Kontakt med oss

EU Summits

EU og USA lanserer Trade and Technology Council for å lede verdibasert global digital transformasjon

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

Etter lanseringen av Trade and Technology Council (TTC) på toppmøtet mellom EU og USA i juni av kommisjonens president Ursula von der Leyen og USAs president Joe Biden, kunngjorde EU og USA 9. september detaljer om sitt første møte 29. september 2021 i Pittsburgh, Pennsylvania. Den ledes av EU-kommisjonens visepresidenter Margrethe Vestager og Valdis Dombrovskis, sammen med USAs utenriksminister Antony Blinken, handelssekretær Gina Raimondo og handelsrepresentant Katherine Tai.

TTC-medformennene erklærte: “Dette innledende møtet i EU og USAs handels- og teknologiråd (TTC) markerer vår felles forpliktelse til å utvide og utdype transatlantisk handel og investeringer og til å oppdatere reglene for det 21. århundre økonomi. Basert på våre delte demokratiske verdier og verdens største økonomiske forhold, har vi siden toppmøtet jobbet hardt for å identifisere områdene der vi kan ta konkrete skritt for å sikre at handels- og teknologipolitikk leverer for våre mennesker. I forbindelse med TTC er både EU og USA engasjerte og ser frem til et robust og pågående engasjement med et bredt spekter av interessenter for å sikre at resultatene fra dette samarbeidet støtter bred vekst i begge økonomier og er i samsvar med våre felles verdier . ”

TTCs ti arbeidsgrupper vil takle et mangfoldig sett med utfordringer, inkludert samarbeid om teknologiske standarder, globale handelsutfordringer og sikkerhet i forsyningskjeden, klima og grønn teknologi, IKT -sikkerhet og konkurransekraft, datastyring og teknologiplattformer, misbruk av teknologi som truer sikkerhet og menneskerettigheter, eksportkontroll, investeringsscreening og tilgang til og bruk av digital teknologi for små og mellomstore bedrifter. Hele uttalelsen er tilgjengelig her..

Annonse

Kina

Konkurranse: EU, USA og Folkerepublikken Kina deltok på det femte globale maritime regulatoriske toppmøtet

Publisert

on

September deltok høytstående embetsmenn fra EU, USA og Folkerepublikken Kina på det femte globale maritime regulatoriske toppmøtet. Deltakerne inkluderte representanter for konkurransen og maritime myndigheter som er ansvarlige for regulering av internasjonal linjeskip i verdens største rutelinjer.

Toppmøtet dekket sektorutviklingen siden starten av koronaviruspandemien, inkludert utfordringene den internasjonale containertransportsektoren står overfor og bredere spørsmål om maritime forsyningskjeder. Deltakerne var enige om at pandemien presenterte operatører i rederier, havner og logistikktjenester eksepsjonelle utfordringer, på ruter til og fra EU, så vel som i andre deler av verden.

De utvekslet synspunkter om de respektive handlingene som utføres av deres jurisdiksjoner, samt fremtidsutsikt og perspektiver, inkludert mulige tiltak for å øke sektorens motstandskraft. Toppmøtet finner sted annethvert år og er et forum for å fremme samarbeid mellom de tre myndighetene. Det neste toppmøtet vil bli innkalt i Kina i 2023.

Annonse

Fortsett å lese

EU Summits

2021 G7 Leaders 'communiqué: Vår felles agenda for global handling for å bygge tilbake bedre

Publisert

on

På slutten av det siste G7-møtet (11.-13. Juni) klarte G7-lederne å bli enige om en felles kommunikasjon - sammenlignet med den siste G7 da Trump var enig og deretter avviste kommunikasjonen, kan dette allerede hakkes opp som fremgang. Det var bred enighet om behovet for å kombinere innsats for å bistå i den globale responsen på pandemien. Andre spørsmål som ble behandlet var vanlige idealer om å fremme et åpent samfunn og demokrati, felles forpliktelser til multilateralisme og fremme velstand når verden kommer seg fra pandemien.

Hovedpoengene.

Annonse

Fortsett å lese

EU

EU og Japan fører politisk dialog på høyt nivå om utdanning, kultur og sport

Publisert

on

10. mai holdt kommisjonær Mariya Gabriel for innovasjon, forskning, kultur, utdanning og ungdom en videokonferanse med den japanske ministeren for utdanning, kultur, sport, vitenskap og teknologi, Koichi Hagiuda (Bildet), for å diskutere samarbeid mellom EU og Japan innen deres porteføljer. Begge sider bekreftet på ny sin forpliktelse til fortsatt samarbeid og støtte fra sine respektive programmer, og ble enige om å forene krefter om forskermobilitet. Dette pågående samarbeidet har fått ny betydning under COVID-19-krisen, som har rammet disse sektorene hardt.

Kommissær Gabriel sa: ”Utdanning, kultur og sport bringer mennesker sammen - for å lære, lære, skape og konkurrere. Internasjonalt samarbeid på disse områdene vil alltid føre til bedre forståelse - som mellom Europa og Japan. I Brussel, som i Tokyo, ser vi på fremtiden for utdanning og den digitale overgangen. Jeg var glad for å utveksle ideer og god praksis på dette feltet, så vel som innen kultur og sport, med Hagiuda og hans team. "

Foran de olympiske sommerlekene i Japan delte minister Haiuda oppdateringer under møtet om organiseringen av en så storstilt begivenhet i disse enestående tider. kommisjonær Gabriel og minister Hagiuda ønsket også fremdriften i tre spesielle felles EU-Japan Erasmus Mundus masterprogrammer innen robotikk, utvidet virkelighet og historie, som ble lansert som et resultat av første politiske dialog av juli 2018. Til slutt la de begge vekt på viktigheten av utveksling mellom mennesker og ble enige om å opprettholde direkte diskusjoner med jevne mellomrom. Det kommende toppmøtet mellom EU og Japan vil fremheve omfanget og bredden av samarbeidet under Strategisk partnerskapsavtale mellom EU og Japan. A jsalve uttalelse og mer informasjon etter dagens møte er tilgjengelig online.

Annonse

Fortsett å lese
Annonse
Annonse
Annonse

Trender