Kontakt med oss

Human Rights

"Sects - Twisted Beliefs" - Bokanmeldelse

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

"Enten vi bruker begrepet sekt eller kult, er sektene vanskelige å definere. Men med sin irrasjonelle kontroll på mennesker, Å snakke om sekter er å referere til et menneskelig fellesskap hvis medlemmer strengt følger den samme filosofiske, religiøse eller politiske doktrinen, i konkurranse med andre grupper. Hvis vi refererer til definisjonen i Larousse-ordboken, er det en gruppe mennesker som bekjenner seg til den samme doktrinen (filosofisk, religiøs, etc.), for eksempel: sekten Epicurus. Begrepet "sekt" dekker en sammenslutning av filosofer like mye som enhver religion. "Kristendommen er en vellykket sekt", ifølge Ernest Renan, en fransk historiker og filolog som spilte en stor rolle i fødselen av "religionsvitenskapene" på 19-tallet. Faktisk, stammet ikke kristendommen fra en sekt av den jødiske religionen? Faktisk er det ingen definisjon av "sekt" i vår lov. Det er derfor hensiktsmessig å bruke begrepet "sekterisk drift".

Ovennevnte avsnitt, - skriver den belgiske forfatteren André Lacroix, er fra introduksjonen av den nye boken "Sects - Twisted Beliefs" av den uavhengige forfatteren Albert Jacques. Som en pensjonert uavhengig journalist/skribent, dedikerer Jacques deler av tiden sin til å undersøke og avsløre falske tro og skadelige kulter. Det er bare gjennom nøye observasjon, analyse og riktige rettslige handlinger at vi som samfunn kan håpe å beseire disse grusomme organisasjonene.

Så hvorfor skulle han skrive en bok om en kult? Hans personlige erfaring kan gi noen svar: «For det første viste det seg at et medlem av familien min ble tilhenger av en kult, og at oppførselen hans endret seg fra det øyeblikket. Det mest forbløffende for meg var hans holdning til foreldrene og broren. Han prøvde å verve broren til å slutte seg til sekten. Etter brorens avslag ble han en fremmed i hennes øyne. Siden da sier han broren min, er det et medlem av sekten han snakker om. Til slutt fornektet han foreldrene sine, og sekten ble hans eneste familie. Noen forbløffende nyhetssaker der sekter var involvert fanget min oppmerksomhet. En tur til USA presset meg definitivt til å engasjere meg ved først å lage en rapport, så en bok. I Phoenix reiste jeg en god kilometer der kirkene fulgte hverandre på begge sider av veien. Dette var faktisk steder for tilbedelse som tilhørte forskjellige sekter, et begrep som ble ignorert i USA. Selv om vi her er på vakt mot disse sektene, hvorav noen til og med er forbudt, er det ikke noe problem i USA, de er veletablerte. Så da jeg begynte å skrive denne boken, visste jeg at jeg var på vei nedover en steinete vei. Sektene liker ikke at folk interesserer seg for nært for sine prebends og vil ikke stoppe med noe for å beholde dem.»

«I motsetning til mange, var Jacques ikke redd for å uttrykke sine funn om trosfrihetens unnskyldning for å skjule skadelig atferd. I et samfunn der vi forkynner trosfrihet, klarer vi ofte ikke å innse hvordan en slik frihet skjuler en mørk realitet med overgrep.» Professor Hassan, en verdenskjent anti-kultekspert, skriver i forordet til denne boken. Han er grunnlegger og direktør for Freedom of Mind Resource Center, som hjelper folk å unnslippe kult-tankekontroll.

Hvordan man skriver denne boken, sier forfatteren: «All min informasjon kommer fra mange frafalne som ønsker å snakke om presset de møter når de forlater sekten og fra vitnesbyrd og uttalelser fra innflytelsesrike mennesker i kirkelige kretser eller andre religioner. Viktige skikkelser fra forskjellige religioner anerkjenner ikke disse sektene som skisma, men som bevegelser utenfor religionen. Jeg led nedverdigelse og press fra folk hvis primære aktivitet er å forsvare sekter mot alle odds. På dette temaet motsetter de seg belgiske og tyske myndigheter i spørsmålet om Jehovas vitner, den sørkoreanske regjeringen, myndighetene i Taiwan og nylig myndighetene japanske siden attentatet på den tidligere japanske statsministeren Shinzo Abe. De angriper regelmessig og virulent organisasjoner som MIVILUDE eller FECRIS. Disse organisasjonene overvåker sekter, og sikrer at de ikke krysser den røde linjen, og kommer ofre og foreldre til ofre for disse sektene til hjelp.»

Mr André Lacroix, en belgisk uavhengig forfatter, ga følgende kommentarer etter å ha lest denne boken: "Utmerket studie som tydelig gjenspeiler den globale dimensjonen til sekteriske bevegelser, deres antall så vel som deres ideologiske og politiske konvergenser. Det er veldig tydelig og lett å lese."

Boken introduserer omfattende aktivitetene, organisasjonsstrukturen og metodene for å kontrollere troende fra noen kjente kulter i verden. Om hjernevasking og kontroll av kulter, Mr. André Lacroix: «Sektenes propagandister er ganske smarte; de vet hvordan de kan dra nytte av tapet av åndelige referansepunkter blant mange av våre samtidige, så vel som deres historisk-politiske uvitenhet til å destillere budskapet deres og samle nok økonomiske ressurser til å øke publikummet. Deres evne til å presentere seg selv som forkjempere for religionsfrihet er spesielt farlig fordi det sannsynligvis vil tiltrekke seg sympati. ”

Annonse

Snakker om hvordan man kan redusere eller forhindre fristelse og forfølgelse av vanlige mennesker fra kulter? Begge uavhengige forfattere ga sine egne råd, med Albert Jacques som sa: "Den siste MIVILUDE-rapporten viser en gjenoppblomstring av sekteriske overgrep i Frankrike, og det er grunnen til at nasjonalforsamlingen i Frankrike tok sitt ansvar og vedtok lovforslaget som hadde som mål å styrke kampen mot sekteriske overgrep og bedre støtte til ofre Europa-parlamentet bør ta inspirasjon fra handlingene til sine franske kolleger og handle på europeisk nivå fordi handlingene til disse sektene ikke må beskyttes, spesielt siden bak disse okkulte fasadene sekter, noen skjuler barnekriminelle aktiviteter Og jeg vil avslutte med en advarsel til europeiske myndigheter fordi disse sektene organiserer intens lobbyvirksomhet med medlemmer av Europaparlamentet og institusjoner. De har allerede en fot i huset.

André Lacroix sitt forslag er: “ Første middel for å bekjempe sekter: informasjon. Som sådan finner jeg det beklagelig, i Belgia, mangelen på ressurser som er tildelt CIAOSN (Center for Information and Advice on Harmful Sekteriske Organisasjoner), en mangel som ble fordømt av dette senteret i sin aktivitetsrapport for 2017-2023. Alle i Belgia kjenner OCAM, koordineringsorganet for trusselanalyse, men hvem kjenner CIAOSN? Ville ikke sekter utgjøre en alvorlig trussel? Det ville utvilsomt være verdt å søke audiens hos partipresidenter for å gjøre dem oppmerksom på faren for sekter; be også om et audiens hos utdanningsministrene for å se om det ville være mulig å organisere informasjonsmøter på skolene. ”

Til syvende og sist er professor Hassans kommentarer svært viktige: «Det er med ære jeg blir sitert, diskutert og forklart i denne boken, jeg kan bare be deg, leseren, om å beskytte dem du verdsetter fra å bli offer for disse manipulasjonene. ”

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender