Kontakt med oss

Virksomhet

Impact investorer, du har ingenting å tape, men din nerve

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

2022 så langt har ikke vært snill mot investorer. Etterslep i forsyningskjeden, etterspørselstopper etter Corona, utbredt inflasjon og en krig i hjertet av Europa har fått allerede volatile markeder til å ta seg opp. Tradisjonelle interessenter, fra detaljinvestorer til venturekapitalister, tar forholdsregler, revurderer porteføljer og tar feil på siden av forsiktighet. Jevn tradisjonell verdiinvestering har igjen kommet til å fylle et rom der ambisiøse vekstaksjer hadde kommet til å dominere, skriver Merav Galili.

Men selv i disse turbulente tider er det én gruppe investorer som må ikke sette på bremsene. Snarere må investorer med sosial innvirkning – som kommer fra en unik undersektor av finans som gir finansiering til de som tar opp sosiale og miljømessige utfordringer – nå sette foten på gassen og presse videre.

Grunnen til dette er enkel. Effektinvestorer er ikke fokusert på den eksplisitte bunnlinjen av kvantifiserbar økonomisk avkastning. Derimot søker de å omdirigere ressurser og kompetanse mot det FN har kalt Sustainable Development Goals (SDGs). Et økende antall internasjonale investorer ser utover ARR-bunnlinjene og oppfordrer selskaper til å handle ansvarlig for å påvirke vår verden positivt.

Begrepene Environmental, Social, and Governance (ESG), Socially Responsible Investing (SRI), Social Impact Investing (SII) og Sustainable Development Goals (SDG) brukes ofte om hverandre, noe som skaper forvirring. I virkeligheten har hver en distinkt betydning, med betydelige og viktige nyanser mellom hvert begrep.

ESG, er fokusert på et selskaps policy mot miljømessige, sosiale, etiske og styringspraksis. SRI innebærer å legge til flere klare kriterier knyttet til etiske hensyn ved analyse av investeringer. SII (social impact investing, eller bare "impact investing" for kort), konsentrerer seg om å pleie virksomheter som seg ha en positiv innvirkning på omgivelsene. Utfordringen er derfor hvordan man kan skalere denne innovasjonen og spre den til de som trenger den mest.

Faktisk gir Sustainable Development Goals (SDG) et viktig rammeverk, bestående av 17 sammenkoblede globale mål som er utformet for å være en "blåkopi for å oppnå en bedre og mer bærekraftig fremtid for alle", for å veilede investeringene.


De siste årene har effektinvesteringer fra et innovasjonssenter og teknologisk kraftsenter som Israel vist seg å gi en utrolig verdi. Senteret av kreativitet gjør det mulig for investoren å utnytte sterke lokale forbindelser til sosiale entreprenører, innovatører og investorer, som alle er en del av Israels synerginettverk for oppstartsnasjonen; spesielt i sektorene agroteknologi, helse, utdanning og sysselsetting, energi og vann.

Annonse

Et synergisk økosystem som styrker investeringen kan videre utnyttes ved å bruke det som er kjent som en "inkubasjons- og distribusjonsmodell". Dette tar den akkumulerte lokale kunnskapen og ekspertisen til den erfarne investoren, samtidig som distribusjonen akselereres blant en allianse av virksomheter og beslutningstakere i mållandene.


Å integrere sosialt påvirkende teknologier i prosjekter gjennom risikojusterte og effektforbedrende økonomiske pakker kan derfor skape bærekraftige virksomheter som er godt egnet til både å generere overskudd og ivareta sosiale mål. Viktigere, fortjenesten realisert kan da være reinvestert med sikte på å utvide virksomhetens aktivitet og intensivere den sosiale påvirkningen. Øk økosystemet, øker effekten.

Et spesielt eksempel på en spennende investering som integreres i prosjekter i dette synergetiske økosystemet er det israelske agritech-selskapet SupPlant.

SupPlant er verdensledende innen landbruks-IOT (Internet of Things). AI-systemet bruker sensitive sensorer for å samle inn data fra planter og frukt, og rapporterer om plantens tilstand til enhver tid til bonden. Systemet analyserer dataene ved hjelp av sofistikerte algoritmer, og oversetter dem til enkle, handlingsbare vanningskommandoer, og sikrer en sunn og stabil avling med minimalt vannforbruk i sanntid.

Ved nød eller advarsel blir bonden varslet og mottar behandlingsretningslinjer i sanntid via mobiltelefonene sine.

SupPlants teknologi sparer bøndene for gjennomsnittlig 30 % av vannforbruket, og øker avlingene med gjennomsnittlig fem prosent. Denne grunnleggende endringen i vanningsmetoder har potensial til å spare vann på global skala, forbedre produktivitet og utbytte, spare innsatsvarer og penger for bønder fra Amerika til Afrika. Det er høydepunktet for effektinvesteringer. Bare i Kenya drar rundt 500,000 XNUMX maisbønder allerede nytte av denne teknologien, og hjelper dem med å unngå avlingssvikt og øker avlingene.

Dette eksemplet er bare en dråpe i havet i forhold til flodbølgen av potensielle innvirkningsinvesteringer. Så når aksjemarkedet er rystende, er teknologivurderingene dykke, og avkastningen over hele linja er uforutsigbar; påvirke investeringer Fortsette. Kanskje nå, mer enn noen gang, har det aldri vært viktigere å smi sammen den synergetiske kraften til talent, kapital og ekspertise for å lage helhetlige verdikjedeløsninger for verdens mest definerende utviklingsbehov.

Merav Galili er den grunnleggende administrerende direktøren for Menomadin Foundation, et israelsk-basert internasjonalt påvirkningsfond. Gjennom sin "blandet finans"-tilnærming er stiftelsen en partner av og en investor i dusinvis av sosiale og filantropiske effektfremmende oppstartsbedrifter og bedrifter i Israel og rundt om i verden, og utnytter privat og offentlig kapital i utvikling og anvendelse av innovative modeller, og for å skape bærekraftig sosial og økonomisk innvirkning.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.
Annonse

Trender