Betydelig ny EU-støtte for Latin-Amerika kunn

cfda07afa91cc1be08dd41c18fc5a9a5Utvikling kommissær Andris Piebalgs vil i dag (24 mars) kunn ny EU-støtte på € 2.5 milliarder for Latin-Amerika for årene 2014 å 2020 (herunder midler til regionale programmer, og for de bilaterale konvolutter til de kvalifiserte landene).

Den nye økonomiske pakken, som er en del av utviklingssamarbeid Instrument, nå publisert, vil bli diskutert i dag på EUROsociAL konferanse i Brussel, hvor beslutningstakere og høyt nivå representanter fra EU og Latin-Amerika vil komme sammen for å diskutere fremtidig samarbeid mellom de to regionene.

I forkant av arrangementet, kommissær Piebalgs sa: "Dette hjelpepakke markerer et nytt skritt i måten vi jobber med Latin-Amerika, og sender et veldig sterkt signal om vår forpliktelse til å fortsette å støtte regionens utviklingsarbeid. Vi er ikke snu ryggen til dette kontinentet; Vi gleder oss med det, sammen.

"Jeg har besøkt Latin-Amerika flere ganger nylig og har vært veldig stolt over å se EUs bidrag til imponerende fremgang kontinentet har gjort det siste tiåret. Jeg er overbevist om at dette nye kapittelet i vårt forhold vil se vårt partnerskap blomstrende. "

Den nye regionale finansieringen vil være fokusert på de områdene der det kan gjøre størst forskjell; som er identifisert i samråd med de latinamerikanske partnerland:

• Sikkerhet;

• godt styresett, ansvarlighet og sosial likhet;

• inkluderende og bærekraftig økonomisk vekst;

• miljømessig bærekraft, elastisitet og klimaendringer;

• utdannings- og opplæringsprogrammer for unge folk i henhold til Erasmus +, og;

En sub-regionalt program for Mellom-Amerika er også inkludert i dagens pakke.

I tråd med Agenda for Change - Kommisjonens politikk blåkopi å fokusere apparatet de landene som trenger det mest og sektorer hvor det kan gjøre den største forskjellen - EU har omformet slik at det fungerer i Latin-Amerika. Dette betyr en mer strategisk partnerskap mellom de to fremover, der de to regionene søke løsninger på felles utfordringer (f.eks klimaendringer) via det regionale samarbeidet.

Dagens finansiering kommer fra utviklingssamarbeid Instrument (DCI), som er en del av den samlede EU-budsjettet.

18 land (Argentina, Bolivia, Brasil, Chile, Colombia, Costa Rica, Cuba, Ecuador, El Salvador, Guatemala, Honduras, Mexico, Nicaragua, Panama, Paraguay, Peru, Uruguay, Venezuela) dekkes av DCI og kvalifisert for disse regionale fond.

Samtidig vil det bilaterale samarbeidet med land som har de største utfordringene i Latin-Amerika (Bolivia, El Salvador, Guatemala, Honduras, Paraguay og Nicaragua) er fortsatt betydelig. Videre vil Colombia, Ecuador og Peru nytte av bilateral finansiering, noe som vil gi rom for en veldig gradvis fase ut.

EUROsocial: Et flaggskip program for sosial utjevning i Latin-Amerika

Til tross for betydelig nylige vekst, fortsatt ulikhet et av Latin-Amerikas mest viktige utfordringer.

EUROsociAL har blitt EUs flaggskip program i Latin-Amerika for sosial utjevning. Under mottoet "Støtte politikk, koble institusjoner" det bringer sammen politiske beslutningstakere og høyt nivå offentlige tjenestemenn fra europeiske og latinamerikanske offentlig administrasjon for å utvikle og iverksette tiltak for å redusere sosiale ulikheter.

EUROsociAL tar en innovativ tilnærming som gir målbare resultater til tross for et relativt lite budsjett, fordelt på 18 samarbeidsland i 10 tematiske områder. EUs totale bidrag beløper seg til € 70 millioner (€ 30m i løpet av sin første fase, fra 2004-2009, og € 40m under den andre, fra 2011-2014).

Det fremmer aktivt "Sør-Sør" samarbeid i Latin-Amerika (dvs. når kunnskap basert på tidligere samarbeid og tilpasset de spesifikke forholdene i et naboland har blitt overført fra en latinamerikanske land til et annet) - utgifter som forventes å toppe € 10 millioner i løpet av programmets andre fase.

Det er også resultatbasert, støtter kun tiltak som har klart formulerte mål og er en del av bredere offentlig politikk. For eksempel har noen konkrete resultater inkluderer støtte reform av arbeidsmarkedet informasjonssystem i Colombia for å bedre kamp arbeidsmarkedet etterspørsel og forsyning, bidra til innføring av en ny lov for handikappede mennesker i Honduras og bidra til å gjennomføre en ny politikk på finans utdanning Brasil. Det har også fostret mange regionale initiativer i Latin-Amerika, i områder så forskjellige som Skatteetaten, regional utvikling, rettferdighet og sosial og økonomisk dialog.

Regionalt samarbeid med Latin-Amerika

En rekke strategiske satsingsområder for EUs regionale samarbeidet med Latin-Amerika har blitt identifisert i samråd med de latinamerikanske landene. De inkluderer:

- Inkluderende og bærekraftig økonomisk vekst, adressering strukturelle svakheter, akutt økonomisk ulikhet og over-avhengighet utvinning av naturressurser;

- Forsone miljømessig bærekraft med fortsatt utvikling i en region som er svært sårbare for klimaendringer og naturkatastrofer;

- Kapasitetsbygging (f.eks gir opplæring og kompetansedeling) av statlige institusjoner med ansvar for sikkerhet og rettssikkerhet, slik som å forbedre menneskerettigheter og likestilling, bygge offentlig tillit og styrke den sosiale kontrakten som trengs for utvikling for å lykkes, og;

- Forbedringer i styresett, ansvarlighet og skatteinnkreving og utgifter, slik som å takle ulikhet, øke sosial utjevning og svare på den økende sosiale etterspørselen etter kvalitet offentlige tjenester.

Mer informasjon

EU-samarbeidet med Latin-Amerika: MEMO / 14 / 213
Kommissær Piebalgs 'nettsted
EUROsociAL hjemmeside

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kategori: En forsiden, Aid, EU-kommisjonen, ekstern hjelp, Latin-Amerika, Verden

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket *