Kontakt med oss

Albania

Grenseforvaltning: EU undertegner Frontex statusavtale med Albania

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

Den 15. september signerte EU og Albania en ny avtale om operativt samarbeid innen grenseforvaltning med European Border and Coast Guard Agency (Frontex). Avtalen ble signert av representanter for rådet, kommisjonen og den albanske regjeringen.

Avtalen er en leveranse av EUs handlingsplan for Vest-Balkan. Styrket operativt samarbeid mellom partnere på Vest-Balkan og Frontex vil bidra til å håndtere irregulær migrasjon og grenseoverskridende kriminalitet og ytterligere styrke sikkerheten ved EUs ytre grenser. Den nye avtalen vil oppdatere den tidligere statusavtalen fra 2019 ved også å tillate utplassering av Frontex Standing Corps-offiserer ved grensene mellom Albania og nabolandene på Vest-Balkan. Etter signaturen kan avtalen anvendes midlertidig, etter samtykke fra det albanske parlamentet. Den endelige inngåelsen av avtalen er betinget av samtykke fra Europaparlamentet og en rådsbeslutning, samt eventuelle gjenværende ratifiseringstrinn fra Albanias side.

Signaturen fant sted i margen av Berlin-prosessmøte med innenriksministre, arrangert i går i Tirana av den albanske innenriksministeren Taulant Balla. Der utvekslet ministre fra partnere på Vest-Balkan, en rekke EU-ministre, representanter for EU-byråer, Storbritannia og internasjonale organisasjoner om integrert grenseforvaltning, samarbeid for å bekjempe organisert kriminalitet og cybersikkerhet.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender