#Tunisia: Parlamentsmedlemmer tilbake flere tollfrie oliven oljeimport for å hjelpe Tunisia, men ønsker sikringstiltak

olivenolje

For å bidra til å styrke Tunisias økonomi, slo ikke minst av 2015 terrorangrep, parlamentsmedlemmer støttet beredskapsplaner for å tillate ytterligere 70,000 tonn sin virgin olivenolje som skal importeres tollfritt i EU, i 2016 / 17. Men parlamentsmedlemmer også satt krav til EU-kommisjonen til å gjøre en midtveisvurdering av effektene av tiltakene, oppdatere dem hvis det viser seg at de kan skade EUs olivenolje produsenter, og sørge for at importen er sporet fra start til slutt.

Nøds kvoten ble godkjent av 475 stemmer til 126, med 35 avholdende.

"Tunisia har kommet en lang vei siden den arabiske våren, som en av de sjeldne land som virkelig har oppnådd en demokratisk overgang. Tunisia har vært et mål for terrorangrep nettopp fordi det er på vei til å konsolidere sin demokrati. Disse angrepene hadde en forferdelig innvirkning på reiselivsnæringen og den bredere økonomien i en tid da tunisiere var allerede kjemper en tøff økonomisk krise, med høy arbeidsledighet blant unge og utdannede mennesker. Det er derfor det er avgjørende at EU skal uttrykke sin solidaritet med det tunisiske folket. Vi ønsker Tunisia for å lykkes, og må hjelpe med konkrete tiltak som øker sin økonomi umiddelbart.", Sa rapportør Marielle de Sarnez (ALDE, Frankrike), i debatten før avstemningen.

Flere duty-free olivenolje import

Parlamentsmedlemmene støttet den foreslåtte to års midlertidig null-toll tollkvote av 35,000 tonn per år (70,000 tonn NOx) for EU olivenolje import fra Tunisia, tilgjengelig for 2016 og 2017. Dette vil ikke øke det samlede volumet av import fra Tunisia (EU vil rabatt avgifter på olivenolje som Tunisia er allerede eksporterer til EU).

For å møte bekymringene til EU olivenolje produsenter, parlamentsmedlemmer satt inn ekstra sikkerhetstiltak, for eksempel en midtveisvurdering og oppdatering av tiltak dersom det viser seg at de kan skade EUs olivenolje produsenter, en "sporingsklausul" forpliktelse til å sikre at all olivenolje under kvoten er hentet helt inn og transportert direkte fra Tunisia. De avviste også muligheten for å "vurdere" utvidelsen av beredskapsforanstaltningen utover de første to årene.

Ny handelsavtale

I en egen resolusjon, godkjent av 479 stemmer til 123, med 31 avholdende, parlamentsmedlemmene velkommen frihandelsforhandlingene med Tunisia lansert i oktober i fjor, og synliggjøre økonomiske vanskelighetene av Tunisia, etter terrorangrepene som førte til sammenbruddet av turisme i 2015. De forfekter en "progressiv og asymmetrisk" avtale om å "bidra til stabilitet i Tunisia, til konsolidering av demokratiet og til reinvigoration av sin økonomi".

Neste trinn

For nøds kvoter: tekstmeldingen ble sendt tilbake til EP Trade komité for å starte trilogue forhandlinger med rådet om den endelige teksten.

For dyp og omfattende handelsavtale med Tunisia: forhandlingene ble åpnet i oktober 2015.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kategori: En forsiden, Jordbruk, Økonomi, EU, EU, EU-kommisjonen, Europaparlamentet, Hellas, Italia, Politikk, Portugal, enkelt~~POS=TRUNC Market, Spania, Trade, handels~~POS=TRUNC avtaler~~POS=HEADCOMP, tunisia

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket *