Kontakt med oss

EU

#Helse - Kommisjonærhøringer: Stella fjerner første hindring for Europaparlamentet

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

europeisk Helsekommissær-designerte Stella Kyriakides (Bildet) gikk før Europaparlamentet i går (tirsdag 1. oktober) for en tre-timers spørsmål og svar-sesjon med MEP-er i komiteene om miljø, folkehelse og mattrygghet (ENVI) og landbruk (AGRI), skriver European Alliance for Personalised Medicine (EAPM) Executive Director Denis Horgan.

I dag fikk hun støtte av ENVI, selv om hennes samlede ytelse manglet overbevisende svar på plantevernmidler.

ENVI-styreleder Pascal Canfin tweetet forrige onsdag (25 september) at Kyriakides fikk "grønt lys" fra komiteen som likevel insisterte på behovet for "ytterligere konkrete tiltak spesielt mot plantevernmidler".

Annonse

Høringer for alle commissioners-utpeke fortsette til 8 oktober, med Parliament holder sin stemme på hele laget i uken som begynner 21 oktober.

I et Åpningserklæring på mandag (1 oktober), Kyriakides skisserte henne Helse bakgrunn og forklarte henne horisontalt 'En helse'nærme seg de portefølje.

Kommisjonæren utpekte at helseproblemer er av de aller største betydning for alle europeiske borgere og at dette faktum ville være hennes kompass under sitt mandat.

Annonse

Hun la til at på slutten av det mandatet ifem år, vil hun kunne si at Kommisjon levert den kreft plan, på sunnere og grønnere mat, og forbedret folkehelse og tilgang på medisiner.

Øverst på høringen har Kyriakides også uttrykte sin forpliktelse til å implementere EU's innkommende medisinsk enhetsregulasjoner, et tema som - kanskje overraskende - ikke ble fulgt opp av noen parlamentsmedlemmer.

Kunstig intelligens og digitale verktøy må utnyttes fordi de kan hjelpe pasienter og helsepersonell, sa hun også og la til det Europa har et spesielt sted å spille på den globale scenen, og det kan ikke se innover. Dens Omfanget skal være globalt og multilateralt.

På kreft

Kyriakides fortalte komiteer som Europas bankende kreftplan er et flaggskipsprosjekt for kommisjonen og hennes hjerte nær. 

Hun sa det 40% av mennesker vil møte kreft i livet, og det mest familier har blitt rørt av sykdommen. Dette, hun sa,er allerede grunn nok til at kreft er en topp prioritering innen helse. 

Hun snakket om mat, livsstil, medisiner, stell, teknologi og tilgang til behandling - alt med hensyn til kreft. Planen trenger å adressere forebygging, diagnose, behandling, forskning, overlevelse og lindrende behandling, mens du involverer sektorer utenfor helse, inkludert utdanning og miljø, stresset hun.

MEP Dolors Montserrat spurte hva kommisjonær-utpekte planlagt å gjøre med tanke på rettferdighet på tilgang til behandling? Kyriakides svarte at for planen å være effektiv, kan den ikke etterlate noen. 

Når det gjelder diagnose, bemerket hun at land har implementert screeningprogrammer, men at disse må akkrediteres og følge europeiske retningslinjer. Tilgang til medisiner er også en avgjørende del av planlegg, sa hun, og la også merke til at en rekke kreftpasienter mister livet på grunn av antimikrobiell resistens (AMR).

AMR

I emnet AMR snakket den utpekte kommissæren om behovet for å oppmuntre industrien til flytte fremover med innovasjon og nye antimikrobielle midler, føreing ved eksempel.

Antimikrobiell motstand er en fare i Europa og i verdenogEuropa bør lede den globale innsatsen. Kyriakides sa hun vil gå inn for en global avtale om antimikrobielle midler og prioritere implementeringen av One Health Handlingsplan.

Digital helse 

I mellomtiden Cristian-Silviu Buşoi spurte hvilke tiltak Kyriakides ville ta som kommisjonær for å støtte digitaliseringen av helsesektoren i EU.

Hun svarte at dannelsen av European Health Data Space var en del av misjonsbrevet hennes og at digitalisering er viktig for innbyggerne. 

Effektene av dette har allerede blitt sett, sa hun og fremhevet e-resepter og pasientoppsummeringer blir byttet mellom medlem STates. 

Kommisjonen, hun sa,er opptatt av digitalisering fordi det vil fremme forskning og innovasjon og kan endre pasientbehandling og behandling radikalt. 

Datasikring av pasienter er et problem, sa hun, og må være as like viktig som behandling. 

Det utpekte kommissæren ikke alle member sTates er for tiden på samme sted når det gjelder digitalisering, og det er behov for oppmuntre land å komme videre med e-helse. 

Det er også behov for å øke informasjonen til pasientene - det er forpliktelsen til member states å beholde dem informerte, sa hun.

Stella firma på HTA 

Med noen helsetilknytninger snakker vi for øyeblikket om det økende presset som blir lagt på kommisjonen for å tenke nytt EU-omfattende obligatoriske aspekter av HTA, for så vidt Kyriakides angår, er forslaget (nå 20 måneder gamle) om vurdering av helseteknologi noe hun vil søke konsensus for, men har ikke tenkt å klatre ned på.

It's “åpenbart at den frivillige måten ikke fungerer”, Sa hun under høringen.

I juli, Finlands EU presidentskapet sendte inn et diskusjonsnotat om noen av de mest kontroversielle elementene i opprinnelig forslag, inkludert omfanget av terapier underlagt HTA på EU-nivå; måter å sikre kvaliteten på fellesrapportene på; bruk av fellesvurderinger; og om den rapporten til slutt er inkludert på en liste over vurderte fellesteknologier.

I mellomtiden har Belgium har også fått tennene inn bruk av fellesvurderinger, noe som antyder at medlemmetTates "skal vurdere"Eller"skal ta hensyn til”Slike aspekter.

Frankrike og Tyskland er opptatt av forbeholdene, men bare hvis det er det klart i forskriftsteksten at individuelle regjeringer komme til å bestemme hvilke aspekter av den felles rapporten som er relevante for deres nasjonale prosess.

De to tungvektere i EU bare vil ha 10 felles kliniske vurderinger for år til å begynne med.

Også Paris og Berlin har foreslått å dra konklusjoner ut av noen felles kliniske rapporter, Kaller for vitenskapelige rapportbeskrivelser bare, med ingen verdi dom.

Det er rimelig å si at de medlemslandene som ønsker et sterkere samarbeidssystem neppe vil bli imponert.

Mangel på medisiner, priser og åpenhet 

På mangel på medisiner fortalte Kyriakides parlamentsmedlemmer at dette er en "stort problem”. Men hva hun angår det er "ikke bare en grunnforum dette og nei "rask løsning".

"Mangel og rimelighet er like viktig,”Sa hun og la til at“farmasiindustrien har en juridisk forpliktelse til å gi tilgang til medisiner".

Grønn MEP Margrete Auken spurte Kyriakides hvordan hun ville tilnærming medisin-prglasur transparens, og henvist til Italia's resolusjon i Verdens helseorganisasjon(WHO) tidligere i år.

Kommisjonæren svarte at pasienter ikke har tilgang til medisiner på grunn av priser og mangel, og la til at hun ville “Jobber tettmed alle interessenter, industri og member states til undersøke prisingsmekanismene og se på hvordan medisiner refunderes.

Under press fra Auken, som beskyldte henne for å komplisere et spørsmål som var "veldig enkelt", innrømmet Kyriakides at hun trenger mer informasjon med hensyn til WHO-oppløsningen.

Mental Helse 

Storbritannias MEP Caroline Voaden snakket om psykiske problemer, som understreker at disse påvirke enkeltpersoner, familier og jobbmuligheter. Europa erstår overfor rekordnivåer av ungdommers psykiske helseproblemer, og Voaden ville vite hvordan Kommissær-utpeke vil sette mental helse på EUs agenda og sikre at member sTates gjør det samme og iverksette tiltak.

Kyriakides sa at mental helse har ikke vært på dagsordenen i flere år. I mange member sTates, hun sa, det er fremdeles et stigma. 

Hun la til at hvis vi se på problemene i dag hos ungdommer når det gjelder atferdsproblemer og selvskadingre er en trenger å jobbe med forebygging.

Tre kandidater står overfor parlamentsmedlemmer i dag 

I mellomtiden, mens du leser dagens oppdatering (den andre allerede i denne travle uken), er det skiftet på Didier Reynderscommissioner for justice, Helena Dalli, (Equality) og Sylvie Goulard, (Industrial policy og the Digital Single Market) å møte varamedlemmer.

SANTE på investering 

Tidligere denne uken nevnte vi EUs helseprogrammeg konferanse som nettopp har funnet sted. Så her er litt mer fra sjefen for GD SANTE Anne Bucher, som snakket under arrangementet i Brussel.

It'er ikke bare mer investeringer i helse som Europa trenger, men nye former for det, som innebærer beveger seg bort fra den tradisjonelle sykehus-sentrerte tilnærmingen mot investering i nye medisiner og sykehusutstyr for samfunnsbasert omsorg, nye pasientforløp og integrerte omsorgstjenester, hun sa.

Boucher la til: "Vi må støtte tilpasning og opplæring av helsearbeidskraften, det digitale utstyret og IKT-tjenestene for datadeling og vurdering av helseteknologi,”Som sådan Investeringer er mer aktuelle i dag for å møte fremtidige utfordringer.

I mellomtiden, than Structure Reform Support Service, som ble opprettet i 2015 for å hjelpe mEmber stater med kompetanse innen større reformer, er satt til å bli kommisjon direktorat-generell. Så sa Géraldine Mahieu, hvem er leder av enheten som har ansvar for helse- og sosialtjenesten, laboenr markedet, og utdanning. Hun påpekte det tjenesten har så langt støttet 57 helseomsorgsprosjekter i 21 EU-land. 

Mahieu la til at Spania, Portugal og Hellaser for tiden tilbyed teknisk støtte for å forbedre innovative innovative medisiner.

Røyk signaler 

Snakker av Hellas, ønsker regjeringen i Athen å øke det er røykeforbud. De helsedepartementet utarbeider en lov to utvide utestengelsen's omfang og ansett flere politifolk for å håndheve det. 

De planen er å forlenge than forbyr å åpne-lufte offentlige arenaer og klubber, med en €200 fint for de slemme nok til å trosse det.

Og i Tyskland, begrensninger for reklame for utendørs tobakk pluss nye regler for e-sigaretter, er for tiden under vurdering.

E-helsejournaler

Kroatia begynte nå å motta pasientsammendrag fra travellers kommer fra Tsjekkisk Republikk. Tsjekkerne har sendt elektroniske helsejournaler til Luxembourg siden Juni med Finn i landet allerede sendting e-resepter til Estland.

Som vi tidligere har rapportert, forventer kommisjonen 22 mohEmber stater til være aktivt exchanging e-helse poster av 2021.

EU-kommisjonen

NextGenerationEU: Europakommisjonen utbetaler 231 millioner euro i forhåndsfinansiering til Slovenia

Publisert

on

Europakommisjonen har utbetalt 231 millioner euro til Slovenia i forskuddsfinansiering, tilsvarende 13% av landets tildeling av midler under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil bidra til å sette i gang implementeringen av de viktige investerings- og reformtiltakene som er skissert i Slovenias plan for gjenoppretting og motstandskraft. Kommisjonen vil godkjenne ytterligere utbetalinger basert på gjennomføringen av investeringene og reformene som er skissert i Slovenias plan for gjenoppretting og motstandskraft.

Landet vil totalt motta 2.5 milliarder euro, bestående av 1.8 milliarder euro i tilskudd og 705 millioner euro i lån, i løpet av planens levetid. Dagens utbetaling følger den siste vellykkede implementeringen av de første låneoperasjonene under NextGenerationEU. Ved utgangen av året har Kommisjonen til hensikt å samle opp til totalt 80 milliarder euro i langsiktig finansiering, som skal suppleres med kortsiktige EU-regninger, for å finansiere de første planlagte utbetalingene til medlemslandene under NextGenerationEU.

RRF er kjernen i NextGenerationEU som vil gi 800 milliarder euro (i løpende priser) for å støtte investeringer og reformer på tvers av medlemslandene. Den slovenske planen er en del av den enestående EU-responsen for å komme sterkere ut av COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgangene og styrke motstandskraft og samhørighet i våre samfunn. EN pressemelding er tilgjengelig på nettet.

Annonse

Fortsett å lese

Kypros

NextGenerationEU: Europakommisjonen utbetaler 157 millioner euro i forhåndsfinansiering til Kypros

Publisert

on

Europakommisjonen har utbetalt 157 millioner euro til Kypros i forskuddsfinansiering, tilsvarende 13% av landets økonomiske bevilgning under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil bidra til å sette i gang implementeringen av de avgjørende investerings- og reformtiltakene som er skissert i Kypros plan for gjenoppretting og motstandskraft. Kommisjonen vil godkjenne ytterligere utbetalinger basert på gjennomføringen av investeringene og reformene som er beskrevet i Kypros plan for gjenoppretting og motstandskraft.

Landet skal totalt motta 1.2 milliarder euro i løpet av planens levetid, med 1 milliard euro i tilskudd og 200 millioner euro i lån. Dagens utbetaling følger den siste vellykkede implementeringen av de første låneoperasjonene under NextGenerationEU. Ved utgangen av året har Kommisjonen til hensikt å samle opp til totalt 80 milliarder euro i langsiktig finansiering, supplert med kortsiktige EU-regninger, for å finansiere de første planlagte utbetalingene til medlemslandene under NextGenerationEU. En del av NextGenerationEU, RRF vil gi € 723.8 milliarder (i løpende priser) for å støtte investeringer og reformer på tvers av medlemslandene.

Den kypriotiske planen er en del av den enestående responsen fra EU for å komme sterkere ut av COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgangene og styrke motstandskraft og samhørighet i våre samfunn. EN pressemelding er tilgjengelig på nettet.

Annonse

Fortsett å lese

Belgia

EUs samholdspolitikk: Belgia, Tyskland, Spania og Italia mottar 373 millioner euro for å støtte helse og sosiale tjenester, små og mellomstore bedrifter og sosial inkludering

Publisert

on

Kommisjonen har bevilget 373 millioner euro til fem European Social Fund (ESF) og European Regional Development Fund (ERUF) operasjonelle programmer (OP) i Belgia, Tyskland, Spania og Italia for å hjelpe landene med koronavirusberedskap og reparasjon innenfor rammen av REACT-EU. I Belgia vil endringen av Wallonia OP gjøre 64.8 millioner euro ekstra tilgjengelig for anskaffelse av medisinsk utstyr for helsetjenester og innovasjon.

Midlene skal støtte små og mellomstore bedrifter (SMB) med å utvikle netthandel, cybersikkerhet, nettsteder og nettbutikker, samt den regionale grønne økonomien gjennom energieffektivitet, miljøvern, utvikling av smarte byer og lavkarbon offentlig infrastruktur. I Tyskland, i delstaten Hessen, vil 55.4 millioner euro støtte helserelatert forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapasitet og innovasjon ved universiteter og andre forskningsinstitusjoner, samt forskning, utvikling og innovasjonsinvesteringer innen klima og bærekraftig utvikling. Denne endringen vil også gi støtte til små og mellomstore bedrifter og midler til oppstart gjennom et investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 millioner euro legge til rette for samarbeid mellom små og mellomstore bedrifter og institusjoner innen forskning, utvikling og innovasjon, og gi investeringer og arbeidskapital til mikrobedrifter som er rammet av koronaviruskrisen. Videre vil midlene tillate investeringer i energieffektivisering av bedrifter, støtte digital innovasjon i små og mellomstore bedrifter og anskaffe digitalt utstyr til skoler og kulturinstitusjoner. I Italia vil den nasjonale OP 'Social Inclusion' motta 90 millioner euro for å fremme sosial integrasjon av mennesker som opplever alvorlig materiell deprivasjon, hjemløshet eller ekstrem marginalisering, gjennom 'Housing First' -tjenester som kombinerer tilbud om umiddelbar bolig med muligheter for sosiale og arbeidstjenester .

Annonse

I Spania vil 87 millioner euro bli lagt til ESF OP for Castilla y León for å støtte selvstendig næringsdrivende og arbeidere som fikk sine kontrakter suspendert eller redusert på grunn av krisen. Pengene vil også hjelpe hardt rammede selskaper til å unngå permitteringer, spesielt i reiselivssektoren. Til slutt er det nødvendig med midler for å tillate viktige sosiale tjenester å fortsette på en trygg måte og for å sikre pedagogisk kontinuitet gjennom pandemien ved å ansette ekstra personale.

REACT-EU er en del av NesteGenerasjonEU og gir 50.6 milliarder euro ekstra finansiering (i løpende priser) til samholdspolitiske programmer i løpet av 2021 og 2022. Tiltak fokuserer på å støtte arbeidsmarkedets motstandskraft, jobber, SMB og lavinntektsfamilier, samt å sette fremtidssikret grunnlag for de grønne og digitale overgangene og en bærekraftig sosioøkonomisk gjenoppretting.

Annonse

Fortsett å lese
Annonse
Annonse
Annonse

Trender