#Agriculture - Kommisjonen gir geografisk indikasjon for UK 'Ayrshire New Potatoes'

| Juli 11, 2019

Kommisjonen har godkjent tillegg av 'Ayrshire New Potatoes' / 'Ayrshire Earlies' i registeret over beskyttet geografisk betegnelse (BGB). Det nybeskyttede produktet er plantet, dyrket og høstet i fylket Ayrshire i sør vest for Skottland. Ayrshire har vært i hjertet av den britiske potetindustrien siden dyrking av avlingen ble først rapportert i Skottland på kommersiell basis i 1793. På grunn av lys sandjord og tidlig oppvarming av Gulf Stream har gårdene i Ayrshire, spesielt de langs kysten av Ayrshire, alltid vært i stand til å plante sin potetavling noen uker tidligere enn i andre deler av Skottland som forbinder dem med starten av ny sesong. 'Ayrshire New Potatoes / Ayrshire Earlies' er spesielt gode for koking og salater. Den nye betegnelsen blir lagt til i listen over 1,450-produkter allerede beskyttet. Mer informasjon er online på nettsider på kvalitetsprodukter og DØR database av beskyttede produkter.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , ,

Kategori: En forsiden, Jordbruk, Økonomi, EU, EU-kommisjonen

Kommentarer er stengt.