'Vi er desperate' - Studenter med nedsatt funksjonsevne står uten løsning når elever kommer tilbake til skolen

| September 4, 2019

Ønsker å få en utdanning, men ikke motta den: Dette er den triste virkeligheten for titusenvis av barn og tenåringer med utviklingshemming i Europa, ifølge Inclusion Europe, en organisasjon som tar til orde for rettighetene til mennesker med intellektuelle funksjonshemninger. Siden begrepet begynner i de fleste europeiske land, har elever med intellektuell funksjonshemning fremdeles ikke funnet en skole som vil akseptere dem, blir utstengt på "spesialskoler" eller bare tillatt å delta på reduserte timer. Situasjonen blir nå utkalt i land som Frankrike og Irland, mens rapporter om vold og overgrep fortsatt ikke blir behandlet i Romania.

I følge European Centre for the Rights of Children with Disabilities, i Romania, er mer enn 31,000 barn med funksjonshemming segregerte på 176 spesialskoler, og nesten 18.000 får ingen utdanning i det hele tatt. De fleste av de som går på skolen er ofre for grusom, umenneskelig og nedverdigende behandling av lærere og støttepersonell, inkludert slag, sedasjoner, tilbøyelig tilbakeholdenhet osv. Til tross for høyt antall registrerte kriminelle klager (i 30% av de rumenske fylkene), er det foreløpig ingen handling er tatt av regjeringen.

Romania er ikke det eneste landet som har problemer når det gjelder inkludering på skolen.

'Ventetiden er 4 år'

I Frankrike har foreldre og elever begynt å åpne seg om de snublesteinene som ble satt i veien for nettstedet marentree.org: Plattformen samler vitnesbyrd om elever med nedsatt funksjonsevne og deres foreldre, og snakker om “tusenvis av franske barn med nedsatt funksjonsevne som ikke kan gå på skole som andre”. For eksempel Evangelline, 7 år, som har en intellektuell funksjonshemming i tillegg til autisme og ADHD. Hun går ikke på skolen: ”Evangelline er på venteliste for en spesialskole. Men ventetiden er 4 år, og skolen har fortalt oss at det ville være en kompleks oppgave for dem å motta datteren vår. ”

En forelder til Abdoul Rahmane, 16 år, som har Downs syndrom og autisme, forklarer: “Han blir hjemme hos meg uten noen omsorg siden barnehagen der jeg måtte kjempe for integreringen hans. Vi er desperate. ”

I Irland, derimot, kan det utbredte systemet med "redusert rutetabell" krenke barns konstitusjonelle rettigheter, ifølge organisasjoner som Inkludering Irland som nylig har startet kampanjer om saken. Situasjonen berører barn til reisende og mange barn med spesielle behov. Innenfor systemet kan barn betraktes som "til stede" selv om de bare går på skolen i 1 time eller mindre, og praksisen er "verken rapportert eller registrert". Problemstillingen er for tiden under utredning - men inntil ytterligere tiltak er tatt, fortsetter barn å bli satt på en redusert timeplan for å håndtere atferdsproblemer eller når skoler ser seg ikke kunne møte sine behov.

Inkludering på skolen: Ofte ikke bra henrettet

Andre eksempler fra Norge, Finland eller Litauen viser at inkludering på skolen ofte ikke er godt utført, med mangel på ressurser og opplæring som hindrer elever i å få tilgang til skolen nærmest dem, og tvinger dem til å delta på deltid eller velge en spesialskole som kanskje er langt borte fra familien. "Retten til utdanning fremgår tydelig av artikkel 24 i FN-erklæringen for rettigheter til personer med nedsatt funksjonsevne," forklarer Jyrki Pinomaa, president for inkluderings Europa. "Enhver begrensning av denne rettigheten er en direkte krenkelse av FNs CRPD." Inkludering Europa ber alle europeiske land om å fordele de nødvendige ressursene slik at alle elever kan delta på den skolen de velger, uten å bli diskriminert på grunn av deres funksjonshemming.

Om inkludering Europa

Inkludering Europa er den europeiske bevegelsen for mennesker med intellektuell funksjonshemning og deres familier. Med 74 medlemmer i 39 europeiske land representerer det over 7 millioner europeere med intellektuell funksjonshemning og mange millioner familiemedlemmer og venner - til sammen mer enn 20 millioner mennesker. organisasjonen har 30-årig merittliste i å forsvare rettighetene til mennesker med intellektuell funksjonshemning og deres familier på europeisk nivå. En del av inkluderings Europa er EPSA, den europeiske plattformen for selvforsvarere.

Mer informasjon

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , , ,

Kategori: En forsiden, Utdannelse, EU, Frankrike, Irland, Romania

Kommentarer er stengt.