#SouthAmericaFires - EUs civilbeskyttelsesmekanisme aktivert for å hjelpe Bolivia

| September 2, 2019

Etter en forespørsel om assistanse fra Bolivia på 29 august 2019, the EU Civil Protection Mechanism har blitt aktivert for å hjelpe i arbeidet med å stoppe spredningen av skogbranner i Chiquitania-regionen. Som et øyeblikkelig første svar mobiliserer kommisjonen et team av eksperter fra EUs medlemsland som skal settes ut i de berørte områdene. EU står i solidaritet med Bolivia og alle land i regionen som er berørt av disse ødeleggende brannene. Brannene i Amazonas-regionen viser at klimaendringene har økt trusselen om naturkatastrofer globalt. Vi har en felles plikt til å samarbeide for å beskytte miljøet vårt, ”sa kommisjonær for humanitær hjelp og krisehåndtering, Christos Stylianides. EUs 24 / 7 Emergency Response Samordning Centre er i nær kontakt med bolivianske myndigheter for å overvåke situasjonen og kanalisere ytterligere EU-bistand. I tillegg leverer EUs nødsituasjon Copernicus satellittjeneste for tiden kart over områder truffet av skogbranner.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , , , , ,

Kategori: En forsiden, EU, EU-kommisjonen

Kommentarer er stengt.