Kontakt med oss

Maritime

EU og Storbritannia setter kvoter som vil fortsette overfiske av noen høyt elsket fisk

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

21. desember kom EU og Storbritannia til enighet om 2022 fiskegrenser for delte fiskebestander i Atlanterhavet og Nordsjøen. Fiskeriavtalen for 2022 inkluderer 65 TAC for felles forvaltede fiskebestander og bestemmelser for utnyttelse av ikke-kvotepliktige bestander også.

Dette er den andre etter-Brexit-avtalen om fangstgrenser, kjent som Total Allowable Catches (TACs), som er vedtatt under vilkårene i EU-UK Trade and Cooperation Agreement (TCA).

"Vi hilser denne avtalen om fangstgrenser for 2022 velkommen og den fortsatte forpliktelsen fra EU og Storbritannia til å samarbeide om fiskeriforvaltning til tross for andre relaterte tvister, som Jersey-konflikten om fiskekort," sa Vera Coelho, Oceanas seniordirektør for advokatvirksomhet i Europa. "Denne avtalen gir stabilitet for de respektive flåtene i løpet av 2022. Den avtalte ambisjonen uttrykt i TCA var imidlertid å gjenopprette delte fiskebestander og holde dem over sunne nivåer. Dette mangler i den nåværende avtalen ettersom visse fiskebestander, som sild vest for Skottland, hvitting i Irish Sea eller Celtic Sea torsk, vil fortsette å bli overutnyttet i 2022.»

Bakgrunn

En britisk fiskerirevisjon[1] utgitt av Oceana tidlig i år viser at bare rundt 43 % av fiskebestandene som deles mellom Storbritannia og EU er kjent for å bli utnyttet på bærekraftige nivåer, mens resten av bestandene enten er overfisket eller deres utnyttelsesstatus er ukjent.

Den første etter-Brexit-avtalen mellom EU og Storbritannia om fiskeriforvaltningstiltak for 2021 ble oppnådd i juni 2021. Fordi forhandlingene var lange og komplekse, og for å sikre kontinuitet til fiskeriaktiviteter, måtte begge parter vedta foreløpige tiltak for den første halvparten av 2021 som senere ble erstattet av avtalen.

De årlige konsultasjonene for å avtale fiskeriforvaltningstiltak for 2022 startet 11. november 2021 og skulle ha avsluttet 20. desember, i tråd med fristen fastsatt i TCA.

Annonse

NGO-anbefalinger til EU (link) og Storbritannia (link) om fastsettelse av fiskemuligheter for 2022

Oceanas UK Fisheries Audit 2021 https://europe.oceana.org/en/uk-fisheries-audit-2021  

EU og Storbritannias avtale om 2021 fiskegrenser: et lovende tegn på samarbeid, men kommer fortsatt til kort på vitenskapen

Oceana advarer Storbritannia og EU må 'gå i prat' hvis den nye Brexit-avtalen skal beskytte fiskebestandene

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender