Kontakt med oss

coronavirus

AstraZeneca sier tidlige forsøksdata indikerer at tredje dose hjelper mot Omicron

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

Astrazeneca (AZN.L) sa torsdag (13. januar) at foreløpige data fra et forsøk viste at COVID-19-skuddet, Vaxzevria, genererte en økning i antistoffer mot Omicron og andre varianter når det ble gitt som en tredje boosterdose, skrive Pushkala Aripaka og Ludwig Burger.

Den økte responsen, også mot Delta-varianten, ble sett i en blodanalyse av personer som tidligere var vaksinert med enten Vaxzevria eller en mRNA-vaksine, sa legemiddelprodusenten, og la til at den ville sende inn disse dataene til regulatorer over hele verden gitt. det presserende behovet for boostere.

AstraZeneca har utviklet vaksinen sammen med forskere fra University of Oxford, og laboratoriestudier utført av universitetet siste måned allerede funnet en tre-dose-kur med Vaxzevria-forsterkede antistoffnivåer i blodet mot den raskt spredende Omicron-varianten.

Den korte uttalelsen på torsdag, som ikke inkluderte spesifikke data, var den første fra AstraZeneca om det beskyttende potensialet til Vaxzevria som et booster-skudd etter en to-skudds-kur med enten en mRNA-basert vaksine eller Vaxzevria. Vaksiner basert på mRNA-teknologi er laget av BioNTech-Pfizer (22UAy.DE)(PFE.N) og Moderna (MRNA.O).

Selskapet sa at funnene "legger til den voksende mengden av bevis som støtter Vaxzevria som en tredje dose booster uavhengig av primærvaksinasjonsplanene som er testet".

Dataene om Vaxzevrias potensiale som en booster kom fra en komparativ analyse i en utprøving som testet en redesignet vaksine som bruker vektorteknologien bak Vaxzevria, men rettet mot den nå erstattede Beta-varianten. AstraZeneca prøver å vise at den Beta-spesifikke vaksinen har potensial også mot andre varianter, og flere forsøksdata forventes i løpet av første halvår.

Hver for seg startet Oxford University og AstraZeneca i forrige måned arbeidet med en vaksine spesifikt rettet mot Omicron, selv om Astra - så vel som andre vaksineprodusenter i lignende utviklingsprosjekter - har sagt at det ennå ikke var klart om en slik oppgradering var nødvendig.

Annonse

En stor britisk rettssak i desember fant at AstraZenecas sprøyte økte antistoffer når det ble gitt som en booster etter første vaksinasjon med eget sprøyte eller Pfizers, men det var før den eksplosive spredningen av Omicron-varianten.

Imidlertid konkluderte studien på den tiden at mRNA-vaksiner laget av Pfizer og Moderna (MRNA.O) ga det største løft til antistoffer når det ble gitt som en tredje dose.

AstraZeneca og deres kontraktsprodusenter har levert over 2.5 milliarder doser globalt av vaksinen, selv om den ikke er godkjent i USA, mens BioNTech-Pfizer har sendt rundt 2.6 milliarder doser.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender