#CentralAsia - Den europeiske union matcher politisk forpliktelse med ytterligere konkret støtte

| Juli 9, 2019

På 7 juli, på 15th EU-Sentral-Asia ministermøte i Bishkek, Kirgisistan, Høy Representant for Utenriksdepartementet og Sikkerhetspolitikk / Europa-Kommisjonens Vice President Federica Mogherini (Bildet) presenterte et sett av EU-finansierte programmer som støtter alle land i regionen - Kasakhstan, Kirgisistan, Tadsjikistan, Turkmenistan, Usbekistan og Afghanistan - om miljøvern, klimaaktion, bærekraftig forbruk og produksjon, energi, likestilling, mot terrorisme og utdanning. Kommer på toppen av over € 1 milliarder av bilateral og regional assistanse for perioden 2014-2020, disse programmene, verdt € 72 millioner, støtter EUs politiske satsing på å gjennomføre Ny EU Sentral-Asia Strategi Det ble vedtatt av EUs utenriksministre i forrige måned, og godkjente Felles meddelelse om "EU og Sentral-Asia: Nye muligheter for sterkere partnerskap'. De Felles kommunikasjon av ministermøtet er tilgjengelig på nettet. Under sitt besøk til Bishkek, den høye representanten også leverte avsluttende tale på det aller første EU-Central Asia Forum, samler sivilsamfunn, studenter, bedriftsledere, journalister og tenktanker for å diskutere muligheter for nærmere engasjement i partnerskapet mellom EU og Sentral-Asia. Sammen med den kirgisiske utenriksministeren Chingiz Aidarbekov, opplevde hun oppretting av Forbedret samarbeids- og partnerskapsavtale mellom EU og Kirgisistan, hvorpå hun holdt en felles presspunktet. Før Bishkek var Federica Mogherini i Turkmenistan for å inngå en avtale om åpne en fullverdig EU-delegasjon i hovedstaden Ashgabat som vil fullføre EUs diplomatiske tilstedeværelse i Sentral-Asia. For all informasjon om besøket og om forholdet mellom EU og Sentral-Asia, vennligst se dedikert webside.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , , , , ,

Kategori: En forsiden, afghanistan, EU, EUs høyrepresentant, EU-kommisjonen, Kasakhstan, Kasakhstan, Verden

Kommentarer er stengt.