#CIS: Kvart århundre milepæl The

| Oktober 26, 2016 | 0 Kommentarer

2000px-flag_of_the_cis-svgI år er det 25th årsdagen for Samveldet av uavhengige stater (SUS), skriver Martin Banks.

Dette er en sammenslutning av tidligere sovjetrepublikkene som ble etablert i desember 1991 av Russland, Ukraina og Hviterussland for å lette oppløsningen av Sovjetunionen og koordinere inter-republikanske anliggender.

De fleste av de tidligere sovjetrepublikkene er medlemmer, og i dag CIS forener: Aserbajdsjan, Armenia, Hviterussland, Kasakhstan, Kirgisistan, Moldova, Russland, Tadsjikistan, Turkmenistan, Usbekistan og Ukraina.

I 1991 samlet lederne til 11 post-sovjetrepublikker også i Almaty, hovedstaden i Kasakhstan, for å ta en strategisk beslutning, Alma-Ata-erklæringen.

Presidenten i Kasakhstan presenterte en ide om å holde møtet med lederne av de tidligere sovjetiske landene i Alma-Ata for å bekrefte og lovgjøre de historiske røttene til vennskap og gjensidig nytteverdi mellom landene og sette en vektor for utvikling av andre integrerende prosjekter på post-sovjetiske rom.

Som et resultat av Kasakhstans myndigheter aktivt arbeid hodene 11 post-sovjetiske land samlet desember 21, 1991 i Alma-Ata å signere Alma-Ata-erklæringen av CIS. Det proklamerte grunnlaget for CIS, fastsettes mål og prinsipper.

Ved starten, medlemmer vedtok Alma-Ata-deklarasjonen, som bekreftet løftet av de tidligere republikkene til å samarbeide i ulike felt av eksterne og interne retningslinjer, og kunngjorde de garantier for gjennomføring av internasjonale forpliktelser i det tidligere Sovjetunionen.

To år senere, i september 1993, lederne for SUS-landene undertegnet en avtale om etablering av økonomiske union for å danne felles økonomisk plass basert på fri bevegelse av varer, tjenester, arbeidskraft og kapital.

Foreløpig CIS funksjoner er å koordinere medlemmenes politikk om deres økonomier, utenlandske relasjoner, forsvar, innvandringspolitikk, miljøvern, og rettshåndhevelse. Dens øverste statlig organ er et råd bestående av medlems republikkene 'statsledere og regjeringer som får hjelp av komiteer av republic statsråder på viktige områder som økonomi og forsvar.

SUS er medlemmer lovet, i utgangspunktet, å holde begge sine væpnede styrker og de tidligere sovjet atomvåpen stasjonert på deres territorium under ett felles kommando. I praksis har dette vist seg å være vanskelig, men som gjorde medlemmenes innsats for å koordinere innføringen av markedslignende mekanismer og privat eierskap i sine respektive økonomier.

SUS-landene presentere betydelige forskjeller når det gjelder befolkningsstruktur og dynamikk, utdanningsnivå, sysselsetting og levekår, ikke bare mellom seg selv, men også i forhold til 28 EUs medlemsstater.

For eksempel har Russland (regnskap for 51.2% av CIS-befolkningen) en stor andel av høyere utdannede kandidater (60.1% av den totale befolkningen i alderen 25 +), en stor økonomisk aktivitetsrate (68.7%, andre bare til Kasakhstan), men Også høy inntektsforskjell (på nivå med Kirgisistan) i forhold til EU-28-gjennomsnittet.

Kasakhstan (og Russland) har de beste sysselsettingsratene (henholdsvis 67.9% og 64.9%) blant CIS-landene.

Ifølge de nyeste dataene levde en betydelig del av befolkningen i Tadsjikistan (46.7%), Kirgisistan (38.0%) og Armenia (32.4%) under den nasjonale fattigdomsgrensen, mens tilsvarende andel for Kasakhstan er bare 3.8%.

I en lang periode, ble denne regionen ansett som mindre viktig for EU, sammenlignet med Sentral- og Øst-Europa, som var gjenstand for en vidtrekkende økonomisk og politisk integrasjon tilbudet materialisert i to runder med EU Eastern forstørrelser (2004 , 2007). Men å flytte EUs geografiske grense videre til Østen og Sørøst økte betydningen av CIS-regionen som en potensiell partner av det utvidede EU.

I år markerer CIS et spesielt landemerke: sin 25th jubileum.

2016 markerer også 25th årsdagen for uavhengigheten til de fleste av CIS medlemmer, Kasakhstan blant dem.

SUS har blitt kalt en "one of a kind" politisk plattform som forener post-sovjetiske land og det beste middel i regionen for å løse presserende problemer, holder diskusjoner og utveksling av synspunkter.

Kasakhstans siste $ 23-milliarder i avtaler med Kina for å gjennomføre industrielle prosjekter er ett eksempel på hvordan Astana er også klar til å se østover for fremtidig samarbeid.

Men det er verdt å påpeke at utviklingen av strategiske og stabil økonomisk partnerskap med Storbritannia, Tyskland, Frankrike og andre europeiske stater er like viktig for denne sentralasiatiske landet.

SUS ble opprinnelig tenkt som en union av land med felles økonomisk og militær-strategisk plass. Men de fleste vil være enige i at dette formatet har ennå ikke blitt oppnådd i sin helhet, i stor grad til relative svakheter blant noen av sine medlemmer.

Kasakhstan i seg selv er et land med et vell av uutnyttede ressurser, olje er den største, og hvis de brukes smart, de fleste uavhengige observatører mener disse eiendelene kan gjøre det en økonomisk drivkraft i årene som kommer.

Det er av denne grunn at det er også sett på som å ha alle de nødvendige kriteriene for å være et land bro mellom Asia og Europa, ikke bare geografisk, men i mange andre måter.

Kasakhstan historie er preget av stor konflikt, først mellom konkurrerende nomadiske stammer og deretter mot de sovjetiske krefter.

I dag, sammen med de fleste av de andre Commonwealth landene, landet er relativt velstående og gleder seg til de neste 25 år.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Kategori: En forsiden, EU, Utvalgte Artikkel, Kasakhstan, Russland

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket *