Kontakt med oss

Sport

London skal arrangere lanseringen av LIV Golf Invitational Series, Europas rikeste golfturnering noensinne

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

Londons Centurion Club vil være vertskap for den første turneringen til LIV Golf Invitational Series, en ny oppstartskrets ledet av ingen ringere enn Great White Shark selv, Greg Norman. Serien med åtte arrangementer—tilby en total premiepung på $255 millioner—vil holde fem turneringer i USA og tre internasjonalt, inkludert gardinheveren i London fra og med 9. juni. LIV-arrangementene er en dramatisk avvik fra typiske PGA Tour- og DP World Tour-arrangementer som fansen er vant til ved at de inneholder lag- og individuelle konkurranser, 54-hulls no-cut-arrangementer og haglestarter.

Arrangørene mener det oppdaterte formatet er akkurat det moderne golffans har bedt om. "Fan-forskning indikerer at et betydelig antall nye fans vil bli lokket av et raskere tempo og kortere variasjon og et utradisjonelt spilleformat. Med mindre felt, færre runder, færre arrangementer, kortere spillevinduer og modifiserte haglestarter, er disse arrangementene designet med fans som topp prioritet,» lanserte LIV Golf. kunngjøring lese.

I motsetning til tradisjonelle PGA Tour-arrangementer, vil LIVs Invitational Series bestå av en tre-runders 54-hulls konkurranse med haglestart og 48 golfere fordelt på 12 lag. Arrangementene har ikke et kutt, noe som betyr at hver spiller vil konkurrere i hele turneringen.

Mange av de amerikanske turneringene konkurreres i byer som er utelatt fra PGA Tour-planen i 2022, inkludert store markeder som Portland og NYC metroområde i juli og Boston og Chicago i september. De andre internasjonale nettstedene er Bangkok, Thailand og Jeddah, Saudi-Arabia i oktober. I tillegg vil verdenslagmesterskapets store finale, også i oktober, markere returen av profesjonell golf til den berømte Blue Monster-banen på Trump Doral i Miami, som i mange år fungerte som vert for et prestisjefylt verdensmesterskap i golf.

Spiller inviterer ble sendt ut i slutten av mars til LIV Golf Invitational i London, som har en individuell premiepott på $20 millioner og en vinnerutbetaling på $4 millioner, den høyeste profesjonelle golfpungen som noen gang er konkurrert i Europa. Selv om ingen spillernavn er offisielt bekreftet når dette skrives, er det det rapporter at serien har rekruttert 15 av de 100 beste spillerne i verden. Navn inkludert store vinnere som Phil Mickelson, Sergio Garcia, Louis Oosthuizen, Bubba Watson og Adam Scott har vært nevnt, det samme har Ryder Cup-legendene Lee Westwood og Ian Poulter.

PGA Tour har svart av truende å utestenge spillere som konkurrerer på det de anser for å være en rivaliserende krets som LIV Golf. Nylig gjentok PGA Tour-kommissær Jay Monahan at Tour-golfere ikke ville få lov til å spille både Tour- og LIV Golf-arrangementene, sier at "Jeg er trygg på våre regler og forskrifter, min evne til å administrere dem, og det er min holdning i saken. Vi er trygge på vår posisjon."

Kontroversen har gjenåpnet debatten om hvorvidt PGA Tour-spillere er uavhengige kontraktører eller ansatte i organisasjonen. Rory McIlroy, som er leder av Player Advisory Council på PGA-touren, ser på spillere som førstnevnte, hevde at "... jeg mener, vi er uavhengige entreprenører og jeg føler at vi burde kunne gjøre det hvis det er det som er vårt personlige valg."

Annonse

Til tross for den påstanden, har PGA Tour opprettholdt sin holdning den Tour forskrifter forby spillere å delta i en konkurrerende turnering hvis de er kvalifisert for et PGA Tour-arrangement samme uke. I dette tilfellet vil Tourens RBC Canadian Open spilles overfor LIV Golf Invitational i London. Spillere er imidlertid kvalifisert for tre motstridende eventutgivelser. Touren bevilget 30 slike utgivelser tidligere i år – etter først å ha tråkket – for spillere å delta i den Saudi Internationale turneringen. Både PGA Tour og DP World Tour har frist til 10. maith å innvilge eller avslå spillerforespørsler om å spille i London-arrangementet.

Nylige rapporter har antydet at DP World Tour vil nekte medlemmene deres tillatelse til å spille i arrangementet – og kan straffe de spillerne som bestemmer seg for å konkurrere uansett – og sette opp et potensielt lovlig oppgjør mellom den tidligere Europatouren og noen av dens største stjerner. Spekulasjoner er at PGA Tour kan ende opp med å gi utgivelser for London-turneringen, men at det kan ta en mer hard linje når LIV-serien skifter til USA 

I en uttalelse, World Golf Hall of Famer Norman anerkjente golfspillernes uavhengighet, samtidig som han var klar over PGA Tourens regler: «Våre arrangementer er virkelig additive til golfverdenen. Vi har gjort vårt beste for å lage en tidsplan som lar spillere spille andre steder, mens de fortsatt deltar i arrangementene våre. Jeg tror spillere i økende grad vil gjøre fremskritt i å oppnå sin rett til å spille hvor de vil. Vi vil hjelpe på alle mulige måter og vil gi golfere muligheter til å oppnå sitt fulle potensial."

Norman har lovet fremtidige spillemuligheter, og uttrykker et ønske om at golfspillet skal vokse. Frøene er sådd og i juni får vi se om de har begynt å spire.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.
Annonse

Trender