Kontakt med oss

Virksomhet

Skytjenester: Er de fremtiden for bedrifter?

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

Den teknologiske revolusjonen har endret ansiktet til alt fra å kjøpe mat til internasjonale reiser, og nesten alle bransjer har nå blitt datastyrt til en viss grad. En av de viktigste tingene digitaliseringen har revolusjonert er datalagring, enten det er en bedrifts kundepostliste eller en banks oversikt over alle transaksjoner som foregår på kundenes kontoer.

Dette betyr at behovet for datalagring har blitt stadig mer presserende de siste årene, spesielt blant bedrifter som har mye informasjon om kundene sine. Et nettsupermarked har for eksempel tusenvis av opplysninger, for eksempel produktinformasjon, kundedetaljer, betalings- og transaksjonsdetaljer og markedsføringsinformasjon.

Ikke bare trenger bedrifter kapasiteten til å lagre denne mengde data, men de må også sørge for at hver fil lagres riktig for å bevare kundenes personvern og sikkerhet. Dette har gitt opphav til en hel industri dedikert til datalagring og sikkerhet ettersom bedrifter og enkeltpersoner i økende grad trenger datalagringsløsninger som er praktiske og trygge.

Hva er skylagring?

Dagene da en diskett kunne inneholde alt du trengte for å drive virksomheten din kan være borte, men det som har erstattet de fysiske lagringsløsningene som en gang var den eneste måten å lagre informasjon på. Skylagring lar bedrifter holde dataene sine, alt fra kundeadresser til apper og programmer, på servere som oppbevares andre steder.

Det er mange fordeler med skylagring, både fra bedriftens og kundenes perspektiv, inkludert:

Adgang

Annonse

Skylagring er tilgjengelig via internett, så brukere trenger bare å gå på nett for å kunne se all informasjon de trenger. Dette lar representanter for organisasjonen få tilgang til relevante data uansett hvor de er, slik at representanter som jobber i felten kan se de nyeste versjonene av databaser, analytiske rapporter og alt annet mens de er på veien.

Det betyr også at organisasjoner kan fortsette å operere hvis de ikke får tilgang til sine vanlige lokaler, for eksempel på grunn av ekstreme værforhold eller naturkatastrofer, og ansatte kan enkelt jobbe hjemmefra. Bruk av skylagring kan også tillate bedrifter å maksimere kontorplassen sin ved å fjerne behovet for lagringsløsninger på stedet.

Sikkerhet

Noen virksomheter bruker skylagring som en form for sikkerhetskopi for å beskytte dataene deres hvis noe skulle skje med deres primære lagringsalternativ. Hvis en organisasjon lider av en brann eller flom som påvirker serverrommet deres, et innbrudd eller en annen katastrofal hendelse, kan den gjenopprette dataene deres fra en sikkerhetskopi av skylagring.

Skylagring kan også krypteres i den grad virksomheten trenger for å beskytte den mot onlineangrep som hackere eller dataminere. Det er i enhver bedrifts beste interesse å bruke tjenestene til et selskap som spesialiserer seg på nettsikkerhet, de kan kombinere det med andre tjenester og få mest mulig ut av skytjenestens ekspertise som f.eks. skybasert nettfiltrering for bedrifter og datakryptering.

Kostnadsbesparende

Ekstern skylagring er ofte en billigere og mer kostnadseffektiv måte å administrere data på, da leverandører som bærer kostnadene ved å installere infrastrukturen kan bruke den til å betjene flere virksomheter. Vedlikeholds- og servicekostnader er inkludert i kontrakten og mange leverandører tilbyr også andre sikkerhets- og programvareløsninger.

Skylagring kan også redusere bemannings- og driftskostnader for bedrifter, ettersom ansatte kan oppdatere og endre filer umiddelbart i stedet for å måtte laste dem opp over en fysisk tilkobling. Det gjør det også mulig for ansatte å jobbe eksternt og samarbeide effektivt, inkludert å la folk jobbe med den nyeste versjonen av alle filene sine selv om de logger på fra forskjellige enheter.

Fordi det gir mulighet for kontinuitet i tjenesten, selv i tilfeller av strømbrudd eller datatap på ett sted, kan skylagring redusere kostnadene forbundet med potensiell nedetid for bedrifter.

skalerbarhet

Et vanlig problem for bedrifter er behovet for mer og mer datalagring etter hvert som virksomheten vokser. Rask vekst, endringer i veien dato samles inn eller håndteres, eller utvidelse til et nytt marked kan alle ha innvirkning på en bedrifts behov for datalagring.

Å bruke en skylagringstjeneste betyr at en bedrift kan øke sin tilgjengelige lagring relativt enkelt uten behov for kostbare maskinvareoppgraderinger eller ekstra infrastruktur. Dette er en viktig faktor for bedrifter som ikke ønsker å gå glipp av potensielle forretninger med nedetid.

Fremtiden for skylagring

Med flere og flere bedrifter som trenger mer og mer digital lagringsplass, øker etterspørselen etter skylagring. Mange organisasjoner foretrekker å fokusere på sin kjernevirksomhet gjennom outsourcing der det er mulig, og skyløsninger gjør dette enklere enn noen gang.

Ettersom fjernarbeid blir et mer populært valg blant arbeidsgivere og ansatte, tilbyr skylagring fleksibiliteten som begge trenger. Så lenge de kan få tilgang til internett, kan enkeltpersoner fra hele verden samarbeide og jobbe sammen enten de er i stand til å fysisk være sammen eller ikke.

Sikkerhetsaspektet ved skylagring er også svært tiltalende, spesielt for mindre bedrifter som kanskje ikke er i stand til å rettferdiggjøre kostnadene ved å ansette noen til å administrere dataene deres. Skylagring er en elegant og effektiv løsning på problemet med hvor du skal lagre økende datamengder etter hvert som virksomheten din utvides.

Bedrifter som ønsker å holde seg oppdatert og benytte seg av nyeste teknologi kan dra nytte av skylagring. Med så mye å tilby, fra kostnadsbesparelser til forbedret sikkerhet, er det et alternativ som kan utgjøre en stor forskjell for en problemfri drift av enhver organisasjon.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender