Kontakt med oss

Pakistan

Arrangement arrangert av ambassaden i Pakistan, Brussel for å fremme turisme og kulturelt mangfold i landet

Publisert

on

Pakistans ambassade i Brussel var vert for et arrangement i Pakistan House for å fremme Pakistans kultur- og turismepotensial. Et stort antall livsstils- og reisepåvirkere som hadde millioner av online tilhengere deltok i resepsjonen.

I sine innbydende bemerkninger sa pakistansk ambassadør i Belgia, Luxembourg og EU Zaheer A. Janjua at Pakistan er velsignet med majestetiske landskap, rik og mangfoldig kultur og historisk arv.

Han understreket regjeringens innsats for å fremme turisme og utvikling av turistmål i landet. Han fremhevet at British Backpacker Society, Forbes og Conde Nast Traveler hadde rangert Pakistan som det beste eventyrreisedestinasjonen i verden.

Ambassadør Janjua la vekt på viktigheten av sosiale og digitale medier, og sa at disse plattformene har blitt et viktig element i vår hverdag. Mennesker i Pakistan bruker aktivt sosiale medier fora for å dele sine perspektiver på alle livets fasetter, inkludert kultur, litteratur, musikk, filmer, politikk, utdanning, helse og turisme.

Han fremhevet at regjeringen også brukte disse sosiale medieapplikasjonene for å forbedre oppsøkende, formidle politikk, sikre gjennomsiktighet og legge til rette for innbyggerne, inkludert tilbakemeldinger om sosioøkonomiske spørsmål.

Han inviterte deltakerne til å besøke Pakistan og oppleve den fortryllende skjønnheten, det kulturelle mangfoldet og den ordspråklige gjestfriheten i Pakistan.

Arrangementet inkluderte også en introduksjon til pakistansk mat og kultur. Et hjørne ble arrangert med tradisjonelle armbånd og mehndi.

Sosiale medier som påvirket pris på arrangementet og pakistansk kultur og mat.

Pakistan

Fintech-revolusjon like utenfor Pakistan

Publisert

on

Sølvfôret som fulgte med koronaviruspandemien var den raske bevegelsen mot digitalisering i forskjellige sektorer av økonomien som tidligere hadde beveget seg i en skilpaddetempo. Finansiell inkludering av landdistriktene er spesielt avgjørende for et raskere tempo i økonomisk vekst som landet trenger å utvikle, og Fintech-revolusjonen gir muligheter til å hente inn mange av disse tidligere ikke-bankede menneskene, rapporter Global Village Space.

Pakistans fintech-revolusjon: Høres kult ut, men forstår du hva det betyr?

I hovedsak refererer det til teknologi som støtter bank- og finansielle tjenester. Ok, det er en start! Men hva er nytt med dette - vet vi ikke alle at tellere har datamaskiner som de bruker når vi setter inn eller tar ut penger fra banken.

På det enkleste kan det ha betydd at, men i hovedsak refererer fintech vi refererer til mer korrekt til all teknologi som hjelper deg å utføre bankbehovene dine uten hjelp fra en person. Så det kan være så enkelt som å sjekke saldoen din eller overføre pengene dine i telefonappen din.

Hva betyr det for pakistanere?

Stor avtale. Syttisju prosent av landet er fortsatt fysisk uten bank og ikke økonomisk inkludert av flere grunner, inkludert at bankkontorer ikke kan dekke alle deler av landet; med 10 filialer per 100,000 16.38 voksne, er Pakistans bankdekning lavt sammenlignet med gjennomsnittet på XNUMX i Asia.

Det betyr at et stort antall mennesker ikke har tilgang til finansiering, og alt som følger med, inkludert landbrukslån, traktorlån, maskinlån, billån, pantelån, bondeforsikring og SMB-utvikling, hindres av manglende tilgang til kapital og så videre.

Dette forhindrer enkeltpersoner i å delta i økonomiske aktiviteter som kan endre deres liv og generelt hemme økonomisk vekst. I følge Access to Finance Survey er landet fremdeles overveiende kontantbasert.

Bare 23% av den voksne befolkningen i Pakistan har tilgang til formelle finansielle tjenester, og enda mindre har bare 16% av voksne pakistanere en bankkonto. Black Swan-begivenheten kjent som COVID-19 forvandlet raskt land som Pakistan til det digitale tjueførste århundre i finanssektoren.

Banker som plystret sammen og snakket om digitale lommebøker, grenløs bankvirksomhet ble presset til umiddelbar handling da de oppfordret forbrukerne til å 'være trygge og holde seg hjemme' og bruke sine internettbanktjenester; det fungerte som en ekstraordinær katalysator for digitalisering og e-handel.

PTI-regjeringen har lansert et "Digital Pakistan-initiativ" som dekker alle sektorer, inkludert landbruk, helsevesen, utdanning, handel, handel, offentlige tjenester og finansielle tjenester.

Store penger som ble brukt under Ehsaas-programmet ble sendt som digitale betalinger, og regjeringen brukte dette (statlige til personbetalinger (G2P)) som en mulighet til å få de tidligere ikke-bankerte befolkningene inn i finanssektoren.

Pakistans digitalisering gjorde en logaritmisk akselerasjon, ettersom digitale løsninger ble nødvendige, spesielt under nedlåsingen. State Bank of Pakistan kjører også gjennom raskere endringer med tilgjengeligheten av øyeblikkelige betalinger gjennom Raast-systemet.

Fintech har påvirket mange felt som bank, forsikring, lån, personlig økonomi, elektriske betalinger, lån, venturekapital og formuesforvaltning, for å nevne noen. Mange nye startups har startet i feltet og har tatt i mot etablerte spillere front, og ofte skapt et konkurransemiljø som kommer forbrukerne til gode.

I følge MarketScreener forventes den globale finansielle sektoren å være verdt $ 26.5 billioner i 2022, og Fintech-industrien er verdt rundt 1 prosent av bransjen.

I følge en Goldman Sachs-studie ble det anslått at den globale fintech-industrien til slutt kan forstyrre inntil 4.7 milliarder dollar i inntekter fra finansielle tjenester. PwC estimerte i 2020 at opptil 28% av bank- og betalingstjenester ville være i fare for forstyrrelser på grunn av nye forretningsmodeller som ble tilført av fintech.

Fintech i Pakistan

I følge Pakistan Telecommunication Authority bruker hele 101 millioner mennesker internett i Pakistan, 46% har tilgang til bredbåndstjenester og 85% av Pakistans befolkning har mobilforbindelser som utgjør 183 millioner mobilabonnementer, en høy penetrasjon i befolkningen.

Pakistan tilbyr enorme forretningsmuligheter i betalingssektoren for banker og andre fintech-enheter, inkludert startups og teleselskaper, for å dra nytte av den høye mobilinntrengningen i landet ved å tilby finansielle tjenester gjennom mobile enheter, apper og webtjenester.

En elektronisk lommebok kan brukes til ulike betalingstransaksjoner, for eksempel for å motta betalinger, inkludert overføringer, lønn og betaling av regninger sammen med påfyll av telefon. Ifølge McKinsey Consulting kan kostnadene ved å tilby kundene digitale kontoer være 80-90 prosent lavere enn å bruke fysiske filialer.

Neobanks traff landet for flere år siden når telegigantene innså at de kunne komme inn i denne bransjen og utfordre de tradisjonelle bankene. Neobanks er i utgangspunktet internettbaserte banker som er virtuelle banker som opererer utelukkende online uten tradisjonelle fysiske filialnettverk og noen av kostnadene knyttet til dette.

I følge en rapport fra Verdensbanken fra 2019 vil Pakistans digitale finansielle tjenester se en boom på 36 milliarder dollar, og bidra med 7% til BNP hvis en sanntids detaljhandelbetalingsportal innføres.

For øyeblikket har ikke filialfri bankvirksomhet, selv med teleselskapene, gjort et stort hopp; per mars 2021, forblir de gjennomsnittlige daglige transaksjonene rundt 6,604,143, og det totale antallet transaksjoner i kvartalet var bare 594 millioner, med verdien av transaksjoner rundt Rs. 1.8 billioner.

Hvem vil tjene de ubetjente?

Ifølge en rapport fra Verdensbanken fra 2016 sier 27.5 millioner pakistanske voksne at avstand til en finansinstitusjon er en betydelig barriere for tilgang til finansielle tjenester. Ankomsten av filialløse banktilbydere til markedet har tilført rundt 180,000 2008 aktive agenter siden 100,000 til de eksisterende XNUMX XNUMX bankkontorene, men dette hjelper bare i liten grad med mangelen på økonomiske berøringspunkter for befolkningen.

Videre viser en Karandaz-rapport at bankene fremdeles tilbyr 80 prosent av de eksisterende finansielle tjenestene mens de bare betjener 15 prosent av befolkningen. I stadig større grad, i markeder der denne mangelen på finansielle tjenesteleverandører eksisterer, ser vi nystartede selskaper komme inn for å gi dette behovet for raskere, effektive, uten ekstraordinær tilknyttede betalingstjenester, spesielt blant små og mellomstore bedrifter og ikke-bankede personer.

Siden introduksjonen av Electronic Money Institute (EMI) -bestemmelser av SBP i april 2019, har flere pakistansk-startede selskaper kontaktet SBP for godkjenning - inkludert Finja, Nayapay, Sadapay og AFT - alle er på forskjellige stadier av godkjenning fra å oppnå en pilotgodkjenning til en prinsipiell godkjenning fra SBP.

Flere fintech-startups og andre selskaper forbereder seg på å skaffe seg EMI-lisenser for å frigjøre potensialet i digitale finansielle tjenester. EMI-lisensen tillater bare fintechs å gi kundene en konto med daglige og månedlige transaksjonsgrenser.

De har ikke lov til å levere utlån eller spareprodukter; selskaper som ønsker å gjøre det, må velge filialfri bank eller søke om ikke-bankfinansiell institusjon (NBFI) hos Securities and Exchange Commission i [1] Pakistan (SECP).

Finja ble nylig den første fintech som skaffet begge lovgivende lisenser: en EMI-lisens i henhold til SBP og en lånelisens for et NBFC (ikke-bankselskap) under SECP. Ikke alle fintechs ønsker å konkurrere med banker.

Finja bygger for eksempel partnerskap med banker ved å samarbeide med dem og lage utlåns- og betalingsprodukter for å betjene et segment de kanskje ikke har målrettet tidligere.

Nylig investerte HBL 1.15 millioner dollar i Finja, og sa at dette proaktivt ville gjenoppfinne banken til å bli et "teknologiselskap med banklisens". Banken bemerket at investeringer i Finja ville tjene to av bankens strategiske prioriteringer, nemlig å gjøre investeringer i digital finansiell inkludering og i utviklingsfinansieringsselskaper som er involvert i landbruk og SMB.

Siden april 2020 har Finja økt sin digitale utlånsportefølje med 550%, og har utbetalt over 50,000 digitale lån til mikro-, små og mellomstore bedrifter. Det er ingen tvil om at SBP er opptatt av å sikre at fintech-selskaper hjelper i sitt mål om å øke økonomisk inkludering gjennom nye og ofte innovative digitale betalingsrammer.

Regelverket fra 2019 gir et klart rammeverk for EMI-er som ønsker å betjene publikum og fastsetter minstestandardstandarder og krav til disse selskapene for å sikre at betalingstjenester blir gitt til forbrukerne på en robust og kostnadseffektiv måte og gir en grunnlag for kundevern.

Fortsett å lese

Afghanistan

Imran Khan: Pakistan er klar til å være en partner for fred i Afghanistan, men vi vil ikke være vert for amerikanske baser

Publisert

on

Pakistan er klar til å være en partner for fred i Afghanistan med USA - men når amerikanske tropper trekker seg tilbake, vil vi unngå å risikere ytterligere konflikt, skriver Imran Khan.

Landene våre har samme interesse i det langmodige landet: et politisk oppgjør, stabilitet, økonomisk utvikling og nektelse av ethvert fristed for terrorister. Vi motarbeider enhver militær overtakelse av Afghanistan, som bare vil føre til flere tiår med borgerkrig, ettersom Taliban ikke kan vinne over hele landet, og likevel må inkluderes i enhver regjering for at det skal lykkes.

Tidligere gjorde Pakistan en feil ved å velge mellom krigende afghanske partier, men vi har lært av den erfaringen. Vi har ingen favoritter og vil samarbeide med enhver regjering som nyter det afghanske folks tillit. Historien viser at Afghanistan aldri kan kontrolleres utenfra.

Landet vårt har lidd så mye av krigene i Afghanistan. Mer enn 70,000 20 pakistanere er drept. Mens USA ga 150 milliarder dollar i bistand, har tap til den pakistanske økonomien oversteg XNUMX milliarder dollar. Turisme og investeringer tørket ut. Etter å ha blitt med i USAs innsats, ble Pakistan målrettet som en samarbeidspartner, noe som førte til terrorisme mot vårt land fra Tehreek-e-Taliban Pakistan og andre grupper. Amerikanske droneangrep, som jeg advarte mot, vant ikke krigen, men de skapte hat for amerikanere og hevet rekkene av terrorgrupper mot begge våre land.

Samtidig som Jeg kranglet i årevis at det ikke fantes noen militær løsning i Afghanistan, presset USA for første gang Pakistan til å sende våre tropper inn i de halvautonome stammeområdene som grenser til Afghanistan, i den falske forventningen om at det ville avslutte opprøret. Det gjorde det ikke, men det fortrengte internt halvparten av befolkningen i stammeområdene, 1 million mennesker bare i Nord-Waziristan, med milliarder dollar i skade og hele landsbyer ødelagt. Den «sivile» skaden til sivile ved den inntrengingen førte til selvmordsangrep mot den pakistanske hæren og drepte mange flere soldater enn USA mistet i Afghanistan og Irak til sammen, mens de avlet enda mer terrorisme mot oss. Bare i Khyber Pakhtunkhwa-provinsen ble 500 pakistanske politimenn myrdet.

Det er mer enn 3 millioner afghanske flyktninger i vårt land - hvis det er ytterligere borgerkrig, i stedet for et politisk oppgjør, vil det være mange flere flyktninger, som destabiliserer og ytterligere utarmet grenseområdene ved vår grense. De fleste av Taliban er fra Pashtun-etniske gruppen - og mer enn halvparten av Pashtunene bor på vår side av grensen. Vi gjerder til og med nå inngjerding av denne historisk åpne grensen nesten helt.

Hvis Pakistan skulle gå med på å være vert for amerikanske baser, hvorfra Afghanistan skulle bombes, og en afghansk borgerkrig fulgte, ville Pakistan blitt hevnet av terrorister igjen. Vi har rett og slett ikke råd til dette. Vi har allerede betalt for tung pris. I mellomtiden, hvis USA, med den mektigste militære maskinen i historien, ikke kunne vinne krigen fra Afghanistan etter 20 år, hvordan ville Amerika gjøre det fra baser i vårt land?

Interessen til Pakistan og USA i Afghanistan er den samme. Vi ønsker en forhandlet fred, ikke borgerkrig. Vi trenger stabilitet og en slutt på terrorisme rettet mot begge våre land. Vi støtter en avtale som bevarer utviklingsgevinsten i Afghanistan de siste to tiårene. Og vi ønsker at økonomisk utvikling, og økt handel og tilkobling i Sentral-Asia, skal løfte økonomien vår. Vi vil alle gå ned i avløpet hvis det er ytterligere borgerkrig.

Dette er grunnen til at vi har gjort mange ordentlige diplomatiske løft for å bringe Taliban til forhandlingsbordet, først med amerikanerne, og deretter med den afghanske regjeringen. Vi vet at hvis Taliban prøver å erklære en militær seier, vil det føre til endeløs blodsutgytelse. Vi håper den afghanske regjeringen også vil vise mer fleksibilitet i samtalene, og slutte å klandre Pakistan, ettersom vi gjør alt vi kan for lite militæraksjon.

Dette er også grunnen til at vi var en del av det siste "Utvidet Troika ”felles uttalelsersammen med Russland, Kina og USA, entydig erklærte at enhver innsats for å pålegge en regjering med makt i Kabul ville være imot av oss alle, og også frata Afghanistan tilgang til den utenlandske hjelpen de trenger.

Disse felles uttalelsene markerer første gang fire av Afghanistans naboer og partnere har snakket med én stemme om hvordan et politisk oppgjør skal se ut. Dette kan også føre til en ny regional kompakt for fred og utvikling i regionen, som kan inkludere et krav om å dele etterretning og samarbeide med den afghanske regjeringen for å motvirke nye terrortrusler. Afghanistans naboer vil love ikke å la territoriet deres brukes mot Afghanistan eller noe annet land, og Afghanistan vil love det samme. Kompakten kan også føre til en forpliktelse om å hjelpe afghanere med å gjenoppbygge landet sitt

Jeg tror at å fremme økonomisk tilkobling og regional handel er nøkkelen til varig fred og sikkerhet i Afghanistan. Ytterligere militær handling er nytteløst. Hvis vi deler dette ansvaret, Afghanistan, en gang synonymt med “Bra spill”Og regionale rivaliseringer, kan i stedet fremstå som en modell for regionalt samarbeid.

Imran Khan er statsminister i Pakistan. Først publisert i The Washington Post.

Fortsett å lese

Pakistan

Uhellig allianse mellom Pakistans hær og TTP

Publisert

on

Selv om Pakistans hær opererer mot Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP), er det et segment innen hæren som har vært pro-TTP. I et pakistansk radiointervju erkjente TTP-talsmannen at den mottar støtte fra noen "mennesker i den pakistanske hæren" som er "mot disse undertrykkende og antireligionspolitikkene".

Ovennevnte uttalelse står i direkte motsetning til GD ISPR og Pakistans utenriksminister, Shah Mehmood Qureshi insinuasjoner av Indias hånd i fomenting problemer gjennom TTP.

TTP påtok seg ansvaret for angrep på sikkerhetsstyrker i Khyber Pakhtunkhwa og Balochistan som fant sted nær den afghanske grensen de siste tre dagene. Ni sikkerhetspersonell, inkludert en offiser - kaptein Faheem, ble drept og åtte andre ble såret i bakhold og bombeangrep i Zhob-området i Balochistan, Nord-Waziristan stammedistrikt og Bajaur stammedistrikt Khyber Pakhtunkhwa onsdag og tirsdag.

TTP opererer fra basene og skytestativene i Afghanistan nær Af-Pak-grensen, et sterkt grep om afghanske Taliban. Hvis TTP opererer fritt fra dette området, demonstrerer det ikke bare støtten de nyter fra afghanske Taliban, men det bekrefter også støtten som blir gitt av den pakistanske hæren til TTP, gitt bonhomien mellom Pakistans hær og afghanske Taliban.

Fortsett å lese
Annonse
Annonse

Trender