Kontakt med oss

mongolia

Development Bank of Mongolia foretar tidlig betaling før forfall på JPY30 milliarder Samurai Bond

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

Den mongolske statsministeren Oyunerdene Luvsannamsrai har instruert Development Bank of Mongolia (DBM) om å utforske potensielle alternativer, inkludert en tidlig betaling, for å gjøre opp sine utestående Samurai Bond-forpliktelser. Banken vil etter dette kunne styre sine fremtidige forpliktelser ytterligere og forbedre sin samlede gjeldsprofil. Tiltaket vil redusere Mongolias offentlige gjeld ettersom statsgarantien på obligasjonen vil forfalle samtidig. 

I følge Mr. Manduul Nyamdeleg, administrerende direktør i DBM, venter banken på potensielle alternativer for å foreta en tidlig betaling på sin første Samurai-obligasjon noensinne på 30 milliarder JPY (231 millioner USD) før forfallsdatoen i desember 2023. DBM er den eneste policyen. -orientert finansinstitusjon i landet med mandat til å finansiere storskala, strategisk viktige utviklingsprosjekter i Mongolia. DBM tjener en unik rolle i den lokale økonomien ved å fylle gapet skapt av den fremvoksende innenlandske banksektoren, som fortsatt ikke er i stand til å finansiere store utviklingsprosjekter. Siden oppstarten i 2011 har banken finansiert energi, transport, rimelige boliger, landbruk, prosessfabrikker og gruveprosjekter i landet.

På grunn av sin politiske karakter og regjeringens støtte, har DBM opprettholdt en sterk finansieringsbase med lengre varighet og lavere kostnader sammenlignet med de kommersielle bankene i Mongolia. Ratingbyråene så på DBM som en integrert del av regjeringen, med direkte støtte nært forestående ved økonomiske vanskeligheter.

I 2013 utstedte banken Mongolias første Samurai-obligasjon noensinne til et beløp på 30 milliarder JPY med en 10-års løpetid og kupongrente på 1.52 %. Garantien fra Mongolias regjering og Japan Bank for International Cooperation (JBIC) gjorde det mulig å sikre den langsiktige finansieringen med en lavere rente på den tiden. Inntektene fra obligasjonen har blitt brukt til å finansiere rimelige boliger, prosessfabrikker og landbruksprosjekter i Mongolia.

Development Bank of Mongolia ble grunnlagt i 2011 og er heleid av Mongolias regjering. Hovedmålene er å sikre bærekraftig økonomisk vekst i Mongolia, fremme verdiøkende, eksportdrevet produksjon og introdusere finansielle løsninger designet for å implementere regjeringens utviklingspolitikk. Per 10. mai 2022 er totale eiendeler MNT 4,196,004.38 1,351 2,592,042 millioner (US$ 834.7 11 millioner). Totale lån og forskudd representerer MNT XNUMX millioner (US$XNUMX millioner), med låneporteføljen som fokuserer på nøkkelsektorer som gruvedrift, landbruk og energi. Selv om banken ble etablert for bare XNUMX år siden, har den med suksess utstedt en rekke sedler i de internasjonale kapitalmarkedene.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender