Kontakt med oss

Israel

For første gang uttaler Europaparlamentet at Hizbollah er ansvarlig for Libanons ødeleggende politiske og økonomiske krise

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

I en resolusjon om Libanon som ble vedtatt tidligere denne uken, uttalte Europaparlamentet tydelig at Hizbollah er ansvarlig for landets ødeleggende politiske og økonomiske krise og undertrykkelsen av folkebevegelsen i 2019, skriver Yossi Lempkowicz.

Resolusjonen, som ble vedtatt med en overveldende og tverrpolitisk støtte, understreker behovet for full libanesisk suverenitet og beklager skadelig innblanding fra utsiden.

Teksten lyder: «Mens Hizbollah fortsatt kontrollerer viktige departementer i den libanesiske regjeringen; mens Hizbollah har blitt oppført som en terrororganisasjon av flere EU -medlemsstater; mens Hizbollah gjentatte ganger har vist sin sterke ideologiske troskap med Iran, som destabiliserer den libanesiske regjeringen og undergraver dens sårt tiltrengte samhørighet. ”

Annonse

Resolusjonen truer videre "innføringen av målrettede sanksjoner for å hindre eller undergrave den demokratiske politiske prosessen."

Teksten ble vedtatt med 575 ja -stemmer, 71 nei -stemmer og 39 nedlagde stemmer.

Resolusjonen sa at EU fortsatt bør vurdere å innføre sanksjoner mot libanesiske politikere som blokkerer fremgangen til den nye regjeringen.

Annonse

Europaparlamentet, som møtte i Strasbourg, tok til etterretning om at Libanon ble dannet av en regjering for to uker siden etter mer enn et år med politisk stopp, og sa at EU -regjeringer ennå ikke kan frigjøre press på landet.

Til tross for at EUs utenrikspolitiske sjef Josep Borrell sa til Europaparlamentet at tiden for sanksjoner hadde gått på grunn av dannelse av en regjering. EU har ønsket kunngjøringen om den nye regjeringen ledet av statsminister Najib Mikati velkommen.

Europaparlamentet "oppfordrer dypt libanesiske ledere til å holde løftene og være en funksjonell regjering", heter det i resolusjonen.

EU ble i juni enige om å forberede reiseforbud og innfrysing av eiendeler for libanesiske politikere anklaget for korrupsjon og hindre innsats for å danne regjering, økonomisk dårlig forvaltning og brudd på menneskerettigheter.

EU må ta standpunkt mot Hizbollah, sier ECR -parlamentsmedlemmer

De europeiske konservative og reformistene (ECR), en politisk senter-høyre gruppe i EU-parlamentet, ønsket sterkt vedtakelsen av resolusjonen. '' ECR -gruppen støtter Europaparlamentets syn på at Hizbollah er ansvarlig for Libanons ødeleggende politiske og økonomiske krise og undertrykkelsen av folkebevegelsen i 2019. "

"For første gang har MEP -er anerkjent organisasjonens sterke ideologiske troskap med Iran som virker for å destabilisere Libanon," sa den.

For gruppen sa den svenske MEP Charlie Weimers at resolusjonen '' utfordrer de venstre-liberale gruppene sterkt til å forligne seg med Hizbollahs sanne terroristiske natur og å gjøre opp med det ferdige skillet mellom de såkalte militære og politiske fløyene i organisasjon.''

'' Det er et skille som sterkt nektes av Hizbollahs nestleder, Naim Qassem, selv som understreker at Hizbollah har ett lederskap og at det ikke finnes noen forskjell mellom vinger, '' sa Weimers.

"Dette må være Europaparlamentets sterkeste fordømmelse av Iran og deres terrorfullmektig Hizbollah for å undergrave stabiliteten i Libanon," sa Daniel Schwammenthal, direktør for AJC Transatlantic Institute.

"Europeiske lovgivere har dermed sendt en klar advarsel til regimet i Teheran og deres sjiamuslimske terrorgruppe om at det ikke lenger er som normalt. Det libanesiske folket fortjener frihet, demokrati og velstand - ingen av dem vil være oppnåelige så lenge Hizbollah og Iran kan fortsette å trekke landet inn i korrupsjon, kriminalitet og krig, ”la han til.

Antisemittisme

Fransk jødisk leder: 'Mens de europeiske institusjonene og politikerne bruker betydelige ressurser og ikke sparer krefter i kampen mot antisemittisme, forbedres ikke situasjonen i Europa. Verre, det forverres '

Publisert

on

"Mens de europeiske institusjonene og politikerne bruker betydelige ressurser og ikke sparer krefter i kampen mot antisemittisme, forbedres ikke situasjonen i Europa. Verre, det forverres," sa Joel Mergui (Bildet), president for Central Israelite Consistory of France da han tirsdag (12. oktober) talte til en konferanse i Brussel med jødiske ledere organisert av European Jewish Association (EJA), skriver Yossi Lempkowicz.

"Det er på tide å innse faktaene. Bekjempelse av antisemittisme kan ikke reduseres til å isolere og straffe antisemittiske handlinger. Denne straffen er selvfølgelig avgjørende. Gjerningsmenn av antisemittiske handlinger bør aldri bli ustraffet. Men for at det skal være virkelig effektivt, må kampen mot antisemitt komme til roten til problemet, "la han til.

Mergui sa at Europa må sette i gang konkrete tiltak på utdanningsområdet for å bekjempe anti-jødiske stereotyper. "Den må også verdsette arven og bidraget fra jødedommen og minner ustanselig om at jødisk spiritualitet er en integrert del av europeisk kultur."

Annonse

Hans kommentarer kom da en ny omfattende undersøkelse av antisemittiske fordommer i 16 europeiske land ble avduket i forkant av konferansen. Undersøkelsesresultatene ser ut til å være ganske urovekkende. Action and Protection League (AP)-partnere i EJA-bestilte undersøkelsen med IPSOS SA, under ledelse av professor András Kovács ved Sentraleuropeisk universitet i Wien-Budapest, og tok imot 16 europeiske land og spurte respondentene direkte spørsmål og fulgte der det virket nødvendig. Landene som ble spurt er Østerrike, Belgia, Tsjekkia, Frankrike, Tyskland, Hellas, Ungarn, Italia, Latvia, Nederland, Polen, Romania, Slovakia, Spania, Sverige og Storbritannia. Blant de urovekkende tallene er: Nesten en tredjedel av respondentene i Østerrike, Ungarn og Polen sa at jøder aldri vil kunne integrere seg fullt ut i samfunnet. Nesten en tredjedel var enig i at det er et hemmelig jødisk nettverk som påvirker politiske og økonomiske anliggender i verden. (Romania - 29%; Frankrike - 28%; Tsjekkia - 23%). I Spania sa 35% at israelere oppfører seg som nazister overfor palestinerne; 29% sa det samme i Nederland; og 26% var enig i uttalelsen i Sverige. I Latvia sa litt over en tredjedel - 34% - at jødene utnytter Holocaust -offer for sine egne formål; 23% var enige i Tyskland; og 22% var enige i Belgia. En fjerdedel av alle de spurte var enig i uttalelsen om at Israels politikk får dem til å forstå hvorfor noen mennesker hater jøder.

"Jøder rundt om i Europa må foreslå spesifikke handlingsplaner for sine regjeringer så vel som på EU-nivå," sa rabbiner Shlomo Koves, grunnlegger av APL og initiativtaker til undersøkelsen. "Vi må ta skjebnen vår i våre hender hvis vi vil at våre barnebarn skal kunne bo i Europa om 20-50 år fra nå," la han til.

På den to dager lange Brussel-konferansen deltok dusinvis av fremtredende europeiske jødiske ledere, parlamentarikere og diplomater fra hele kontinentet, inkludert EU-kommisjonens visepresident Margiritis Schinas, samt presidenten i Israel Isaac Herzog og ministeren for diasporasaker Nachman Shai som vil ta opp samlingen fra Jerusalem. EU-kommisjonen presenterte i forrige uke den første EU-strategien noensinne for å bekjempe antisemittisme og fremme jødisk liv.

Annonse

Med antisemittisme bekymringsfullt på vei oppover, i Europa og utover, har strategien til hensikt å sette opp en rekke tiltak artikulert rundt tre søyler: å forhindre alle former for antisemittisme; for å beskytte og fremme jødisk liv og å fremme forskning, utdanning og minne om Holocaust.

Fortsett å lese

Antisemittisme

Topp jødiske og svenske ledere feirer lokalt jødisk samfunn

Publisert

on

I forkant av en verdensomspennende global konferanse ble topp jødiske og svenske ledere med på Malmö synagoge i dag for å feire historien og livet til det lokale jødiske samfunnet, spesielt dets motstandskraft i en periode med økt antisemittisme i regionen.

Synagoge -arrangementet, arrangert av World Jewish Congress, sammen med Official

Council of Swedish Jewish Communities and the Jewish Community of Malmö, ble holdt dagen før 13. oktober Malmö internasjonale forum om minne om Holocaust og bekjempelse av antisemittisme.

Annonse

Det internasjonale forumet, som vil bli deltatt av stats- eller regjeringssjefer i rundt 50 land, vil fokusere på å identifisere og implementere konkrete skritt for å motvirke antisemittisme og andre former for hat og for å fremme utdanning og minne om Holocaust.

WJC-president Ronald S. Lauder, den svenske statsministeren Stefan Löfven og jødiske kommunale ledere delte sin innsikt på tirsdagens synagoge-samling om Sveriges jøders rike historie og neste skritt i kampen mot dagens uttrykk for hat mot jøder lokalt og nasjonalt nivåer.

I sine kommentarer til synagogen, Amb. Lauder sa:

Annonse

“Jeg har drevet med antisemittisme siden jeg ble involvert i den jødiske verden. Det er det meste av mitt voksne liv. Jeg har vært vitne til det, jeg har snakket med for mange ofre for antisemittisme. Jeg har også vært målet for det selv. Jeg har sett at folk mister livet ... fordi de tilfeldigvis var jøder. "

Amb. Lauder sa også: «Jeg er klar over at det må finnes et rettferdig og rimelig oppgjør med det palestinske folket. Jeg har forfulgt en tostatsløsning i årevis, og jeg har aldri gitt opp denne ideen. To stater for to personer er den eneste måten denne lange konflikten endelig kan komme til en rettferdig konklusjon på. ”

Han la til: "Alle skolebarn må lære om Holocaust og forstå hvordan det oppsto og hvor hat til slutt fører." Han gikk videre til talsmann for en nasjonal helligdag 27. januar, dagen Auschwitz ble frigjort i 1945, for skoler over hele verden for å undervise om Holocaust.

"Det er fortsatt så mye å gjøre. Jeg er ikke naiv; Jeg skjønner at hatet til jøder har vært med oss ​​i 2,000 år og aldri vil forsvinne helt. Men vi kan gjøre alt vi kan for å hindre at dette viruset sprer seg. Vi applauderer den svenske statsministeren og regjeringen for å ta de første skrittene. Og jeg takker deg for hjelpen med det jødiske samfunnet her med å beskytte synagogene, skolen og folket, ”Amb. Lauder konkluderte.

De siste årene har antisemittisme skjedd jevnlig i Malmö, Sveriges tredje største by, spesielt på skolene, og har fått internasjonal oppmerksomhet. Sveriges fremste ledere har forpliktet seg til å bruke ressurser på demokratiforsterkende tiltak på skoler og andre utdanningssteder. I slutten av mars 2022 overtar landet presidentskapet for International Holocaust Remembrance Alliance og har lovet å åpne Swedish Museum of Holocaust innen juli 2022.  

"Denne uken samles vi her i Malmö for å huske historiens mørkeste kapittel, menneskehetens mørkeste kapittel," sa Löfven. “Det fant ikke sted på svensk jord; Men da jødene begynte å forlate Tyskland etter 1933, var de fleste land, inkludert Sverige, motvillige til å ta imot mer enn en håndfull jødiske flyktninger. ”

Han sa også: "Hvert sabbatslys tent, hver sang på jiddisch eller ladino og hver svensk jøde som bærer en kippah eller en Davidsstjerne med stolthet, er en holdning mot hat."

Dr. Nachman Shai, Israels minister for diaspora, fortalte publikum at Israel sto bak det jødiske samfunnet i Malmö.

"Det er ethvert jødisk individs rett å leve et fullt og stolt jødisk liv uansett hvor de velger det," sa han. "I tillegg bør du ha muligheten til stolt og aktivt å ha relasjoner til Israel ... uten å bli stilt spørsmål ved."

Ann Katina, leder for det jødiske samfunnet i Malmö, gikk ut av seremonien mens hun diskuterte den pulserende historien om det jødiske livet i Malmö. Samfunnet vil feire 150 -årsjubileum neste måned.

"Det jødiske livet i Sverige er mer enn antisemittisme," sa Katina og la til at et jødisk læringssenter vil åpne i synagogen "med det formål å øke kunnskapen om jødisk kultur, religion, historie, Holocaust og antisemittisme." Hun ble med Aron Verständig, leder for det offisielle rådet for svenske jødiske samfunn, i å takke lokalsamfunnet for støtten og engasjementet for utdanning.

Umiddelbart etter avslutningen av forumet 13. oktober, vil Amb. Lauder og statsminister Löfven vil slutte seg til en Holocaust -overlevende som representerer det jødiske samfunnet i Malmö for å reflektere over forhandlingene og for å fortsette samtalen om hvordan man kan avslutte antisemittisme. Medier som ønsker å delta på dette arrangementet må allerede ha legitimasjon for å delta på Forum for Malmö.

Etter onsdagens konferanse vil WJCs internasjonale møte for spesialutsendinger og koordinatorer mot antisemittisme (SECCA) samles for å utveksle synspunkter, dele beste praksis og politikk og evaluere fremdriften i den felles kampen mot antisemittisme. SECCA-forumet består av tjenestemenn som har til oppgave å bekjempe antisemittisme, med deltakere fra dusinvis av land og fra organisasjoner som Europakommisjonen, International Holocaust Remembrance Alliance, Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa og FN.

Om den jødiske verdenskongressen

De Verdens jødiske kongress (WJC) er Internasjonal organisasjon representerer jødiske samfunn i 100 land overfor regjeringer, parlamenter og internasjonale organisasjoner.

Twitter |  Facebook

Fortsett å lese

Antisemittisme

Kommisjonen presenterer sin første EU-strategi noensinne for å bekjempe antisemittisme og fremme jødisk liv

Publisert

on

Europakommisjonen har presentert den første noensinne EUs strategi for å bekjempe antisemittisme og fremme jødisk liv. Med antisemittisme bekymringsfullt på vei oppover, i Europa og utover, setter strategien ut en rekke tiltak artikulert rundt tre søyler: å forhindre alle former for antisemittisme; å beskytte og fremme jødisk liv; og for å fremme forskning, utdanning og minne om Holocaust. Strategien foreslår tiltak for å øke samarbeidet med nettselskaper for å dempe antisemittisme på nettet, bedre beskytte offentlige rom og gudstjenester, etablere et europeisk forskningsnav om samtidens antisemittisme og opprette et nettverk av nettsteder der Holocaust skjedde. Disse tiltakene vil bli forsterket av EUs internasjonale innsats for å lede den globale kampen mot antisemittisme.

EU -kommisjonens president, Ursula von der leyen sa: "I dag forplikter vi oss til å fremme jødisk liv i Europa i all sin mangfoldighet. Vi ønsker å se jødisk liv blomstre igjen i hjertet av samfunnene våre. Slik skal det være. Strategien vi presenterer i dag er en endring i hvordan vi reagerer på antisemittisme. Europa kan bare blomstre når dets jødiske samfunn føler seg trygge og blomstrer. ”

Visepresident for å fremme vår europeiske livsstil, Margaritis Schinas lagt inn: “Antisemittisme er uforenlig med EUs verdier og med vår europeiske livsstil. Denne strategien - den første i sitt slag - er vår forpliktelse til å bekjempe den i alle dens former og for å sikre en fremtid for det jødiske livet i Europa og videre. Vi skylder det til de som omkom i Holocaust, vi skylder det til de overlevende, og vi skylder det til fremtidige generasjoner. ”

Annonse

Mot en EU fri for antisemittisme

Strategien angir tiltak som fokuserer på: (1) forebygging og bekjempelse av alle former for antisemittisme; (2) å beskytte og fremme jødisk liv i EU; og (3) utdanning, forskning og minne om Holocaust. Disse tiltakene suppleres av EUs internasjonale innsats for å håndtere antisemittisme globalt.

Noen av de viktigste tiltakene i strategien inkluderer:

Annonse
  • Forebygging og bekjempelse av alle former for antisemittisme: Ni av ti jøder anser at antisemittisme har økt i deres land, med 85% som anser det som et alvorlig problem. For å løse dette vil kommisjonen mobilisere EU -midler og støtte medlemsstater i utformingen og gjennomføringen av sine nasjonale strategier. Kommisjonen vil støtte opprettelsen av et europeisk nettverk av pålitelige flaggere og jødiske organisasjoner for å fjerne ulovlige hatytringer på nettet. Det vil også støtte utviklingen av fortellinger som motvirker antisemittisk innhold på nettet. Kommisjonen vil samarbeide med industri og IT-selskaper for å forhindre ulovlig visning og salg av nazirelaterte symboler, minner og litteratur på nettet.
  • Beskytte og fremme jødisk liv i EU: 38% av jødene har vurdert å emigrere fordi de ikke føler seg trygge som jøder i EU. For å sikre at jødene føler seg trygge og kan delta fullt ut i det europeiske livet, vil Kommisjonen gi EU -midler for å bedre beskytte offentlige rom og gudstjenester. Den neste utlysningen vil bli publisert i 2022, og tilgjengeliggjør € 24 millioner. Medlemsstatene oppfordres også til å bruke Europols støtte til terrorbekjempelse, både online og offline. For å fremme jødisk liv vil Kommisjonen iverksette tiltak for å ivareta jødisk arv og øke bevisstheten rundt jødisk liv, kultur og tradisjoner.
  • Utdanning, forskning og minne om Holocaust: For tiden har en europeer av 20 aldri hørt om Holocaust. For å holde minnet i live, vil kommisjonen støtte opprettelsen av et nettverk av steder der Holocaust skjedde, men som ikke alltid er kjent, for eksempel gjemmesteder eller skyteområder. Kommisjonen vil også støtte et nytt nettverk av unge europeiske ambassadører for å fremme minne om Holocaust. Med EU -finansiering vil Kommisjonen støtte opprettelsen av et europeisk forskningsnav om samtidens antisemittisme og jødisk liv, i samarbeid med medlemsstater og forskningsmiljø. For å markere den jødiske arven, vil kommisjonen invitere byer som søker om tittelen europeisk kulturhovedstad til å ta opp historien til deres minoriteter, inkludert jødisk samfunnshistorie.

EU vil bruke alle tilgjengelige verktøy for å oppfordre partnerland til å bekjempe antisemittisme i EU -nabolaget og utover, blant annet gjennom samarbeid med internasjonale organisasjoner. Det vil sikre at EUs eksterne midler ikke kan bli allokert feil til aktiviteter som oppfordrer til hat og vold, inkludert mot jødiske mennesker. EU vil styrke samarbeidet mellom EU og Israel i kampen mot antisemittisme og fremme revitalisering av jødisk arv over hele verden.

Neste trinn

Strategien vil bli implementert i perioden 2021-2030. Kommisjonen inviterer Europaparlamentet og Rådet til å støtte implementeringen av strategien og vil publisere omfattende gjennomføringsrapporter i 2024 og 2029. Medlemsstatene har allerede forpliktet seg å forhindre og bekjempe alle former for antisemittisme gjennom nye nasjonale strategier eller tiltak under eksisterende nasjonale strategier og/eller handlingsplaner for å forhindre rasisme, fremmedfrykt, radikalisering og voldelig ekstremisme. Nasjonale strategier bør vedtas innen utgangen av 2022 og vil bli vurdert av kommisjonen innen utgangen av 2023.

Bakgrunn

Denne strategien er EUs forpliktelse til en fremtid for jødisk liv i Europa og videre. Det markerer Kommisjonens politiske engasjement for en EU fri for antisemittisme og enhver form for diskriminering, for et åpent, inkluderende og likeverdig samfunn i EU.

Etter Fundamental Rights Colloquium om antisemittisme og anti-muslimsk hat, utpekte Kommisjonen i 2015 sitt første noensinne Koordinator for å bekjempe antisemittisme og fremme jødisk liv. I juni 2017, the Europaparlamentet vedtok en resolusjon om bekjempelse av antisemittisme. I desember 2018 vedtok rådet en Erklæring om kampen mot antisemittisme. I desember 2019 ble kampen mot antisemittisme en del av porteføljen til kommisjonens visepresident for å fremme vår europeiske livsstil, og signaliserte intensjonen om å behandle den som en tverrgående prioritet. I desember 2020 vedtok rådet et nytt Erklæringen fokuserte på å integrere kampen mot antisemittisme på tvers av politikkområder.

Mange av politikkområdene knyttet til bekjempelse av antisemittisme er først og fremst nasjonalt ansvar. EU har imidlertid en viktig rolle i å gi politisk veiledning, koordinere tiltak fra medlemsstatene, overvåke gjennomføringen og fremdriften, gi støtte via EU -midler og fremme utveksling av god praksis mellom medlemsstatene. For dette formål vil Kommisjonen gjøre sin eksisterende ad hoc Arbeidsgruppe for bekjempelse av antisemittisme inn i en permanent struktur som samler medlemsstater og jødiske samfunn.

For mer informasjon

EUs strategi for bekjempelse av antisemittisme og fremme av jødisk liv

Faktablad om EUs strategi for bekjempelse av antisemittisme og fremme av jødisk liv

Spørsmål og svar

Bekjempelse av antisemittisme -nettsted

Koordinator for å bekjempe antisemittisme og fremme jødisk liv

Fortsett å lese
Annonse
Annonse
Annonse

Trender