Kontakt med oss

Faiths

Den franske regjeringen intensiverer aksjonen mot islamisme, sier Macron

Publisert

on

Den franske regjeringen har intensivert aksjonen mot islamistisk ekstremisme de siste dagene etter at en lærer ble halshugget for å ha vist karikaturer av profeten Mohammad i klassen, sa president Emmanuel Macron tirsdag (20. oktober), skriver Geert De Clercq.

Macron sa også at en lokal gruppe som var involvert i fredagens halshugningsangrep ville bli oppløst.

”Vi vet hva som må gjøres”, sa Macron til journalister etter et møte med en enhet for kampen mot islamisme i en nordøstlig forstad til Paris.

EU

Bortføringen av vestlig frihet

Publisert

on

Silvia Romano (Bildet), den italienske frivillige organisasjonen som tilbrakte 18 måneder i fangenskap i Somalia, landet på Romas flyplass i Ciampino søndag (10. mai), kledd fra topp til tå i full islamsk garb. At den 25 år gamle kvinnen - som ble bortført i november 2018 av Al-Shabab-terrorister i Kenya, der hun jobbet på vegne av den italienske veldedigheten, Afrika Milele, på et lokalt barnehjem - returnerte hjem i en hijab er grunn til alarm, ikke et uttrykk for religionsfrihet, skriver Fiamma Nirenstein. 

Den radikale islamistiske verdenen der den kidnappede italienske jenta ble indoktrinert under fangenskapet, er antitetisk mot de vestlige verdiene hun ble oppdratt på. Dets mantra innebærer å plassere døden på et høyere plan enn livet, og å underkaste kvinner, ikke-muslimer og "frafalne". "Jeg har konvertert til islam av egen fri vilje," sa Romano da hun gikk av flyet sitt fra Mogadishu. Dette er tvilsomt. Det er mer sannsynlig at 'Stockholm-syndromet' ligger bak at hun blir muslim. Å bli holdt i fangenskap i 536 dager av islamistiske terrorister vil gjøre det - spesielt kanskje til idealistiske ungdommer fra Vesten som reiser til den tredje verden for "gode formål", og legger ut bilder av seg selv omgitt av underprivilegerte barn på sosiale medier. Romano - hvis løslatelse ble oppnådd gjennom møysommelig innsats fra de italienske og tyrkiske etterretningstjenestene og sikret med en løsepenger på fire millioner euro - forsvarte likevel bortførerne hennes.

De behandlet henne godt, sa hun, mens de bare anerkjente sin problematiske praksis i forhold til kvinner. Disse involverer å utsette medlemmene av hennes kjønn for juling og tortur; å gjøre dem til sex sparer; og bruke dem til å skaffe avkom til "krigere" - stolte mødre til terrorbarn. Pendlet over skoger og grusveier mellom Kenya og Somalia, i hendene på en pakke mordere - som al-Shabab-mennene absolutt er - kunne hun ha giftet seg med en av hennes kidnappere. I så fall ville han være et av 7,000-9,000 medlemmer av organisasjonen hvis grunnleggende charter fremmer slike straffer som lemmer-amputasjon for ran og steining for utroskap. Det setter også som mål innkomsten av global islam - en ambisjon som de er villige til å dø og begå massemord på.

Al-Shabab - som rutinemessig rekrutterer selvmordsterrorister til sine oppdrag - har gjort så mange grusomheter at det er umulig å liste dem alle opp. Men de få følgende eksemplene som kommer til hjernen, er tilstrekkelige til å illustrere gruppens blodlyst. Disse inkluderer: oktober 2017-bombingen i Mogadishu som etterlot 500 døde; slaktingen av 2016-180 kenyanske soldater i januar 200 ved en militærbase i Somalia; massakren i april 2015 ved Garissa University College i Kenya, der 148 mest kristne studenter ble drept; og september 2013-angrepet på Westgate kjøpesenter i Nairobi, som etterlot 67 mennesker døde. Det er ikke klart om den italienske statsministeren Giuseppe Conte og utenriksminister Luigi Di Maio var klar over Romanos identitetsendring da de dro til flyplassen for å hilse på henne og feire seieren for hennes løslatelse. I alle fall burde de ha vært forberedt med anmerkninger for å avverge propagandaen som den unge kvinnen tutet, enten frivillig eller av transformert dumhet.

Religionsfrihet skal ikke være en kappe for skadelige politiske ideologier. Som italiensk statsborger og demokrati datter har Romano rett til å konvertere - en rettighet som ikke vil bli gitt av radikale islamistiske regimer. Men hun og hennes støttespillere bør huske at hun ble reddet av landet sitt nettopp fordi det er et fritt demokrati.

Islam av Al-Shabab er heller ikke bare en religion som noen annen. Det hører til “Dar al-Harb” (krigshuset), i stedet for “Dar al-Islam” (fredshuset). Med andre ord er det fienden til verdiene som Romano bør holde kjær. Både Conte og Di Maio, da, burde ha gjentatt verdiene i navnet som Romano ble frelst, og ikke holdt seg unna å fordømme de ansvarlige for hennes prøvelse. De burde faktisk kunngjort at de sistnevnte ikke har noen plass i Italia. Deres manglende evne til det demonstrerer måten vestlige ledere ikke virkelig ønsker å konfrontere terrorislam; de liker ikke engang å uttale ordene “islam” og “terrorisme” i samme åndedrag.

Som et resultat har Romano blitt et kjøretøy for feil beskjed. I stedet for å representere frihet fra radikal-islamistisk trelldom, er hun fortsatt et verktøy for spredning av Al-Shabab-propaganda som vil lyde over hele Europa. Lærdommen er at terrorisme betaler, både bokstavelig i form av kontanter, og figurativt som en metode. Hvert smil blinket av en myndighetsperson ved synet av Romano i en hodestykke legger til et nytt sår i hjertet av vestlig frihet.

Journalisten Fiamma Nirenstein var medlem av det italienske parlamentet (2008-13), hvor hun fungerte som visepresident for utenrikskomiteen i avdelingskammeret. Hun tjenestegjorde i Europarådet i Strasbourg, og opprettet og ledet komiteen for undersøkelsen om antisemittisme. Hun har stiftet medlem av det internasjonale initiativet Friends of Israel, og har skrevet 13 bøker, inkludert Israel er oss (2009). For tiden er hun stipendiat ved Jerusalem Center for Public Affairs.

Meningene som kommer til uttrykk i denne artikkelen er forfatteren alene, og representerer ikke meningene fra EU Reporter.

Fortsett å lese

EU

Opprørt #Hindus søker rett til kremering i #Malta som 'begravelse hindrer sjelens reise'

Publisert

on

Hinduer over hele verden er opprørt over at Malta ikke har mekanismen for kremering av avdøde hinduer, og tvinger samfunnet til å begrave sine kjære i strid med deres langvarige tro.

Hinduistiske statsmann Rajan Zed (avbildet) sa i en uttalelse i Nevada, USA, at Malta burde vise en viss modenhet og være mer lydhøre for de sårede følelsene til det hardtarbeidende, harmoniske og fredelige hinduiske samfunnet; som hadde vært i landet siden 1800s og hadde gitt mye bidrag til nasjonen og samfunnet, og fortsatte å gjøre det.

Zed, som er president for Universal Society of Hinduism, bemerket at kremering hadde vært en tradisjon før BCE som foreskrevet i gamle hindutekster. Kremasjoner betegnet åndelig frigjøring, hjalp alvorlige bånd til det jordiske livet og ga fart til sjelen for den fortsatte åndelige reisen. Verdens eldste eksisterende skrift,Rig-Veda, påpekte: Agni, la ham fri igjen for å gå til fedrene.

Det var rett og slett hjerteskjærende for samfunnet å utføre noe i strid med deres tro. Hvis Malta ikke var i stand til å skaffe riktige krematorier, burde hinduer få lov til å kremere sine avdøde på tradisjonelle åpne pyrer som Malta skulle bygge et kremeringsfelt nær en vannkilde for; Rajan Zed antydet.

Zed sa videre at hinduer planla å henvende seg til forskjellige organer / tjenestemenn som EU, Europarådet, Europaparlamentet; Europakommissær for menneskerettigheter; Europeisk og Malta ombudsmann; Malta president, statsminister og andre regjeringskontorer; Nasjonal kommisjon for fremme av likhet; Romersk-katolske erkebiskop av Malta; etc.; om dette problemet; som å kunne følge ens tro tradisjoner var en grunnleggende menneskerettighet.

Begravelsesritualer / seremonier var en av de viktigste samskarene (sakramenter) i hinduistisk liv. I flertall tilfeller ble hinduer kremert, bortsett fra spedbarn og askese. Etter noen eldgamle ritualer ved kremasjonen ble rester (bein / aske) seremonisk nedsenket i den hellige elven Ganga eller andre vannmasser, noe som hjalp til med frigjøring av avdøde. I hinduismen markerte ikke døden slutten på tilværelsen; Rajan Zed påpekte.

Videre bør læresetninger om hinduisme og andre verdensreligioner læres i alle statlige skoler på Malta, på linje med religiøs undervisning i den romersk-katolske apostoliske tro. Å åpne Malta-barna for store verdensreligioner og ikke-troendes synspunkt ville gjøre dem velpleide, velbalanserte og opplyste borgere i morgen; Zed uttalte.

Rajan Zed var av den oppfatning at Malta også skulle gi noe land og hjelp til å heve et hinduistempel, da maltesiske hinduer ikke hadde skikkelig tradisjonelt tilbedelsesrom.

Malta skulle følge sin egen grunnlov, der det sto: "Alle personer på Malta skal ha full samvittighetsfrihet og glede seg over fri utøvelse av sin respektive modus for religiøs tilbedelse". Dessuten var Malta, et medlemsland i Den europeiske union, angivelig en signatur til protokollen 1 til den europeiske menneskerettighetskonvensjonen; Zed bemerket.

Rajan Zed sa videre at som et dominerende flertall på Malta, hadde katolikker også et moralsk ansvar for å ta vare på minoritetsbrødre / søstre fra ulik trobakgrunn, og derfor også bør søke likestillingsbehandling for alle. Likestilling var det grunnleggende grunnlaget for jødisk-kristen tro, hvorav katolisismen var en viktig del.

Fortsett å lese

Afghanistan

Europa må forbli et trygt sted for #Muslim reformatorene

Publisert

on

I mellomtiden, fri tenkning, liberale muslimske tenkte ledere og reformatorer sliter med å leve og arbeide i fred hjemme. Muslimsk majoritet land er enten styrt av ekle autokrater, militære strongmen eller mangelfulle og skjøre demokratiet. Mange steder å snakke opp er å finne deg selv døde eller i fengsel. Hvis du er heldig, kan du gå i eksil - men kanskje ikke for lenge.

Rømningsveier til Vesten lukker fort. Islam-bashing har blitt favoritt sporten ikke bare av Trump, men også av populistiske partier i Europa. Rants mot islam forene medlemmer av "populistisk internasjonale" på begge sider av Atlanterhavet. Som helt til høyre ser ut til å gjøre det bra i valget i mange vestlige land i de kommende månedene, forventer anti-Islam Sulfat å få slemmere.

Europa bør virkelig fokusere på å holde ut muslimske ekstremister. Men det må ikke ignorere situasjonen for muslimske reformatorer som er fanget mellom barken og det dype blå havet. Snakk opp hjemme, og de vil trolig bli stemplet 'kafir' (vantro). Leder for ly i utlandet, og de slår til potensielle bråkmakere eller terrorister.

"Rom for ytringsfriheten har vært synkende i den muslimske verden," sier Surin Pitsuwan, Thailands tidligere utenriksminister og en mye respektert tidligere generalsekretær i Association of Southeast Asian Nations (ASEAN).

"Muslimske intellektuelle kan ikke forfølge sin undersøkelse av lover og prinsipper hjemme ... de må gjøre det utenfor den muslimske verden," fortalte en World Forum for muslimske demokratene møte i Tokyo forrige måned han. "Akademikere må migrere for å gjøre jobben sin. Muslimske demokrater føler plass for å utøve sin rolle blir begrenset ... de kan ikke visualisere deres fremtid. "

Den muslimske verden lider av en alvorlig demokratisk underskudd. Muslimer lenge for frihet, rettssikkerhet og folkestyre, sa Nurul Izzah Anwar. Hun er visepresident i Folke Justice Party of Malaysia, som ble satt opp av sin far, malaysiske opposisjonspolitikeren Anwar Ibrahim (som fortsatt er i fengsel).

"Det er forvirring om hvordan muslimer forholder seg til demokrati og til utfordringen overfor ekstremisme," sa Nurul Izzah. Muslimer må forholde seg til samtidig med "fanatiske ideologier og kleptokratisk regimer".

For mange muslimer også, kampen sentre på arbeidet med å gjenvinne sin religion fra kvelertak av Saudi-baserte Wahhabist tolkninger av islam.

"Det er en kamp som er lang og vanskelig. Wahabisme er et skittent ord i Indonesia. Det anses å være primitive ", sier indonesiske lærd av Islam Azyumardi Azra. I motsetning til andre land, er Indonesia ikke avhengig av penger fra Saudi Arabia, sa han. "Vår blomstrende Islam er forankret i vår lokale kultur."

Tiltross for all sin tradisjonelle toleranse og åpenhet, ansikter Indonesia utfordringen med å beskytte sine minoriteter. Indonesisk politi har åpnet en etterforskning i Jakarta guvernør Basuki Tjahaja Purnama, bedre kjent som "Ahok ', for påstått blasfemi.

Ahok, en kristen, er det første medlemmet av Indonesias etnisk kinesiske samfunnet for å bli valgt som hovedstad guvernør. Undersøkelsen viser at myndighetene er "mer bekymret fundamentalistiske religiøse grupper enn å respektere og beskytte menneskerettigheter for alle", ifølge Rafendi Djamin, Amnesty Internationals direktør for Sørøst-Asia og Stillehavet.

Hva skjer i Indonesia er spesielt relevant gitt landets rykte som en rollemodell for andre muslimske land.

Muslimske reformatorer og intellektuelle kunne en gang finne ly og asyl i Vesten. Og mens mange har dratt nytte av den beskyttelse og fortsette å gjøre det, ekstremister i USA og Europa gjør det klart at islam er deres nye fiende.

Som ekstremistene få trekkraft, vil velkommen for muslimer slitasje enda tynnere i Europa. Som tidligere egyptisk parlamentsmedlem Abdul Mawgoud Dardery fortalte konferansen, "Vi føler seg sveket av USA og Europa".

Tragisk nok slike svik vil trolig bli normen. Den amerikanske president er sannsynlig til side med andre "strongmen" i den muslimske verden. Europas populister kan forventes å være like likegyldig til situasjonen for muslimske menneskerettighetsforkjempere og demokrater.

Men Europa må holde dørene åpne for de som er i den muslimske verden som ønsker endring, reform og demokrati. Som Surin understreket, "muslimske demokrater har for å møte en dobbel utfordring: Vi må kjempe ekstremisme i vår midte og islamofobi utenfor".

Venner av Europas vanlig "Oppriktig talt kolonnen tar et kritisk blikk på viktige europeiske og globale spørsmål.

Mer informasjon

Fortsett å lese
Annonse

Twitter

Facebook

Annonse

Trender