#EndTheCageAge - Frivillige organisasjoner, parlamentsmedlemmer og EU-borgere forenes for å feire suksessen med European Citizens Initiative #ECI

| Oktober 8, 2019

I dag (8 oktober) møtte frivillige organisasjoner, MEP-er og EU-borgere seg i Brussel - EUs hjerte - for å feire slutten på et historisk europeisk innbyggerinitiativ (ECI) og sende en sterk og tydelig melding til EU-kommisjonen og rådet av EU.

Medfølelse i verdensoppdrett og representanter for andre ikke-statlige organisasjoner (NGOer) fikk selskap av parlamentsmedlemmer (EU-parlamenter) og EU-borgere for å feire avslutningen av End the Cage Age ECI, som fikk 1,617,405-underskrifter, og gjorde historie for gården dyr.

Arrangementet fant sted i hjertet av EU-området i Brussel, ved planleggingen som ligger rett overfor Schuman-rundkjøringen og mellom EU-rådet og EU-kommisjonens bygninger. Ode to the Pig, en iøynefallende 10-meter skulptur av en gris som hoppet til frihet, ble vist på skjermen, mens videoer og taler ble vist på to skjermer innenfor øyelinjen til EU-kommisjonens og EU-rådets bygninger. I tillegg ble et 18-meter sirkulært banner med meldingen “For dyr, endelig bur”, plassert midt i Schuman-rundkjøringen, synlig fra alle omkringliggende bygninger og fotgjengere i rundkjøringen. Deltakere delte bilder og historier på sosiale medier ved å bruke #EndTheCageAge til å formidle meldinger om feiring, besluttsomhet og håp.

NGO-representanter holdt lidenskapelige taler om betydningen av dette ECI for husdyr og EU-borgere, samt om den ekstraordinære samarbeidsinnsatsen til over 170 frivillige organisasjoner. "Vi gjorde det! Alle av oss kom sammen, som venner, som kamerater, som dyreforkjempere. Og du vet hva - vi slo systemet - vi fikk kontinentet til å stå opp for å si nei til burene.

”For et år siden vurderte vi å ta en utfordring; et ECI for å slutte merder for husdyr. Dette er ingen kort rekkefølge, siden de fleste ECIer i det siste har mislyktes, sier Philip Lymbery, administrerende direktør i Compassion in World Farming. "Det harde arbeidet stopper ikke her - nå må vi få dette ECI til å telle gjennom fortalearbeid og lovgivning."

Martina Stephany, direktør for husdyr og ernæring hos Four Paws, sa: “Dette ECI har vist at europeiske borgere bryr seg mye om hva som skjer i husdyrindustrien. De står sammen med organisasjoner fra forskjellige land og bakgrunner, samlet bak målet om å avslutte merdealderen. Vi vil sørge for at stemmen deres blir hørt. I dag gjorde denne bevegelsen historie, men vi vil ikke hvile før vi når målet vårt og bur er utestengt over hele Europa. ”

MEP-erne fortsatte med å understreke viktigheten av End the Cage Age ECI og hvordan resultatet resultatet dikterer for EU-institusjonene at tiden for øyeblikkelig handling er kommet.

Eleonora Evi, MEP, visepresident for dyrevelferdsintergruppen og medordfører for Cage-Free Working Group, sa: ”I dag feirer vi en rekordstor prestasjon. Over 1.6 millioner innbyggere fra hele Europa har sagt høyt og tydelig: Vi vil ha dyr ut av bur nå! Sammen med andre parlamentsmedlemmer vil vi sørge for at EU-kommisjonen slutter å ignorere kravene fra innbyggerne, og at den forbyr merd i oppdrett. ”

"EU hevder å ha de høyeste dyrevelferdsnormene i verden, men fremdeles låser dyr i bur. Hundrevis av millioner gårdsdyr i EU lider daglig, og er ikke i stand til å uttrykke sin naturlige oppførsel. ”Sa Anja Hazekamp, ​​MEP, president i Animal Welfare Intergroup og co-formann for Cage-Free Working Group. “Det er på høy tid EU går inn i det 21st århundre. Torturen til disse uskyldige, levende vesener må ende for en gang for alle. ”

Et av de mest emosjonelle aspektene av dagen var øyeblikket Angelina Berlingò, en italiensk statsborger, holdt sin tale som representerte mer enn 1.6 millioner EU-borgere. Hun aksjonerte for ECI og samlet på egenhånd mer enn 2,000 signaturer for digital og papir. "Det har vært en stor personlig reise å være en del av kampanjens generelle suksess," sa Angelina. Resultatet av denne begjæringen gir håp om en bedre verden for både mennesker og ikke-menneskelige dyr. Jeg er her i dag for å rope igjen: End the Cage Age! ”

Mer om End the Cage Age ECI

The End the Cage Age ECI stengte 11 september 2019, etter å ha fått over 1.6 millioner underskrifter i løpet av en periode på 12 måneder. Dette markerer en av de viktigste dagene for husdyr som verden noensinne har sett.

Målet med End the Cage Age ECI er å avslutte bruken av bur for husdyr over hele Europa. Over 300 millioner griser, høner, kaniner, ender, vaktler og kalver er fengslet i bur over hele EU. De fleste merdene er karrige, trange og nekter dyrene rom til å bevege seg fritt eller uttrykke sin naturlige oppførsel. Burene er grusomme og helt unødvendige.

End the Cage Age ECI har vært en samarbeidsinnsats, der Compassion in World Farming slo seg sammen med 170 frivillige organisasjoner fra hele Europa. Miljø-, forbrukerrettigheter og dyrebeskyttelsesgrupper dannet en bredbasert koalisjon for å samle borgere fra hvert hjørne av kontinentet. Dette er første gang i historien at dette antall europeiske organisasjoner har samlet seg for husdyr.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , ,

Kategori: En forsiden, Dyrevelferd, EU, Europeiske innbyggerinitiativ, Europeiske Citizens 'Initiative (ECI), EU-kommisjonen

Kommentarer er stengt.