonen noen steder fortsatt var nede.

Beboere og bedriftseiere slet med å plukke brikkene i voldsomme byer.

"Alt er fullstendig ødelagt. Du gjenkjenner ikke naturen," sa Michael Lang, eier av en vinbutikk i byen Bad Neuenahr-Ahrweiler i Ahrweiler, og slo tårene tilbake.

Tysklands president Frank-Walter Steinmeier besøkte Erftstadt i delstaten Nordrhein-Westfalen, hvor katastrofen drepte minst 45 mennesker.

"Vi sørger med de som har mistet venner, bekjente, familiemedlemmer," sa han. "Skjebnen deres river våre hjerter fra hverandre."

Rundt 700 innbyggere ble evakuert sent på fredag ​​etter at en demning brøt i byen Wassenberg nær Köln, sa myndighetene.

Men Wassenberg-ordfører Marcel Maurer sa at vannstanden hadde stabilisert seg siden natten. "Det er for tidlig å gi det hele klart, men vi er forsiktig optimistiske," sa han.

Steinbachtal-dammen i Vest-Tyskland var imidlertid fortsatt i fare for brudd, sa myndighetene etter at rundt 4,500 mennesker ble evakuert fra hjem nedstrøms.

Steinmeier sa at det ville ta uker før den fulle skaden, som forventes å kreve flere milliarder euro i gjenoppbyggingsmidler, kunne vurderes.

Armin Laschet, statspremier i Nordrhein-Westfalen og det regjerende CDU-partiets kandidat ved septembervalget, sa at han ville snakke med finansminister Olaf Scholz de neste dagene om økonomisk støtte.

Kansler Angela Merkel var forventet å reise søndag til Rheinland-Pfalz, staten som er hjemmet til den ødelagte landsbyen Schuld.

Medlemmer av Bundeswehr-styrkene, omgitt av delvis nedsenkede biler, vasser gjennom flomvannet etter kraftig nedbør i Erftstadt-Blessem, Tyskland, 17. juli 2021. REUTERS / Thilo Schmuelgen
Østerrikske medlemmer av redningsteamet bruker båtene sine når de går gjennom et område som er rammet av flom, etter kraftig nedbør, i Pepinster, Belgia, 16. juli 2021. REUTERS / Yves Herman

I Belgia økte dødstallene til 27, ifølge det nasjonale krisesenteret, som koordinerer nødhjelpsoperasjonen der.

Den la til at 103 personer var "savnet eller utilgjengelige". Noen var sannsynligvis utilgjengelige fordi de ikke kunne lade mobiltelefoner eller var på sykehus uten identitetspapir, sa senteret.

I løpet av de siste dagene har flommene, som for det meste har rammet de tyske delstatene Rheinland-Pfalz og Nordrhein-Westfalen og Øst-Belgia, avskåret hele samfunn fra makt og kommunikasjon.

RWE (RWEG.DE), Tysklands største kraftprodusent, sa lørdag at den åpne gruven i Inden og det Weisweiler kullkraftverket ble kraftig berørt, og la til at anlegget kjørte med lavere kapasitet etter at situasjonen var stabilisert.

I de sørlige belgiske provinsene Luxembourg og Namur stormet myndighetene for å levere drikkevann til husholdningene.

Flomvannstanden falt sakte i de mest rammede delene av Belgia, slik at innbyggerne kunne sortere gjennom skadede eiendeler. Statsminister Alexander De Croo og EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen besøkte noen områder lørdag ettermiddag.

Den belgiske jernbanenettoperatøren Infrabel publiserte planer for reparasjoner av linjer, hvorav noen først ville være i bruk i slutten av august.

Nødetatene i Nederland var også i beredskap da overfylte elver truet byer og landsbyer i hele den sørlige provinsen Limburg.

Titusenvis av innbyggere i regionen har blitt evakuert de siste to dagene, mens soldater, brannvesen og frivillige jobbet hektisk hele fredag ​​kveld (16. juli) for å håndheve diker og forhindre flom.

Hollenderne har hittil rømt katastrofe i størrelsesorden naboene, og fra lørdag morgen var det ikke rapportert om noen tap.

Forskere har lenge sagt at klimaendringene vil føre til tyngre nedbør. Men Det vil ta minst flere uker å undersøke hvilken rolle den har i disse nådeløse nedbørsmengdene, sa forskere på fredag.

Belgia

Biler og fortau skyllet bort som belgisk by rammet av de verste flommene i flere tiår

Publisert

on

By

Den sørlige belgiske byen Dinant ble rammet av de kraftigste flommene på flere tiår lørdag (24. juli) etter at et to-timers tordenvær forvandlet gatene til store strømmer som skyllet bort biler og fortau, men ikke drepte noen, skriver Jan Strupczewski, Reuters.

Dinant ble spart for de dødelige flommene for 10 dager siden som drepte 37 mennesker i Sørøst-Belgia og mange flere i Tyskland, men volden fra lørdagens storm overrasket mange.

"Jeg har bodd i Dinant i 57 år, og jeg har aldri sett noe sånt," sa Richard Fournaux, den tidligere borgmesteren i byen ved elven Meuse og fødestedet til 19-tallet oppfinner av saksofonen, Adolphe Sax. på sosiale medier.

En kvinne jobber for å gjenopprette eiendelene etter kraftig nedbør i Dinant, Belgia 25. juli 2021. REUTERS / Johanna Geron
En kvinne går i et område som er rammet av kraftig nedbør i Dinant, Belgia 25. juli 2021. REUTERS / Johanna Geron

Regnvann som strømmet nedover bratte gater feide bort dusinvis av biler, stablet dem i en haug ved et kryss og skyllet bort brostein, fortau og hele deler av asfalten mens innbyggerne så forferdet fra vinduer.

Det var ikke noe nøyaktig estimat på skaden, og bymyndighetene forutsi bare at det ville være "betydelig", ifølge belgisk RTL TV.

Stormen utøvde lignende kaos, også uten tap av liv, i den lille byen Anhee noen kilometer nord for Dinant.

Fortsett å lese

Belgia

35 år - og fortsatt sterk!

Publisert

on

Året 1986 var preget av både fremskritt og tilbakeslag. Teknologiske fremskritt hjalp Sovjetunionen med å lansere Mir Space Station og fikk Storbritannia og Frankrike til å bygge Chunnel. Dessverre så den også romfergen Challenger katastrofe og eksplosjonen av en av atomreaktorene i Tsjernobyl.

I Belgia kom landets fotballspillere hjem til en helt velkomst etter å ha havnet på 4. plass i verdensmesterskapet i Mexico.

Året var også kjent for en annen begivenhet: åpningen av L'Orchidee Blanche i Brussel, nå en av de anerkjente beste vietnamesiske restaurantene i landet.

Tilbake i 1986, da Katia Nguyen (avbildet) åpnet restauranten i det som da var et rolig nabolag i Brussel, hun kunne ikke ha skjønt hvilken stor suksess det ville være.

I år markerer restauranten 35-årsjubileum, en virkelig milepæl, og det har kommet lenge i de mellomliggende årene, så mye at det nå er et ord for fin asiatisk mat, ikke bare i dette nå travle området i Brussel, men lenger borte.

Faktisk hadde ordet spredt seg så langt om kvaliteten på den utmerkede vietnamesiske maten som er tilgjengelig her, at den for noen år siden ble tildelt prestisje-tittelen "Best Asian Restaurant in Belgium" av den anerkjente matguiden, Gault og Millau.

Katia er den første som aksepterer at suksessen hennes også skylder mye teamet hennes, som tilfeldigvis er helt kvinnelig (dette reflekterer delvis den tradisjonelle rollen kvinner opptar i det vietnamesiske kjøkkenet).

Den lengste serveringen blant dem er Trinh, som i noen tiår har tilberedt fantastiske vietnamesiske måltider i det lille kjøkkenet med åpen planløsning, mens andre "veteran" -medarbeidere inkluderer Huong, som har vært her i 15 år og Linh , en relativ nykommer som har jobbet her i fire år!

De, sammen med kollegene, er vakkert kledd i autentiske vietnamesiske kostymer, noe annet resto er kjent for. Å holde på personalet så lenge gjenspeiler også godt Katias utmerkede lederstil.

Det hele er langt fra dagene, tilbake på 1970-tallet, da Katia først ankom til dette landet for studiene. Som så mange av hennes landsmenn hadde hun flyktet fra Vietnam-krigen på jakt etter et bedre liv i Vesten, og hun begynte å starte et nytt liv i sitt "nye" hjem - Belgia.

For kjennere av god vietnamesisk mat som var vel, ganske gode nyheter.

Standardsettet da Katia, fremdeles relativt nylig ankom Belgia fra Saigon, åpnet restauranten i 1986, er like høy i dag som den gang.

Til tross for den forferdelige helsepandemien som har forårsaket kaos i gjestfrihetssektoren her, strømmer Katias "hær" av lojale kunder tilbake for å smake på de fantastiske gledene som hennes høyt talentfulle, vietnamesisk fødte team har laget.

Restauranten ligger i nærheten av ULB-universitetet, og alt tilberedes her. Rettene er basert på tradisjonelle eller mer moderne oppskrifter, men ligner på det beste du kan finne i Vietnam selv. Mange spisesteder her anser vårrullene som de beste i Belgia, men hvis de er saftige, tar gourmetrikdommen til dette huset deg med på en kulinarisk reise, som strekker seg fra Nord til Sør-Vietnam og stopper imellom.

Restauranten stengte aldri virkelig under lockdowns da den fortsatte å servere en rask takeaway-tjeneste. Nå fullstendig gjenåpnet utgjør takeaways omtrent 30 prosent av virksomheten. Kunder kan enten samle inn bestillingen eller få den levert til hjemmet / kontoret.

Med sommeren på vei er det godt å vite at det nå er en terrasse med plass til opptil 20 personer på gaten utenfor, mens det er et hyggelig uteområde på baksiden med plass til omtrent 30 og åpent til oktober.

Inne har restauranten plass til 38 personer nede og 32 oppe. Det er også en god valuta for pengene, to retters lunsjmeny, som koster bare € 13, noe som er spesielt populært.

A la carte-valget er stort og har et utvalg av kjøtt-, fisk- og fjærfe-retter - alt er fantastisk og veldig velsmakende. Det er også en god drink og vinliste, og se også etter en herlig forslag-meny som endres ukentlig.

Den sjarmerende og veldig imøtekommende Katia har kommet veldig langt siden hun første gang satte foten i Belgia. For en restaurant som fremdeles trives 35 år etter at den ble åpnet, er en enorm prestasjon, spesielt i denne "post-pandemiske" æraen, men det samme stedet å ha vært under samme eierskap hele tiden er ganske bemerkelsesverdig ... som faktisk også beskriver veldig nøyaktig både mat og service her.

Gratulerer med 35-årsdagen L'Orchidee Blanche!

Fortsett å lese

Belgia

Storbritannias innbyggere blant de fra 24 land som har forbud mot å reise til Belgia

Publisert

on

Fra lørdag 26. juni har personer som reiser fra til sammen 24 land blitt forbudt å komme inn i Belgia under alle unntak. Blant landene på listen over reiseforbud er Storbritannia. Forbudet mot å komme inn i Belgia fra de 24 landene på listen er et forsøk på å stoppe eller i det minste bremse spredningen av mer virulente stammer av coronavirus som Delta-varianten. Lør 26. juni 11:01 Andre land på listen inkluderer Sør-Afrika, Brasil og India. De har vært på reiseforbudslisten siden slutten av april. De har nå fått selskap av Storbritannia, hvor utbredelsen av Delta-varianten har sett antall nye koronavirusinfeksjoner øke kraftig de siste ukene.

25. juni ble det registrert 15,810 24 nye infeksjoner i Storbritannia, 16,703. juni var dette 6. Befolkningen i Storbritannia er rundt XNUMX ganger befolkningen i Belgia. Mange av landene på listen er i Latin-Amerika (Brasil, Argentina, Bolivia, Chili, Colombia, Paraguay, Peru, Uruguay, Surinam og Trinidad og Tobago). De afrikanske landene på listen er Sør-Afrika, Botswana, Kongo, Swaziland, Lesotho, Mosambik Namibia, Uganda, Zimbabwe og Tunisia. Reisende fra Bangladesh, Georgia, Nepal, India og Pakistan er heller ikke velkomne, og det er heller ikke folk som reiser til Belgia fra Bahrein.

Et unntak fra forbudet mot å komme inn i Belgia fra disse landene er gjort for belgiske statsborgere og personer som er offisielt bosatt der. Det er også unntak for diplomater, folk som jobber for visse internasjonale organisasjoner og mennesker som trenger å komme hit på humanitært grunnlag. Passasjerer som går via Brussel lufthavn er ikke dekket av forbudet.

Fortsett å lese
Annonse
Annonse

Trender