Kontakt med oss

Israel

EU-ledere fordømmer Irans "enestående" angrep på Israel

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

''Iran er en kjent statssponsor av terrorisme, skrev Belgias statsminister Alexander De Croo. EUs utenrikspolitiske sjef Josep Borrell sa at EU på det sterkeste fordømmer Irans angrep på Israel, skriver Yossi Lempkowicz fra European Jewish Press.

"Dette er en enestående eskalering og en alvorlig trussel mot regional sikkerhet," skrev Borrell på sin X-konto.

Italias visestatsminister og utenriksminister Antonio Tajani nevnte at han er i nær kontakt med ambassadørene i Teheran og Tel Aviv, og la til: «Vi har snakket med statsministeren og forsvarsministeren. Regjeringen er forberedt på å håndtere ethvert scenario."

Fungerende nederlandsk statsminister i Nederland, Mark Rutte, sa at situasjonen i Midtøsten er svært bekymringsfull, og la merke til: "Tidligere i dag sendte Nederland og andre land en klar melding til Iran om å slutte å angripe Israel."

«Nederland fordømmer på det sterkeste Irans angrep på Israel. Ytterligere eskalering må unngås. Vi fortsetter å følge situasjonen nøye, la Rutte til.

«Vi fordømmer på det sterkeste det pågående angrepet, som kan sette en hel region i kaos. Iran og dets fullmektiger må stoppe dette umiddelbart. Israel tilbyr vår fulle solidaritet på dette tidspunktet.» sa Tysklands utenriksminister Annalena Baerbock.

"Ved å bestemme seg for en slik enestående handling, tar Iran et nytt skritt i sine destabiliserende handlinger og tar risikoen for en militær eskalering," skrev Frankrikes utenriksminister Stéphane Séjourné på X.

Annonse

"Frankrike bekrefter sin forpliktelse til Israels sikkerhet og forsterker sin solidaritet," la han til.

Belgias statsminister Alexander De Croo på X: ''Iran er en kjent statssponsor av terrorisme. Dets direkte angrep på Israel er en farlig eskalering av volden i Midtøsten. Jeg fordømmer dette storstilte angrepet på Israel og oppfordrer alle parter til å vise tilbakeholdenhet. En umiddelbar våpenhvile er for lengst på tide.''

Belgia fordømmer på det sterkeste Irans angrep på Israel. Dette er en stor eskalering og en fare for regional stabilitet. Dette angrepet setter befolkningen i fare og fjerner oss ytterligere fra fred,'' sa den belgiske utenriksministeren Hadja Lahbib på X.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender