Kontakt med oss

Aserbajdsjan

Ilham Aliyev, førstedame Mehriban Aliyeva deltok på åpningen av den femte "Kharibulbul" internasjonale folklorefestival

DELE:

Publisert

on

Den femte "Kharibulbul" internasjonale folklorefestivalen har åpnet i Shusha, den kulturelle hovedstaden i Aserbajdsjan. Presidenten for Republikken Aserbajdsjan Ilham Aliyev og First Lady Mehriban Aliyeva deltok på festivalens åpning.

5. «Kharibulbul» internasjonale folklorefestival

Den 5. "Kharibulbul" internasjonale folklorefestival, holdt i "Shusjaåret" i anledning 270-årsjubileet for byen Shusha, har blitt organisert av Heydar Aliyev Foundation, Kulturdepartementet og Shusha City State Reserve. Den 5. festivalen, som avsluttes 14. mai, deltar av musikere og dansegrupper fra forskjellige land, samt folkegrupper fra forskjellige regioner i Aserbajdsjan.

Den første "Kharibulbul"-festivalen ble holdt i Shusha i 1989 i forbindelse med 100-årsjubileet til den berømte sangeren, pedagogen og folkekunstneren Seyid Shushinsky (1889-1965). Arrangementet ble organisert i mai samme år i Shusha under blomstringen av Kharibulbul (Ophrys caucasica). Sammen med lokale utøvere ble den første festivalen deltatt av musikkgrupper fra de tidligere sovjetrepublikkene Kirgisistan, Kasakhstan, Russland (Bashkortostan), Litauen og Hviterussland.

I 1990 fikk "Kharibulbul"-festivalen internasjonal status. Invitasjonen av folkegrupper fra Nederland, Tyskland, Israel og Tyrkia til den andre festivalen vakte også stor interesse. På grunn av den alvorlige situasjonen i Shusha i kjølvannet av starten på Karabakh-konflikten, ble konsertene organisert i Aghdam. Det ble også holdt en rekke festivalkonserter i Barda og Aghjabadi. Totalt ble den andre festivalen deltatt av rundt 170 delegater fra forskjellige land.

Rundt 300 delegater fra 25 land deltok i den tredje «Kharibulbul»-festivalen som ble holdt i 1991. Artister fra USA og Australia deltok også på festivalen. På grunn av et stort antall tilskuere ble festivalens hovedkonserter holdt på stadioner. De siste konsertene til den andre og tredje festivalen ble holdt på Heydar Aliyev-palasset i Baku.

Den fjerde festivalen skulle starte i Baku 15. mai 1992 og skulle være den mest spektakulære begivenheten som noen gang er holdt. Fem hundre mennesker fra mer enn 30 land var forventet å delta. På grunn av okkupasjonen av Shusha av armenske tropper 8. mai samme år, var det imidlertid ikke mulig å organisere "Kharibulbul"-festivalen. Festivalen ble holdt bare kort på Imarat-komplekset i Aghdam.

Etter den strålende seieren til den modige aserbajdsjanske hæren i den patriotiske krigen under ledelse av presidenten for republikken Aserbajdsjan og den seirende øverstkommanderende Ilham Aliyev, ble den tradisjonelle "Kharibulbul"-festivalen organisert i Shusha igjen. President for Aserbajdsjan Ilham Aliyev, førstedame Mehriban Aliyeva og familiemedlemmer deltok også på åpningen av festivalen organisert av Heydar Aliyev Foundation på Jidir Duzu i Shusha 12.-13. mai 2021.

Annonse

Festivalen inneholdt nasjonale danser, mugham og forestillinger av folkloregrupper fra forskjellige regioner i landet og nasjonale minoriteter, videoer av aserbajdsjanske sangere filmet i Shusha i forskjellige år, og klassisk musikk.

Del denne artikkelen:

Trender