#Oceana: EUs eksterne fiskerflåte skal bli den mest transparente, ansvarlige og bærekraftige globalt etter juridisk reform

Oceana, Environmental Justice Foundation og WWF har ønsket velkommen en ny regulering som ble annonsert i går for EUs omfattende ekstern fiskeflåte, som opererer over hele verden og er ansvarlig for 28% av EUs totale fangster. Etter nesten to års forhandlinger må mer enn 23,000-fartøyene følge de samme bærekraftsstandardene, uansett hvor de opererer.

Den nye loven hamret ut mellom EU-kommisjonenden Parlamentet og Fiskerådets råd vil:

  • Publiser for første gang offisielle data om hvilke fartøyer fisken skal. Dette vil inkludere private avtaler - der et EU-flaggskip gjør en direkte kontrakt med regjeringen i en ikke-EU-kyststat for å fiske i sine farvann - noe som gjør EUs ekstern flåte den mest gjennomsiktige i verden;
  • Krever samme strenge standarder for alle fartøy som søker autorisasjon til å fiske utenfor EU-farvann;
  • Stoppe såkalt abusive reflagging, hvor et fartøy gjentatte ganger og raskt endrer flagget for å kringgå bevaringsforanstaltninger, og
  • Sørge for at fiskeaktiviteter i henhold til private avtaler oppfyller EUs standarder. Tidligere var de som ble operert under slike avtaler, lov til å fiske uten EU-tilsyn og ikke var pålagt å oppfylle noen EU-ledelseskrav. Disse fartøyene opererte under radaren, uten offentlig eller EU-bred informasjon tilgjengelig om hvem som fisker der.

Den tidligere forskriften, som ble på plass siden 2008, resulterte i urettferdig konkurranse blant operatørene, og forhindret EU-myndighetene til å sikre at fartøyene fisket lovlig og bærekraftig. Den nye loven fjerner disse inkonsekvensene, og sikrer at alle fartøy er underlagt de samme strenge kravene for å fiske utenfor EU-farvann.

"De nye reglene er et stort skritt fremover for global åpenhet og kampen mot ulovlig, urapportert og uregulert (IUU) fiske. EU er ledende ved eksempel og nå må andre gjøre det samme i alle hjørner av fiskeverdenen. Bare med større gjennomsiktighet kan vi utrydde IUU-fiske, gjenoppbygge verdens fiskerier og hjelpe utviklingslandene som er avhengige av denne naturressursen, sier María José Cornax, direktør for politikk og advokat i Oceana i Europa.

"Vi anbefaler sterkt EU om disse nye tiltakene for å sikre bærekraft og ansvarlighet i sin eksterne fiskeflåte. Ved å implementere denne nye forordningen vil EU fortsette å lede veien i den globale kampen mot ulovlig fiske. Vi ser nå til andre land for å legge merke til og følge med, og sette i gang tilsvarende strenge standarder for deres fartøy. Av stor betydning vil være tiltak for å lage data om hvor disse fartøyene fisker offentlig for alle å se. Ved å gjøre det, vil de også ta viktige skritt for å beskytte rettighetene til legitime fiskere og beskytte våre hav for samfunn som stoler på dem for mat og forsyning, sier Steve Trent, direktør for EJF.

"WWF gleder seg over disse progressive og ambisiøse fiskeripolitikkene som utvilsomt vil være til nytte for mennesker, kystsamfunn, fiskebestander og marine økosystemer. Europa demonstrerer sitt engasjement for å lede en bærekraftig og rettferdig internasjonal fiskeriforvaltning og bekjempe ulovlig fiskeaktivitet hvor som helst i verden, sier dr. Samantha Burgess, leder av europeisk havpolitik, på WWF-EPO.

Alle ovennevnte organisasjoner er en del av en koalisjon av frivillige organisasjoner * som presser for en ambisiøs reform for EUs eksterne flåte, og det hilste avtalen velkommen.

WhoFishesFar.org Er en database opprettet av koalisjonen og dets partnere, som for første gang offentliggjør data om alle fisketillatelser siden 2008 (unntatt private avtaler) ved vedtaket av ekstern flåte, inkludert data om utenlandske fartøy som fisker i EU-farvann. Det viser at i perioden 2008-2015:

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kategori: En forsiden, Conference of Peripheral Maritime Regions of Europe (CPMR), EU, ulovlig fiske, Maritime, Oceana, overfiske

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket *