#FORATOM ønsker kommisjonens Green Deal-ambisjoner velkommen

| Desember 12, 2019

FORATOM hilser EU-kommisjonens mål om å bli mer ambisiøst med å redusere CO2-utslippene samtidig som det sikrer at ingen EU-borgere blir igjen i overgangen.

Hvis EU skal oppnå sitt null-karbonmål 2050, kan det hende at dets nåværende 2030 CO2-reduksjonsmål ikke er nok. Vi støtter derfor kommisjonens mål om å heve dette målet, så lenge det overlater medlemslandene å velge sin egen lavkarbon-energimiks. Å forvente at de skal redusere klimagassutslippene, samtidig som de hindrer dem i å investere i spesifikke lavkarbon-teknologier som kjernefysiske stoffer, ville være motproduktivt.

Som antydet av Fatih Birol ved publiseringen av 2019-utgaven av IEAs World Energy Outlook “Det er ingen enkelt eller enkel måte å transformere globale energisystemer på. Mange teknologier og drivstoff har en rolle å spille på tvers av alle sektorer i økonomien. ”

FORATOM støtter videre målet om å utforme og implementere en sterk industriell strategi. Ikke bare er kjernefysisk nøkkel i å levere baseload-elektrisitet som andre næringer er avhengige av til en rimelig pris, det er også en viktig europeisk industri i seg selv.

"Den europeiske atomindustrien opprettholder for tiden mer enn 1.1 millioner arbeidsplasser i EU og genererer mer enn en halv billion billion euro i BNP," sa FORATOMs generaldirektør Yves Desbazeille. “Dette er viktig når vi husker den potensielle effekten av energiovergangen på innbyggerne. For eksempel kan de som for tiden er ansatt i kullindustrien omskoleres for å fylle ferdighetsgapet i kjernefysisk industri. "

Både IPCC (Global Warming of 1.5 ° C) og IEA (Nuclear Power in a Clean Energy System) har gjort det veldig tydelig at dekarboniseringsmål ikke kan oppnås uten atomenergi. EU-kommisjonen (En ren planet for alle) har bekreftet at kjernefysisk vil danne ryggraden i et karbonfritt europeisk kraftsystem, sammen med fornybar energi.

Det europeiske atomforumet (FORATOM) er Brussel-baserte fagforening for atomkraftindustrien i Europa. Medlemskapet i FORATOM består av 15 nasjonale nukleare foreninger, og gjennom disse foreningene representerer FORATOM nesten 3,000 europeiske selskaper som arbeider i bransjen og støtter rundt 1,100,000 jobber.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , ,

Kategori: En forsiden, Klima forandringer, utslipp CO2, Energi, Miljø, EU, Kjernekraft

Kommentarer er stengt.