Kontakt med oss

Dyrevelferd

#EndTheCageAge - NGOer, MEPs og EU-borgere forenes for å feire suksessen med det europeiske borgerinitiativet #ECI

Publisert

on

I dag (8. oktober) kom ikke-statlige organisasjoner, parlamentsmedlemmer og EU-borgere sammen i Brussel - hjertet av EU - for å feire slutten på et historisk europeisk borgerinitiativ (ECI) og sende en sterk og klar melding til EU-kommisjonen og Rådet av EU.

Medfølelse i verdensoppdrett og representanter for andre ikke-statlige organisasjoner (NGOer) fikk selskap av parlamentsmedlemmer (EU-parlamenter) og EU-borgere for å feire avslutningen av End the Cage Age ECI, som fikk 1,617,405-underskrifter, og gjorde historie for gården dyr.

Arrangementet fant sted i hjertet av EU-området i Brussel, ved planleggingen som ligger rett overfor Schuman-rundkjøringen og mellom EU-rådet og EU-kommisjonens bygninger. Ode to the Pig, en iøynefallende 10-meter skulptur av en gris som hoppet til frihet, ble vist på skjermen, mens videoer og taler ble vist på to skjermer innenfor øyelinjen til EU-kommisjonens og EU-rådets bygninger. I tillegg ble et 18-meter sirkulært banner med meldingen “For dyr, endelig bur”, plassert midt i Schuman-rundkjøringen, synlig fra alle omkringliggende bygninger og fotgjengere i rundkjøringen. Deltakere delte bilder og historier på sosiale medier ved å bruke #EndTheCageAge til å formidle meldinger om feiring, besluttsomhet og håp.

NGO-representanter holdt lidenskapelige taler om betydningen av dette ECI for husdyr og EU-borgere, samt om den ekstraordinære samarbeidsinnsatsen til over 170 NGOer. "Vi gjorde det! Alle av oss kom sammen, som venner, som kamerater, som dyreforkjemper. Og vet du hva - vi slo systemet - vi fikk kontinentet til å stå opp for å si nei til bur.

“For et år siden tenkte vi på å ta en utfordring; et ECI for å avslutte bur for husdyr. Dette er ingen kort rekkefølge, siden de fleste ECI-er tidligere har mislyktes, ”sa Philip Lymbery, administrerende direktør i Compassion in World Farming. "Det harde arbeidet stopper ikke her - nå må vi få dette ECI til å telle gjennom advokatarbeid og lovgivning."

Martina Stephany, direktør for husdyr og ernæring hos Four Paws, sa: “Dette ECI har vist at europeiske borgere bryr seg mye om hva som skjer i husdyrindustrien. De står sammen med organisasjoner fra forskjellige land og bakgrunner, samlet bak målet om å avslutte merdealderen. Vi vil sørge for at stemmen deres blir hørt. I dag gjorde denne bevegelsen historie, men vi vil ikke hvile før vi når målet vårt og bur er utestengt over hele Europa. ”

MEP-erne fortsatte med å understreke viktigheten av End the Cage Age ECI og hvordan resultatet resultatet dikterer for EU-institusjonene at tiden for øyeblikkelig handling er kommet.

Eleonora Evi, MEP, visepresident for Animal Welfare Intergroup og medformann i Cage-Free Working Group, sa: “I dag feirer vi en rekordstor prestasjon. Over 1.6 millioner innbyggere fra hele Europa har sagt høyt og tydelig: Vi vil ha dyr ut av bur nå! Sammen med andre parlamentsmedlemmer vil vi sørge for at EU-kommisjonen slutter å ignorere borgernes krav, og at den forbyr bur i oppdrett. "

“EU hevder å ha de høyeste dyrevelferdsstandardene i verden, men låser fortsatt dyr i bur. Hundrevis av millioner husdyr i EU lider hver dag, ikke i stand til å uttrykke sin naturlige oppførsel ”, sa Anja Hazekamp, ​​MEP, president for Animal Welfare Intergroup og medformann i Cage-Free Working Group. “Det er på høy tid at EU går inn i det 21. århundre. Torturen av disse uskyldige, følsomme vesener må ta slutt, en gang for alle. "

Et av de mest emosjonelle aspektene av dagen var øyeblikket Angelina Berlingò, en italiensk statsborger, holdt sin tale som representerte mer enn 1.6 millioner EU-borgere. Hun aksjonerte for ECI og samlet på egenhånd mer enn 2,000 signaturer for digital og papir. "Det har vært en stor personlig reise å være en del av kampanjens generelle suksess," sa Angelina. Resultatet av denne begjæringen gir håp om en bedre verden for både mennesker og ikke-menneskelige dyr. Jeg er her i dag for å rope igjen: End the Cage Age! ”

Mer om End the Cage Age ECI

The End the Cage Age ECI stengte 11 september 2019, etter å ha fått over 1.6 millioner underskrifter i løpet av en periode på 12 måneder. Dette markerer en av de viktigste dagene for husdyr som verden noensinne har sett.

Målet med End the Cage Age ECI er å avslutte bruken av bur for husdyr over hele Europa. Over 300 millioner griser, høner, kaniner, ender, vaktler og kalver er fengslet i bur over hele EU. De fleste merdene er karrige, trange og nekter dyrene rom til å bevege seg fritt eller uttrykke sin naturlige oppførsel. Burene er grusomme og helt unødvendige.

End the Cage Age ECI har vært en samarbeidsinnsats, der Compassion in World Farming slo seg sammen med 170 frivillige organisasjoner fra hele Europa. Miljø-, forbrukerrettigheter og dyrebeskyttelsesgrupper dannet en bredbasert koalisjon for å samle borgere fra hvert hjørne av kontinentet. Dette er første gang i historien at dette antall europeiske organisasjoner har samlet seg for husdyr.

Dyrevelferd

Dyrevelferd og beskyttelse: EUs lover forklart

Publisert

on

Søt nærbilde av europeisk villkattEuropeisk villkatt © AdobeStock / creativenature.nl

EU har noen av verdens høyeste standarder for dyrevelferd. Finn ut hvordan lovgivningen beskytter dyreliv, kjæledyr samt husdyr og forsøksdyr.

EU har tatt til orde for dyrevelferd i mer enn 40 år og er anerkjent som en global leder, med noen av verdens beste dyrevelferdsnormer. EUs regler har også påvirket lovgivningen i ikke-EU-land positivt. De angår hovedsakelig husdyr (på gården, under transport og ved slakting), men også dyreliv, laboratoriedyr og kjæledyr.

Gårdsdyrs velferd

De første EU-regler som beskytter husdyr dateres tilbake til 1970s. Den 1998 direktiv for beskyttelse av oppdrettsdyr etablerte generelle standarder for beskyttelse av alle dyr som holdes for produksjon av mat, ull, hud, pels eller andre oppdrettsformål - inkludert fisk, reptiler og amfibier - og er basert på Europeisk konvensjon for beskyttelse av dyr som holdes for oppdrettsformål av 1978.

EUs regler for dyrevelferd gjenspeiler de såkalte fem frihetene:
 • Frihet fra sult og tørst
 • Frihet fra ubehag
 • Frihet fra smerter, skader og sykdommer
 • Frihet til å uttrykke normal oppførsel
 • Frihet fra frykt og nød

EU regler for beskyttelse og velferd for dyr under transport ble godkjent i 2004. Parlamentet etterlyste imidlertid i en resolusjon som ble vedtatt 14. februar 2019 bedre håndhevelse, sanksjoner og reduserte reisetider.

19. juni 2020 nedsatte MEP-erne en undersøkelsesutvalg for å se på påståtte brudd på anvendelsen av EUs dyrevelferdsregler under transport innenfor og utenfor EU.

Andre EU-regler setter velferdsstandarder for husdyr i løpet av fantastisk og slaktet, så vel som for avlsforhold for spesifikke dyrekategorier som f.eks kalver, griser og verpehøns.

I oktober 2018 vedtok MEPs en ny forskrift om veterinærpreparater å dempe bruken av medisiner for å kompensere for dårlige forhold eller for å få dyr til å vokse raskere.

I tråd med presentasjonen av det nye Farm to Fork-strategi for et mer bærekraftig landbruk, EU-kommisjonen evaluerer for tiden all EU-lovgivning om velferd for oppdrettsdyr.

Naturvern

De 500 ville fuglene som naturlig forekommer i EU, er beskyttet av Birds Directive, mens Habitats Directive tar sikte på å sikre bevaring av sjeldne, truede eller endemiske dyrearter og karakteristiske naturtyper.

EU Pollinators Initiative ble lansert i 2018 for å takle tilbakegang av ville pollinerende insekter, spesielt bier. Parlamentet etterlyste a ytterligere reduksjon av plantevernmidler og mer midler til forskning. I en rapport som ble vedtatt i januar 2018, hadde parlamentet allerede sagt regionale og lokale biesorter bør beskyttes bedre.

Hvaler og delfiner er beskyttet fra fangst og drap i EUs farvann. I tillegg har EU alltid vært en forsvarer for full implementering av EU moratorium for kommersiell hvalfangst på plass siden 1986.

En EU-forskrift forbyr handel med selprodukter.

Det er også regler på fangstmetoder, som forbyr bruk av fellefeller for å fange ville dyr i EU og sette humane standarder.

EU implementerer og går utover bestemmelsene i EU Konvensjon om internasjonal handel med truede arter av vill fauna og Flora (Siterer) gjennom sin Wildlife handelsregler for å sikre at handel med dyrelivsprodukter ikke fører til at arter blir truet.

I mai 2020 la kommisjonen fram en ambisiøs ny biologisk mangfoldsstrategi som en del av EU Green Deal.

dyreparker

EU regler for å holde ville dyr i dyrehager søke å styrke sin rolle i bevaring av biologisk mangfold og sette standarder for beskyttelsestiltak, inkludert passende innkvartering for dyr.

Dyreforsøk for vitenskapelige formål

EU har laget en juridisk ramme som regulerer dyreforsøk for utvikling av nye medisiner, for fysiologiske studier og for testing av mattilsetningsstoffer eller kjemikalier. Reglene er basert på prinsippet for de tre R-ene:

 • Utskifting (fremme bruken av alternative metoder)
 • Reduksjon (prøver å bruke færre dyr til samme mål)
 • Forfining (forsøk på å minimere smerte og lidelse)

Dyreforsøk på kosmetikk og markedsføring av slike produkter er forbudt i EU. I en resolusjon som ble vedtatt i 2018, ba parlamentet om a globalt forbud mot dyreforsøk for kosmetikk.

Dyrebeskyttelse

Til slå fast på den ulovlige handelen med hunder og katter, Parlamentet ba om en handlingsplan for hele EU, tøffere sanksjoner og obligatorisk registrering i en resolusjon som ble vedtatt 12. februar 2020.

For å møte bekymringene fra europeere som anser kjæledyr som en del av familiene deres, katte- og hundepels er forbudt i EU siden 2008. Lovgivningen forbyr markedsføring og import til eller eksport av katte- og hundepels og av alle produkter som inneholder slik pels.

Takk til harmonisert EU-regler for reiser med kjæledyr, folk står fritt til å flytte med sine lodne venner i EU. De dyrepass eller dyrehelseerklæringen er det eneste kravet for hunder, katter og ildere å reise over EUs grenser, med visse unntak.

Fortsett å lese

Dyrevelferd

#FishWelfareGuretningslinjer lover høyere velferd for millioner av fisk

Publisert

on

EU-plattformen for dyrevelferd har i dag (24. juni) publisert retningslinjer for beste praksis om vannkvalitet og håndtering for velferd for oppdrettsfisk. Retningslinjene for landemerker er det første konkrete trinnet på EU-nivå for å implementere høyere velferdsstandarder i oppdrettsanlegg.

Lykkelig fisk er sunn fisk, men likevel har det blitt gjort så langt på EU-nivå for å bedre velferden til fisken som er oppdrettet i Europas oppdrettsanlegg. Retningslinjene ble vedtatt enstemmig av EU-plattformen for dyrevelferd, og ble utviklet av en arbeidsgruppe ledet av Hellas (den største produsenten av oppdrettsfisk i EU), sammen med Spania, Italia, Tyskland, Danmark og Norge pluss deltakere fra sivilsamfunnsgrupper, havbrukssektoren og eksperter på området.

Retningslinjene identifiserer vanlige trusler i havbruk, inkludert akutte stressorer som 'kan føre til skade, smerte, nød og lidelse ... (og) kan gi langvarige effekter' og kroniske stressorer som 'på lang sikt kan svekke immunfunksjon, vekst og reproduksjonsfunksjon '. Det gis en ramme og praktisk veiledning for å redusere lidelse på Europas oppdrettsanlegg, samtidig som det produserer et høykvalitetsprodukt for forbrukerne.

Vedtakelsen av retningslinjene fra plattformen kommer på et særlig heldig tidspunkt da Kommisjonen planlegger å bruke slike guider som en del av deres nye strategiske retningslinjer for bærekraftig utvikling av havbruk i EU, som skal antas senere i år. Det er viktig at kommisjonen bygger videre på disse retningslinjene for å utvikle omfattende standarder for oppdrett, transport og avliving av oppdrettsfisk.

Reineke Hameleers, konsernsjef for Eurogroup for dyr, sa: “For sensitive har disse følsomme og fascinerende dyrene vært Europas 'Askepott-art', glemt og lagt igjen på sidelinjen. Imidlertid blir det dyrket over 6 milliarder fisk hvert år i EU. De blir oppdrettet i et mangfold av oppdrettssystemer og unaturlige miljøer. Utstyr er ikke designet for å unngå skader og prosedyrer er ikke designet for å minimere lidelse fra håndtering.

"Koblingen mellom økt stressnivå og høyere immunsvikt er allment anerkjent. Dårlig oppdrett på oppdrettsanlegg fører til høyere stressnivå og til slutt til dårlig fiskehelse. Lykkelig fisk er sunn fisk, og dette kan ikke ignoreres lenger.

"Vårt team for Eurogruppe for dyr er stolte over å ha kunnet spille vår rolle i etableringen av disse landemerkets retningslinjer, og vi vil takke Hellas for å ta ledelsen sammen med EUs andre ledende akvakulturproduserende land. Vi er oppmuntret av GD MAREs planer om å bygge videre på dem, og vi ser frem til å samarbeide med Kommisjonen om dette. "

Fortsett å lese

dyre~~POS=TRUNC

MEP-ere stemmer for en ny undersøkelseskomité om #AnimalTransport

Publisert

on

I dag (19. juni), EU-parlamentet overveldende stemte for favør av etableringen av en Undersøkelsesutvalget for transport av dyr. Compassion in World Farming og FOUR PAWS er ​​glade for resultatet av avstemningen. For tiden håndhever EU-landene dårlig EU-loven som er ment å beskytte de millioner av oppdrettsdyr som transporteres tusenvis av miles for slakting, avl eller videre oppfetting hvert år.

EU må løse en rekke langvarige problemer knyttet til gjennomføringen av EU-loven om dyretransport, inkludert overbelegg, unnlatelse av å gi de nødvendige hvilestoppene, mat og vann, transport i ekstrem varme, transport av uegnet dyr og utilstrekkelig sengetøy .

Beslutningen fra EU-parlamentet følger en bølge av handlinger fra sivilsamfunnet og EU-institusjonene, og hever røde flagg om saken. EU-kommisjonens siste 'Farm To Fork' strategi sier klart at EU-kommisjonen har til hensikt å gjennomgå lovgivningen om dyretransport. I desember i fjor la EU-rådet vekt på at det er klare mangler og inkonsekvenser angående utfordringene med langtransport i konklusjoner om dyrevelferd.

World Farming EU Compassion Head Olga Kikou sa: ”Parlamentets avstemning om å sette grusomhetene ved dyre transport under rampelyset bringer håp. Hvert år transporteres millioner av husdyr live på lange og grufulle reiser, ofte i skitne forhold, trangt og ofte tråkkes på hverandre. Om sommeren blir de transportert i svakt høye temperaturer, dehydrert og utmattet. Noen av dem omkommer. For mange er dette de siste torturistene før de når slakteriet. EU-lovgivning skal beskytte dyr mot slik lidelse, men de fleste EU-land overholder ikke lovkravene om transport og lar slik grusomhet fortsette. Dette må stoppe. EU må endelig redusere antallet og den totale varigheten av transportene og sette en stopper for dyreeksport utenfor EUs grenser. ”

FOUR PAWS European Policy Office Director Pierre Sultana sa: ”Dagens beslutning er en milepæl for dyrevelferd. Stortinget har benyttet anledningen til å ta tak i dyreplager under transport. Systematiske brudd under transport av dyr har blitt kritisert i årevis. Undersøkelseskomiteen vil undersøke brudd og feiladministrasjon av dyretransportforordningen av EU-kommisjonen og EU-landene. Stortinget, som den direkte valgte representasjonen for de europeiske borgerne, oppfyller dermed sin viktigste oppgave, nemlig utøvelsen av demokratisk tilsyn og kontroll. Dette er et tydelig tegn for medlemslandene og EU-kommisjonen å gjøre mer for å unngå dyrelidelse og håndheve EU-regulering. ”

 1. De forslag ble fremmet av EU-parlamentets presidentkonferanse 11. juni. I løpet av forrige valgperiode vedtok Europaparlamentet en gjennomføringsrapport om direktetransport og konkluderte med at det virkelig var behov for en undersøkelseskomité om live (2018/2110 (INI), Punkt 22). I følge EU-kommisjonens oversiktsrapporter om dyretransport av land og ved sjø, er det utbredt mislighold og regelmessig unnlatelse av myndighetene i medlemsstatene å håndheve denne loven. Den europeiske revisjonsretten konkluderte også i sin rapporterer om implementering av dyrevelferdslovgivning som "svakheter vedvarer på visse områder knyttet til velferdsspørsmål" under transport.
 2. Undersøkelseskomiteen er et etterforskningsinstrument som EU-parlamentet kan beslutte å opprette for å ta opp presserende samfunnsspørsmål. I løpet av de siste lovbestemmelsene opprettet for eksempel EU-parlamentet spesielle komiteer i etterkant av LuxLeaks- og galekyesykdomsskandaler.
 3. Medfølelse i verdensbruk har kjempet for velferd for husdyr og bærekraftig mat og oppdrett i over 50 år. Vi har over en million tilhengere og representasjoner i elleve europeiske land, USA, Kina og Sør-Afrika. EU-kontorets kampanje for å få slutt på bruken av grusomme bursystemer, redusere vårt forbruk av animalske produkter, en slutt på langdistansetransport av levende dyr og eksporten av levende dyr utenfor EU, og høyere dyrevelferdsstandarder, inkludert for fisk .
 4. FIRE PAVER er den globale dyrevelferdsorganisasjonen for dyr under menneskelig påvirkning, som avslører lidelse, redder dyr i nød og beskytter dem. FOUR PAWS ble grunnlagt av Heli Dungler i Wien i 1988 og fokuserer på ledsagende dyr, inkludert løshunder og katter, husdyr og ville dyr som holdes under upassende forhold, så vel som i katastrofe- og konfliktsoner. Med bærekraftige kampanjer og prosjekter gir FOUR PAWS rask hjelp og langsiktig beskyttelse for lidende dyr.

Fortsett å lese
Annonse

Facebook

Twitter

Trender