Kontakt med oss

Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD)

EU samarbeider med andre OECD-land for å foreslå forbud mot eksportkreditter for kullkraftprosjekter

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD) holder et ekstraordinært møte i dag (15. september) og torsdag (16. september) for å diskutere et mulig forbud mot eksportkreditter for internasjonale kullfyrte kraftproduksjonsprosjekter uten tiltakskompensasjon. Diskusjonene vil fokusere på et forslag som ble presentert av EU og andre land (Canada, Republikken Korea, Norge, Sveits, Storbritannia og USA) tidligere denne måneden. Forslaget støtter en grønnere global økonomi og er et viktig skritt for å tilpasse eksportkredittbyråers virksomhet til målene i Parisavtalen.

Eksportkreditter er en viktig del av å fremme internasjonal handel. Som deltaker i OECD -arrangementet om offisielt støttede eksportkreditter, spiller EU en stor rolle i arbeidet med å sikre like vilkår på internasjonalt nivå og for å sikre sammenheng i det felles målet om bekjempelse av klimaendringer. EU har lovet å avslutte bistand til eksportkreditter for kull uten å oppveie tiltak, og forplikter seg samtidig på internasjonalt nivå til en rettferdig overgang.

I januar 2021 oppfordret Rådet for Den europeiske union til global utfasing av miljøskadelige fossile drivstofftilskudd på en tydelig tidsplan og til en resolutt og rettferdig global transformasjon. mot klimanøytralitet, inkludert gradvis avvikling av kull uten kompenserende tiltak i energiproduksjon og, som et første skritt, den umiddelbare slutten på all finansiering av ny kullinfrastruktur i tredjeland. I sin handelspolitiske gjennomgang i februar 2021 forpliktet EU-kommisjonen seg til å foreslå en umiddelbar slutt på eksportkredittstøtte til kullfyrt elektrisitetssektor.

Annonse

I juni i år anerkjente G7-medlemmer også at fortsatte globale investeringer i ikke-reduksjon av kullfyrt elektrisitetsproduksjon var i strid med målet om å begrense den globale oppvarmingen til 1.5 ° C og lovet å avslutte ny direkte statlig støtte til global kullkraftproduksjon internasjonalt innen utgangen av 2021, blant annet gjennom statlig finansiering.

Annonse

Regionkomiteen (CoR)

FNs mål for bærekraftig utvikling 2030 skal lede den europeiske utvinningen

Publisert

on

Europeiske lokale og regionale ledere ber om at FNs mål for bærekraftig utvikling (SDG) skal settes tilbake på toppen av EUs agenda og ber EUs institusjoner og medlemsland om å sikre gjennomføringen innen 2030. I en mening vedtatt i dag av plenum, understreker Den europeiske regionkomiteen (CoR) at COVID-19-pandemien har vist viktigheten av bærekraftig utvikling og at SDG kan bidra til å gå mot en sammenhengende, helhetlig visjon innen Neste generasjons EU. Imidlertid påpeker en nylig RU-studie mangel på eksplisitt og gjennomsiktig referanse til FNs SDG i mange nasjonale planer for gjenoppretting og motstandskraft.

Den pågående pandemien og dens forventede økonomiske, sosiale og miljømessige konsekvenser viser at det haster med å støtte "lokalisering" av SDG for å bygge tilbake på en mer rettferdig måte og unngå fremtidige helsekriser. SDG-er bør hjelpe medlemsstatene med å gjenopprette og levere de digitale og grønne overgangene på bakken. Derimot, en nylig studie bestilt av RU slo alarm om manglende involvering av regioner og byer i nasjonale gjenopprettingsplaner, mens det i mange tilfeller mangler klare referanser til SDG, noe som reduserer muligheten for en felles forståelse av planene.

Ricardo Rio (PT / EPP), ordfører og ordfører i Braga, sa: "SDG-ene forsvant nesten fra EU-fortellingen: det er ingen overordnet strategi og ingen effektiv integrering eller koordinering av SDG-er i EU-kommisjonens interne styring. Dette er desto mer påfallende som parallelt fortsatte lokale og regionale myndigheters engasjement for SDG å øke. De foreløpige resultatene av OECD-CoR-undersøkelsen viser tydelig at lokale og regionale myndigheter er godt engasjert i en bærekraftig utvinning, basert på SDG. 40% av respondentene har brukt dem før pandemien og nå begynte å bruke dem til å takle utvinningen, mens 44% planlegger å gjøre det for å komme seg fra COVID-19. Dette er en stor mulighet for alle beslutningstakere til å komme sterkere tilbake fra denne krisen, og jeg vil sammen med OECD aktivt fortaler for det på EU-nivå. "

Annonse

OECD anslår at 65% av de 169 målene for de 17 SDG-ene ikke kan nås uten involvering av, eller koordinering med, lokale og regionale myndigheter. Videre resultatene av en ny CoR-OECD felles undersøkelse viser at 60% av lokale og regionale myndigheter mener at COVID-19-pandemien har ført til mer overbevisning om at SDG-ene kan bidra til å ta en mer helhetlig tilnærming for utvinning. Derfor beklager Regionsudvalget at SDG-ene gradvis har mistet terreng i EU-fortellingen, med en lavere profil i EU-politikkutvikling som truer deres sjanser for gjennomføring innen 2030.

Regjeringsmedlemmene oppfordrer europeiske ledere til å være ambisiøse og konsekvente i sine innenlandske og utenrikspolitiske dagsordener og å erklære med et klart formål at EU må være en leder og synlig forkjemper for implementeringen av SDG på alle statlige nivåer. Uttalelsen peker på at bærekraftige utviklingsmål skal gi en sammenhengende ramme for all EU-politikk og bidra til å tilpasse prioriteringene til alle finansieringsprogrammer. Likevel virker koblingen mellom FN-målene og de viktigste europeiske initiativene som den nye industrielle strategien noen ganger tøff. Videre oppfordrer det EU-kommisjonen til å bruke neste årlige bærekraftige vekststrategi 2022 for å formelt integrere SDG i det europeiske semesteret, bedre koble SDG og Recovery and Resilience Facility (hjørnesteinen i Next Generation EU), og bekrefter eksplisitt SDG som en måte for EU å forme en bærekraftig utvinning.

Lokale og regionale ledere ber EU-kommisjonen om å fornye SDG-plattform for flere interessenter eller opprette en annen dialogplattform med innflytelse og strukturert oppfølging for å fremme kompetanse fra alle de forskjellige interessentene fra offentlige og private institusjoner angående Agenda 2030 og for å gi råd til Kommisjonen direkte.

Annonse

Ordføreren Rio leverte samtalen til fremtredende EU-politiske beslutningstakere allerede på tirsdag, da han tok ordet på Brussels Economic Forum 2021, flaggskipets årlige økonomiske begivenhet i EU-kommisjonen, sammen med president Von der Leyen og den tyske kansler Angela Merkel.

Bakgrunn

Regjeringen og OECD gjennomførte i fellesskap en undersøkelse mellom mai og midten av juni 2021 om SDG som rammeverk for COVID-19-utvinning i byer og regioner. Undersøkelsen omfattet 86 svar fra kommuner, regioner og mellomledd enheter i 24 EU-land, pluss noen få andre OECD og ikke-OECD-land. Foreløpige funn ble presentert tirsdag under den fjerde utgaven av Byer og regioner for SDGs rundebord, en to-dagers online begivenhet som fokuserte på SDG som et rammeverk for langsiktige COVID-19 gjenopprettingsstrategier i byer og regioner. Dokumentet er tilgjengelig her..

Regjeringen vedtok en første uttalelse om 'Sustainable Development Goals (SDGs): et grunnlag for en langsiktig EU-strategi for et bærekraftig Europa innen 2030'i 2019 av ordfører Arnoldas Abramavičius (LT / EPP) Medlem av Zarasai District Municipal Council.

I november 2020 offentliggjorde EU-kommisjonen personalets arbeidsdokument Å levere FNs bærekraftsmål - en omfattende tilnærming.

Fortsett å lese

Miljø

European Development Days 2021: Driv den globale debatten om grønn handling foran Kunming og Glasgow Summits

Publisert

on

Det ledende globale forumet for utviklingssamarbeid, The Europeiske Development Days (EDD), begynte 15. juni å reflektere over veien til FNs biologiske mangfoldskonferanse (CBD COP15) i Kunming i oktober og Glasgow COP26 i november 2021. Mer enn 8,400 1,000 registrerte deltakere og mer enn 160 organisasjoner fra over 16 land er til stede på arrangementet, som avsluttes i dag (XNUMX. juni), med to hovedtemaer: en grønn økonomi for mennesker og natur, og beskyttelse av biologisk mangfold og mennesker. Forumet inkluderer deltakelse av høyttalere fra EU, Ursula von der Leyen, EU-kommisjonens president; Jutta Urpilainen, kommisjonær for internasjonale partnerskap; og Virginijus Sinkevičius, kommisjonær for miljø, hav og fiskeri; samt FN med Amina Mohammed, visegeneralsekretær; Henrietta Fore, UNICEFs administrerende direktør; HRH Prinsesse Laurentien av Nederland, president for Fauna and Flora International; Maimunah Mohd Sharif, administrerende direktør i FN-habitat.

Årets utgave har lagt spesiell vekt på synspunktene til unge ledere med kompetanse og aktive bidrag for å finne løsninger for klimatiltak. Med en EDD virtual Global Village som presenterer innovative prosjekter og banebrytende rapporter fra 150 organisasjoner over hele verden og spesielle begivenheter om innvirkningen av COVID-19-pandemien, er disse to dagene en unik mulighet til å diskutere og forme en mer rettferdig og grønnere fremtid. . De EDDs nettsted og program er tilgjengelige online så vel som en fullstendig pressemelding.

Annonse

Fortsett å lese

Økonomi

Globalt Europa: € 79.5 milliarder for å støtte utviklingen

Publisert

on

EU skal investere 79.5 milliarder euro i utvikling og internasjonalt samarbeid i nabolandene og lenger unna innen 2027, Samfunnet.

Som en del av sitt budsjett for 2021-2027 overvåker EU hvordan den investerer utenfor blokken. Etter a landemerkeavtale med EU-land i desember 2020 vil MEP'ene stemme under juni plenum i Strasbourg om etablering av € 79.5 milliarder Global Europe-fond, som fusjonerer flere eksisterende EU-instrumenter, inkludert European Development Fund. Denne effektiviseringen vil tillate EU å mer effektivt opprettholde og fremme sine verdier og interesser over hele verden og reagere raskere på nye globale utfordringer.

Instrumentet skal finansiere EUs utenrikspolitiske prioriteringer i de kommende sju årene og støtte bærekraftig utvikling i EUs naboland, samt i Afrika sør for Sahara, Asia, Amerika, Stillehavet og Karibien. Globalt Europa vil støtte prosjekter som bidrar til å løse problemer som fattigdomsutryddelse og migrasjon og fremme EU-verdier som menneskerettigheter og demokrati.

Annonse

Programmet vil også støtte global multilateral innsats og sikre at EU er i stand til å leve opp til sine forpliktelser i verden, inkludert bærekraftsmålene og klimakonvensjonen i Paris. Tretti prosent av programmets samlede finansiering vil bidra til å oppnå klimamål.

Minst € 19.3 milliarder er øremerket EU-naboland med € 29.2 milliarder som skal investeres i Afrika sør for Sahara. Global Europa-finansiering vil også bli satt av til rask respons, inkludert krisehåndtering og konfliktforebygging. EU vil øke sin støtte til bærekraftige investeringer over hele verden under European Fund for Sustainable Development Plus, som vil utnytte privat kapital for å utfylle direkte bistand.

I forhandlinger med rådet sørget parlamentet for at parlamentsmedlemmene økte involveringen i strategiske beslutninger om programmet. Når den er godkjent, vil forskriften om Global Europe gjelde med tilbakevirkende kraft fra 1. januar 2021.

Annonse

Globalt Europa er en av 15 EU-flaggskipsprogrammer støttet av parlamentet i forhandlingene om EUs budsjett for 2021-2027 og EU gjenopprettingsinstrument, som samlet vil tillate Unionen å gi mer enn € 1.8 billioner i finansiering de neste årene.

Globalt Europa 

Fortsett å lese
Annonse
Annonse
Annonse

Trender