Kontakt med oss

Kina

Video drepte PLA Star: tegneserier og popstjerner siste utvei for å tiltrekke seg 'baby' soldater

Publisert

on

Det skjer, men sjelden at et totalitært regime godtar feilene sine offentlig, og det også når øynene til hele verden er festet på de minste trinnene. Så når den siste folketellingen viser en massiv nedgang i fødsler over hele Kina, er det grunn til å være bekymret. KKP har lenge preget sitt eget horn om suksessen med sin One Child-politikk som 'stabiliserte' befolkningen på 1.4 milliarder. Men stort antall har sin egen malthusiske logikk, skriver Henry St George.

Selv om det ser ut til å være motstridende, er en stor befolkning en velsignelse for ethvert land, forutsatt at den blir håndtert riktig. Nå er det samme allvitende partiet blitt tvunget til å trekke tilbake sine tidligere uttalelser og falske proklamasjoner og tvunget til å 'liberalisere' sin barneoppdragelsespolitikk for å tillate opptil tre barn per familie. Dessverre kan ikke fødsel økes ved å trykke på en knapp, og det kan heller ikke planlegges med fem års mellomrom. Tvang, den KKPs foretrukne politikk i alle utenlandske og innenlandske forhold, har ingen stor innvirkning på dette aspektet.

KKPs politikk med å begrense fruktbarhetsgraden for kinesiske kvinner i 1979 førte til en nedgang fra 2.75 i 1979 til 1.69 i 2018 og til slutt 1.3, i henhold til den siste folketellingen. For at et land skal forbli i den 'optimale' balansen mellom ungdom og eldre, må frekvensen være nær eller lik 2.1, et fjernt mål å oppnå på kort sikt, uavhengig av insentiver. KKP endret politikken sin i 2013 da de tillot par, selv enslige barn, å få to barn. Denne bisarre begrensningen ble fjernet helt i 2016, og nå tillater politikken opptil tre barn. Dette er i total kontrast til den umenneskelige innsatsen fra KKP for å begrense fødselsraten for uiguriske kvinner i Xinjiang-regionen. Ved å bruke vasektomi og kunstige redskaper kraftig har befolkningen i Uighur blitt redusert til den laveste siden 1949, noe som ikke er annet enn folkemord. For å sette et tall på det, kan kinesisk prevensjonspolitikk kutte mellom 2.6 og 4.5 millioner fødsler av uigurene og andre etniske minoriteter i det sørlige Xinjiang innen 20 år, opptil en tredjedel av regionens forventede minoritetsbefolkning. Allerede har offisielle fødselsrater falt med 48.7% mellom 2017 og 2019.

Befolkningsfallet har vært så alvorlig at president Xi Jinping måtte avholde et nødmøte i det politiske byrået til KKPs sentralkomité den 01. juni, hvor han forsøkte å stimulere fødsel av mer enn ett barn i den kommende 14. femårsplanen (2021 -25). Ordlyden på konferansen og de politiske beslutningene peker imidlertid på en diktatorisk måte å implementere denne såkalte insentiviseringen på. "Utdanning og veiledning" vil bli gitt for familie- og ekteskapsverdier, og en nasjonal langsiktig og langsiktig "Befolkningsutviklingsstrategi" vil bli implementert. Denne politikken har blitt trukket tungt på Weibo der de vanlige kinesiske innbyggerne har avvist de økende kostnadene ved utdanning og levebrød, og støttet aldrende foreldre, mangel på barnehagefasiliteter og for lang arbeidstid.

Virkningen av denne politikken har blitt følt mest i People's Liberation Army (PLA). Selv om det ikke har etterlatt seg stein for å vise sitt forstyrrende potensial mot USA og India, når det gjelder et 'informert' og 'intelligentisert' krigsbekjempelsespotensial, er sannheten at det sliter med å beholde rekrutter med tilstrekkelig intellekt og tekniske ferdigheter. De fleste kinesiske ungdommer med til og med et iota av muligheter for jobbmuligheter i teknologibedrifter, holder seg langt unna PLA. PLA har måttet ty til filmproduksjon, produsere rap-videoer og be om støtte fra filmstjerner for å tiltrekke seg og beholde Gen Z-ungdommen i sine rekker. I motsetning til de tidligere generasjonene av PLA-rekrutter, hvorav de fleste var fra bondefamilier og vant til vanskeligheter og fulgte ordrer uten å stille spørsmål ved dem, er de nye rekruttene teknisk kunnskapsrike og er de eneste med evne til å betjene PLAs nye militære leker, enten de er AI, hypersoniske missiler eller droner. På grunn av vekt på sivil-militær fusjon har PLA klart å modernisere militæret raskt, men har glemt at militæret er like bra som sine soldater og offiserer. Desperasjonen etter rekruttering kan skje ut fra det faktum at høyde- og vektnormer er blitt utvannet, profesjonelle psykoterapeuter blir hentet inn for å gi råd og exo-skjeletter og droner blir brukt for å sikre at troppene møter minimal motgang. Alt dette er utmerkede treningsmetoder for en fredstidshær, men slike 'mollycoddling' og forringede fysiske standarder vil føre til en rute i krigstid.

Enbarnspolitikken fra 1979 innebærer også at mer enn 70% av PLA-troppene er fra ettbarnsfamilier, og dette tallet øker til 80% når det gjelder kamptropper. Selv om det er en åpen hemmelighet at mer enn fire PLA-soldater døde i Galwan Valley-sammenstøtet med indiske tropper i fjor, har KKP klart å holde dette faktum hemmelig, klar over mulighetene for sosiale og politiske forstyrrelser som kan ødelegge dets vellykkede grep. på informasjonsformidling. Til og med døden til de fire soldatene skapte et enormt opprør på nettsteder på sosiale medier i Kina til tross for at de var sterkt sensurert. Bloggere og journalister som argumenterer for det motsatte har enten blitt fengslet eller forsvunnet. Dette er en naturlig reaksjon fra et samfunn som har blitt holdt i et informasjonsvakuum de siste 20 årene, og som har blitt kostholds-matet myten om sin egen usårbarhet og uovervinnelighet. Den siste krigen som Kina kjempet var i 1979, og det også med forhærdede Mao-æra-soldater beruset av kommunistisk ideologi. Det moderne kinesiske samfunnet har ikke sett krig eller dens ettervirkninger. Når deres egne 'dyrebare' barn begynner å falle, vil klagene sjokkere KKP ut av makten.

Fortsett å lese

Kina

Kinas president Xi Jinping besøker en urolig region i Tibet

Publisert

on

President Xi Jinping (Bildet) har besøkt den politisk urolige regionen Tibet, det første offisielle besøket av en kinesisk leder på 30 år, skriver BBC.

Presidenten var i Tibet fra onsdag til fredag, men besøket kun rapportert av statlige medier på fredag ​​på grunn av følsomheten ved turen.

Kina blir beskyldt for å undertrykke kulturell og religiøs frihet i den avsidesliggende og hovedsakelig buddhistiske regionen.

Regjeringen avviser anklagene.

I opptak fra statlig kringkaster CCTV ble Xi sett hilse på en folkemengde iført etniske kostymer og viftet med det kinesiske flagget da han forlot flyet.

Han ankom Nyingchi, sørøst i landet og besøkte en rekke steder for å lære om byutvikling, før han reiste til hovedstaden Lhasa på høydebanen.

Mens han var i Lhasa besøkte Xi Potala-palasset, det tradisjonelle hjemmet til den forviste tibetanske åndelige lederen, Dalai Lama.

Folk i byen hadde "rapportert om uvanlige aktiviteter og overvåking av deres bevegelse" før hans besøk, sa advokatgruppen International Campaign for Tibet på torsdag.

Xi besøkte sist regionen for 10 år siden som visepresident. Den siste sittende kinesiske lederen som offisielt besøkte Tibet var Jiang Zemin i 1990.

Statlige medier sa at Xi tok seg tid til å lære om arbeidet som gjøres med etniske og religiøse saker og arbeidet som ble gjort for å beskytte den tibetanske kulturen.

Mange landflyktige tibetanere beskylder Beijing for religiøs undertrykkelse og uthuling av kulturen deres.

Tibet har hatt en tumult historie, der den har brukt noen perioder på å fungere som en uavhengig enhet og andre styrt av mektige kinesiske og mongolske dynastier.

Kina sendte inn tusenvis av tropper for å håndheve sitt krav på regionen i 1950. Noen områder ble den tibetanske autonome regionen, og andre ble innlemmet i nabolandene kinesiske provinser.

Kina sier Tibet har utviklet seg betydelig under sitt styre, men kampanjegrupper sier at Kina fortsetter å krenke menneskerettighetene og anklager det for politisk og religiøs undertrykkelse.

Fortsett å lese

Kina

Flere tibetanske buddhister bak lås og lås i juli

Publisert

on

6. juli 2021 fylte den landflyktige åndelige lederen av tibetanere, Dalai Lama, 86 år. For tibetanere rundt om i verden forblir Dalai Lama deres verge; et symbol på medfølelse og håp om å gjenopprette freden i Tibet, og sikre ekte autonomi gjennom fredelige midler. For Beijing er Nobels fredsprisvinner en "ulv i fåreklær" som søker å undergrave Kinas integritet ved å forfølge et uavhengig Tibet, skriver Dr Zsuzsa Anna Ferenczy og Willy Fautré.

Som en konsekvens anser Beijing ethvert land som engasjerer seg i den åndelige lederen eller hever situasjonen i Tibet som innblanding i dets indre anliggender. På samme måte tillater ikke Beijing tibetanere å feire Dalai Lamas bursdag. Videre bruker den kommunistiske regjeringen i Beijing streng straff for ethvert slikt forsøk, akkurat som den fortsetter sin kampanje for å undergrave det tibetanske språket, kulturen og religionen, så vel som den rike historien gjennom brutal undertrykkelse.

I årevis har Beijing fortsatt å miskreditere og undergrave Dalai Lama. Visninger fra tibetanere av Dalai Lamas bilde, offentlige feiringer og deling av undervisningen hans via mobiltelefoner eller sosiale medier blir ofte straffet hardt. Denne måneden, da de feiret bursdagen til Dalai Lamas, ble mange tibetanere arrestert ifølge Golog Jigme, en tidligere tibetansk politisk fange som nå bor i Sveits.

Som sådan arresterte kinesiske tjenestemenn i Sichuan-provinsen to tibetanere. Kunchok Tashi og Dzapo, i 40-årene, ble arrestert i Kardze i den tibetanske autonome regionen (TAR). De ble arrestert mistenkt for å være en del av en gruppe sosiale medier som oppmuntret til å resitere tibetanske bønner for å feire bursdagen til deres åndelige leder.

I løpet av de siste årene har de kinesiske myndighetene fortsatt å øke presset på tibetanere, og straffe tilfeller av 'politisk undergravning'. I 2020 dømte de kinesiske myndighetene i Tibet fire tibetanske munker til lange fengselsstraffer etter et voldsomt raid fra politiet på deres kloster i Tingri fylke.

Årsaken til raidet var oppdagelsen av en mobiltelefon, eid av Choegyal Wangpo, en 46 år gammel munk ved Tingris Tengdro-kloster, med beskjeder sendt til munker som bodde utenfor Tibet og registreringer av økonomiske bidrag til et kloster i Nepal skadet i et jordskjelv i 2015, ifølge en Human Rights Watch-rapport. Choegyal ble arrestert, avhørt og hardt slått. Etter denne utviklingen besøkte politi og andre sikkerhetsstyrker hans hjemlandsby Dranak, raidet stedet og slo flere Tengdro-munker og landsbyboere, og holdt rundt 20 av dem i mistanke om å ha utvekslet meldinger med andre tibetanere i utlandet eller for å ha hatt fotografier eller litteraturrelatert. til Dalai Lama.

Tre dager etter razziaen, i september 2020, tok en Tengdro-munk ved navn Lobsang Zoepa sitt eget liv i tilsynelatende protest mot myndighetenes tiltak. Rett etter at hans selvmord ble internettforbindelsene til landsbyen avbrutt. De fleste av de arresterte munkene ble holdt uten rettssak i flere måneder, noen antas å ha blitt løslatt på betingelse av å forplikte seg til ikke å utføre noen politiske handlinger.

Tre munker ble ikke løslatt. Lobsang Jinpa, 43, nestleder for klosteret, Ngawang Yeshe, 36 og Norbu Dondrub, 64. De ble deretter forsøkt hemmelig på ukjente anklager, funnet skyldige og gitt harde straffer: Choegyal Wangpo ble dømt til 20 års fengsel, Lobsang Jinpa til 19, Norbu Dondrub til 17 og Ngawang Yeshe til fem år. Disse harde setningene er enestående og indikerer økningen i begrensningene for tibetanere til å kommunisere fritt, og praktisere deres grunnleggende friheter, inkludert ytringsfrihet.

Under president Xi har Kina blitt mer undertrykkende hjemme og aggressivt i utlandet. Som svar har demokratiske regjeringer over hele verden forsterket sin fordømmelse av Kinas menneskerettighetsbrudd, med noen som tar konkrete grep, for eksempel å ilegge sanksjoner. For fremtiden, mens Kinas regionale og globale innflytelse fortsetter å øke, må likesinnede demokratiske allierte over hele verden stille Beijing til regnskap om situasjonen i Tibet.

Willy Fautré er direktør for den Brussel-baserte NGO Human Rights Without Frontiers. Zsuzsa Anna Ferenczy er stipendiat ved Academia Sinica og en tilknyttet forsker ved Vrije Universiteit Brussel politiske avdeling. 

Gjesteposter er forfatterens meninger, og blir ikke godkjent av EU Reporter.

Fortsett å lese

Kina

Fanget mellom Kina og USA, asiatiske land lager raketter

Publisert

on

By

En urbane stråle og missiler for urfolksforsvar (IDF) blir sett på Makung Air Force Base på Taiwans offshore-øy Penghu, 22. september 2020. REUTERS / Yimou Lee
En urbane stråle og missiler for urfolksforsvar (IDF) blir sett på Makung Air Force Base på Taiwans offshore-øy Penghu, 22. september 2020. REUTERS / Yimou Lee

Asia glir inn i et farlig våpenkappløp da mindre nasjoner som en gang holdt seg på sidelinjen, bygger arsenaler av avanserte langtrekkende missiler og følger i fotsporene til kraftverk Kina og USA, sier analytikere., skrive Josh Smith, Ben Blanchard og Yimou Lee i Taipei, Tim Kelly i Tokyo og Idrees Ali i Washington.

Kina er masseproduserende DF-26 - et flerbruksvåpen med en rekkevidde på opptil 4,000 kilometer - mens USA utvikler nye våpen som er rettet mot å motvirke Beijing i Stillehavet.

Andre land i regionen kjøper eller utvikler sine egne nye raketter, drevet av sikkerhetsproblemer over Kina og et ønske om å redusere deres avhengighet av USA.

Før tiåret er ute, vil Asia fylle med konvensjonelle missiler som flyr lengre og raskere, treffer hardere og er mer sofistikerte enn noen gang før - en sterk og farlig endring fra de siste årene, sier analytikere, diplomater og militære tjenestemenn.

"Missillandskapet endrer seg i Asia, og det endrer seg raskt," sa David Santoro, president for Pacific Forum.

Slike våpen blir stadig rimeligere og mer nøyaktige, og ettersom noen land anskaffer dem, vil ikke naboene deres bli etterlatt, sa analytikere. Missiler gir strategiske fordeler som å avskrekke fiender og øke innflytelsen med allierte, og kan være en lukrativ eksport.

De langsiktige implikasjonene er usikre, og det er en liten sjanse for at de nye våpnene kan balansere spenninger og bidra til å opprettholde fred, sa Santoro.

"Mer sannsynlig er at spredning av raketter vil føre til mistanker, utløse våpenløp, øke spenningen og til slutt føre til kriser og til og med kriger," sa han.

I følge ikke-utgitte 2021-militære orienteringsdokumenter gjennomgått av Reuters, planlegger den amerikanske Indo-Stillehavskommandoen (INDOPACOM) å distribuere sine nye langdistanse våpen i "svært overlevende, presisjonsstrekkende nettverk langs First Island Chain", som inkluderer Japan, Taiwan og andre Stillehavsøyer som ringer østkysten av Kina og Russland.

De nye våpnene inkluderer Long-range Hypersonic Weapon (LRHW), et rakett som kan levere et svært manøvrerbart stridshode med mer enn fem ganger lydens hastighet til mål mer enn 2,775 kilometer (1,724 miles) unna.

En talsmann for INDOPACOM fortalte Reuters at det ikke var tatt noen avgjørelser om hvor disse våpnene skulle distribueres. Så langt, de fleste amerikanske allierte i regionen har vært nølende med å forplikte seg til å være vertskap for dem. Hvis LRHW er basert i Guam, et amerikansk territorium, ville det ikke være i stand til å treffe fastlands-Kina.

Japan, hjemmet til mer enn 54,000 amerikanske tropper, kan være vert for noen av de nye missilbatteriene på Okinawan-øyene, men USA vil trolig måtte trekke tilbake andre styrker, sa en kilde kjent med den japanske regjeringen og sa anonymt på grunn av følsomheten. av utgaven.

Å tillate amerikanske raketter - som det amerikanske militæret vil kontrollere - vil også mest sannsynlig gi et sint svar fra Kina, sa analytikere.

Noen av Amerikas allierte utvikler sine egne arsenaler. Australia kunngjorde nylig at de ville bruke 100 milliarder dollar over 20 år på å utvikle avanserte raketter.

"COVID og Kina har vist at avhengig av slike utvidede globale forsyningskjeder i krisetider for nøkkelelementer - og i krig, som inkluderer avanserte missiler - er en feil, så det er fornuftig strategisk tenkning å ha produksjonskapasitet i Australia," sa Michael Shoebridge fra Australian Strategic Policy Institute.

Japan har brukt millioner på langtrekkende luftoppskytede våpen, og utvikler en ny versjon av et lastebilmontert antiskipsmissil, typen 12, med en forventet rekkevidde på 1,000 kilometer.

Blant amerikanske allierte, stiller Sør-Korea det mest robuste innenlandske ballistiske rakettprogrammet, som fikk et løft fra en nylig avtale med Washington om å slippe bilaterale grenser for dets evner. Det er Hyunmoo-4 har en 800 kilometer rekkevidde, noe som gir den en rekkevidde godt inne i Kina.

"Når de amerikanske alliertes konvensjonelle langtrekkingsevner vokser, øker sjansene for at de blir ansatt i tilfelle en regional konflikt," skrev Zhao Tong, en strategisk sikkerhetsekspert i Beijing, i en fersk rapport.

Til tross for bekymringene, vil Washington "fortsette å oppmuntre sine allierte og partnere til å investere i forsvarsevner som er kompatible med koordinerte operasjoner," sa den amerikanske representanten Mike Rogers, rangordnet medlem av House Armed Services Committee, til Reuters.

Taiwan har ikke kunngjort et ballistisk missilprogram offentlig, men i desember godkjente det amerikanske utenriksdepartementet sin forespørsel om å kjøpe dusinvis av amerikanske kortdistanse ballistiske missiler. Tjenestemenn sier at Taipei er det masseproduserende våpen og utvikle cruisemissiler som Yun Feng, som kan slå så langt som Beijing.

Alt dette er rettet mot å "gjøre ryggen til (Taiwans) piggsvin lengre etter hvert som Kinas militære evner forbedres", sa Wang Ting-yu, en senior lovgiver fra det regjerende Demokratiske Progressive Party, til Reuters, mens han insisterte på at øyas missiler ikke var ment å slå langt inn i Kina.

En diplomatisk kilde i Taipei sa at Taiwans væpnede styrker, tradisjonelt fokusert på å forsvare øya og avverge en kinesisk invasjon, begynner å se mer støtende ut.

"Grensen mellom våpenens defensive og støtende karakter blir tynnere og tynnere," la diplomaten til.

Sør-Korea har vært i et opphetet rakettløp med Nord-Korea. Norden nylig testet det som så ut til å være en forbedret versjon av sitt velprøvde KN-23-missil med et 2.5-tonns stridshode som analytikere sier er rettet mot å bestå det 2-tonns stridshodet på Hyunmoo-4.

"Mens Nord-Korea fremdeles ser ut til å være den viktigste driveren bak Sør-Koreas rakettutvidelse, forfølger Seoul systemer med rekkevidder utover det som er nødvendig for å motvirke Nord-Korea," sa Kelsey Davenport, direktør for ikke-spredningspolitikk i Arms Control Association i Washington.

Etter hvert som spredning akselererer, sier analytikere at de mest bekymringsfulle rakettene er de som kan bære konvensjonelle eller atomstridshoder. Kina, Nord-Korea og USA stiller alle slike våpen.

"Det er vanskelig, om ikke umulig, å avgjøre om et ballistisk rakett er bevæpnet med et konvensjonelt eller atomstridshode til det når målet," sa Davenport. Etter hvert som antallet slike våpen øker, "er det en økt risiko for utilsiktet opptrapping til en atomangrep".

Fortsett å lese
Annonse
Annonse

Trender