World går med på å avslutte internasjonal handel med levende, villfangede #Elefanter

| August 30, 2019

På 27 august på den attende konferansen for partene i konvensjonen om internasjonal handel med truede arter av vill fauna og flora (CITES CoP18) i Genève, bekreftet delegatene å forby fangst og handel av ville elefanter som er bestemt for dyreparker og sirkus rundt om i verden. . En foreløpig avstemning om denne saken skjedde mot begynnelsen av konferansen forrige uke 18 august, da EU og USA begge talte mot forbudet mot å avslutte eksporten av villfangede elefanter til fangenskap.

Mens USA stemte imot, kunne imidlertid EU ikke stemme i det hele tatt, siden en rekke EU-medlemsland ennå ikke hadde fullført NEWS-akkreditering da avstemningen ble foretatt. Likevel ble den foreløpige avstemningen vedtatt i komiteen og måtte deretter bekreftes av delegatene i plenum.

For å sikre at dette forbudet skulle komme over målstreken, talte mer enn 37-kjendiser til støtte for forslaget og en koalisjon av frivillige organisasjoner signerte et brev der de ber EU-beslutningstakere om å støtte forbudet og stoppe livehandelen med små og små barn elefanter. Den 27 august fant den endelige avstemnings- og plenumssessionen sted, og EU endret til slutt sin stilling og foreslo en endret tekst for å tydeliggjøre at handel med levende ville elefanter utenfor Afrika bare skulle være tillatt under eksepsjonelle eller nødstilfeller der den betydelig vil bidra til bevaring av arten.

Den nye endrede teksten som ble foreslått av EU ble deretter stemt og vedtatt, med støtte fra 75% av de stemmeberettigede landene. "Eurogroup for Animals ønsker velkommen mot slutten av den grusomme fangsten og eksporten av ville afrikanske elefanter fra visse sør-afrikanske land til dyrehager og andre fangenskapsfasiliteter," sa leder for Eurogroup for Animals Wildlife Program Ilaria Di Silvestre. "Vi gratulerer EU og dets medlemsstater for deres konstruktive arbeid for å finne en løsning på elefantenes lidelser og å respektere viljen til flertallet av afrikanske stater."

Den afrikanske elefantspesialistgruppen fra IUCN Species Survival Commission har uttalt at den “ikke støtter fjerning av afrikanske elefanter fra naturen til noe bruk i fangenskap”, og mener at det ikke er “noen direkte fordel for [deres] bevaring på stedet”. I løpet av de siste tiårene har fangenskapene involvert bevisst å skille unge elefanter fra familiemedlemmene, noe som resulterte i skader, psykologiske traumer og noen ganger død for de fangede dyrene, og etterlot de gjenværende familiegruppene fragmenterte og forstyrrede.

"Ved å innføre dette forbudet i dag har land over hele verden vist at dyrevelferd legitimt begrunner handelstrengene sterkt og at det kan ha forrang fremfor økonomiske interesser," konkluderte Di Silvestre. "Vi stoler på at dette vil bli tatt i betraktning i fremtidige beslutninger som CITES og EU tar."

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , , ,

Kategori: En forsiden, Dyrevelferd, Miljø, EU, US, Wildlife menneskehandel

Kommentarer er stengt.