Kontakt med oss

Utdannelse

Uttalelse fra kommisjonær for krisehåndtering Janez Lenarčič på den internasjonale dagen for å beskytte utdanning mot angrep

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

I anledning den internasjonale dagen for å beskytte utdanning mot angrep (9. september) bekrefter EU på nytt sitt engasjement for å fremme og beskytte hvert barns rett til å vokse i et trygt miljø, ha tilgang til kvalitetsopplæring og bygge et bedre og mer fredelig fremtid, sier Janez Lenarčič (bildet).

Angrep på skoler, studenter og lærere har en ødeleggende innvirkning på tilgang til utdanning, utdanningssystemer og samfunnsutvikling. Dessverre øker forekomsten deres i en alarmerende hastighet. Dette er altfor klart fra den siste utviklingen i Afghanistan, og krisene i Etiopia, Tsjad, Afrikas Sahel -region, i Syria, Jemen eller Myanmar, blant mange andre. Den globale koalisjonen for å beskytte utdanning mot angrep har identifisert mer enn 2,400 angrep på utdanningsfasiliteter, studenter og lærere i 2020, en økning på 33 prosent siden 2019.

Angrep på utdanning utgjør også brudd på internasjonal humanitær lov, regelverket som søker å begrense virkningene av væpnet konflikt. Slike brudd multipliserer, mens gjerningsmennene deres sjelden blir tatt til ansvar. I denne oppfatningen setter vi konsekvens av internasjonal humanitær lov konsekvent i sentrum for EUs eksterne handlinger. Som en av de største humanitære giverne vil EU derfor fortsette å fremme og gå inn for global respekt for internasjonal humanitær lov, både av stater og ikke-statlige væpnede grupper under en væpnet konflikt.

Annonse

Utover ødeleggelse av fasiliteter, resulterer angrep på utdanning i langvarig suspensjon av læring og undervisning, øker risikoen for frafall fra skolen, fører til tvangsarbeid og rekruttering av væpnede grupper og styrker. Skolelukninger forsterker eksponeringen for alle former for vold, inkludert seksuell og kjønnsbasert vold eller tidlig og tvangsekteskap, hvor nivåene har økt drastisk under COVID-19-pandemien.

COVID-19-pandemien avslørte og forverret sårbarheten til utdanning over hele verden. Nå, mer enn noensinne, må vi minimere forstyrrelser i utdanningsforstyrrelser og sikre at barn kan lære om sikkerhet og beskyttelse.

Utdanningssikkerhet, inkludert videre engasjement i Safe Schools -erklæringen, er en integrert del av vårt arbeid for å beskytte og fremme retten til utdanning for hver jente og gutt.

Annonse

Å reagere på og forhindre angrep på skoler, støtte beskyttende aspekter ved utdanning og beskytte elever og lærere krever en koordinert og tverrsektoriell tilnærming.

Gjennom EU-finansierte prosjekter innen utdanning i nødstilfeller hjelper vi med å redusere og redusere risikoen ved væpnet konflikt.

EU er fortsatt i forkant med å støtte utdanning i nødstilfeller, og bruker 10% av sitt humanitære bistandsbudsjett til å støtte tilgang, kvalitet og beskyttelse av utdanning.

Mer informasjon

Faktaark - Utdanning i nødstilfeller

Fortsett å lese
Annonse

Utdannelse

Europakommisjonens rapport om voksenopplæring i Europa

Publisert

on

EU-kommisjonens Eurydice-nettverket har publisert en rapport om 'Voksenopplæring og opplæring i Europa: Bygge inkluderende veier til ferdigheter og kvalifikasjoner'. Rapporten undersøker nåværende tilnærminger for å fremme livslang læring, med særlig fokus på retningslinjer og tiltak som støtter tilgang til voksne med lave ferdigheter og kvalifikasjoner, til læringsmuligheter. Den ser på 42 utdannings- og opplæringssystemer i 37 europeiske land.

Kommissær for innovasjon, forskning, kultur, utdanning og ungdom Mariya Gabriel sa: «Denne pandemien har vist at mange voksne ikke har tilstrekkelige grunnleggende ferdigheter. Spesielt har den avslørt det store digitale skillet blant den voksne befolkningen. Det er avgjørende å skape systematiske læringsmuligheter slik at folk kan forbedre sine grunnleggende ferdigheter på alle stadier av livet. Vi må også ta opp fragmenteringen av voksenlæringssektoren, slik at voksne kan gjøre enkle overganger mellom forskjellige typer og former for utdanning. ”

Kommissær for jobber og sosiale rettigheter, Nicolas Schmit, sa: “For å tilpasse oss arbeidslivet i rask endring må vi fokusere vår oppmerksomhet og ressurser på livslang læring. Innen 2030 ønsker vi at minst 60% av voksne i EU skal delta på opplæring hvert år. EU -ledere ønsket denne ambisjonen velkommen, og deres nasjonale planer for gjenoppretting og motstandskraft inkluderer store investeringer i opplæring og videreutdanning av voksne. Sammen med partnere og alle interessenter må vi sikre tilgang til læringsmuligheter, spesielt for mennesker som vil tjene mest på opplæring og videreutdanning. Dette aspektet er sentralt i Upskilling Pathways -initiativet, som tar særlig hensyn til de mest sårbare. ”

Annonse

I tillegg til å se på hvordan tiltak for voksenopplæring og -opplæring koordineres på nasjonalt nivå, presenterer denne rapporten også en unik kartlegging av offentlig finansierte og medfinansierte voksenopplærings- og opplæringsprogrammer, og de eksisterende veilednings- og støttetiltakene for de minst kvalifiserte. De Eurydice Network består av nasjonale enheter i europeiske land, og er koordinert av Forvaltningsorgan for utdanning, audiovisuelt og kultur.

Annonse
Fortsett å lese

Utdannelse

GSOM SPbU og Kozminski University signerte en avtale om sitt første dobbeltstudium

Publisert

on

Graduate School of Management, St. Petersburg University (GSOM SPbU) og Kozminski University (KU) lanserer sitt første felles dobbeltstudium i Corporate Finance and Accounting. Det nye dobbeltstudiet vil inneholde kvalifiserte studenter fra Master in Corporate Finance (MCF) -programmet ved GSOM og studenter i Master i finans og regnskap ved KU. Valget av studenter til det nye dobbeltstudiet starter høstsemesteret 2021, studiene starter studieåret 2022/2023.

Som en del av en ny avtale, vil studentene tilbringe sine tre og fire semestre ved vertsinstitusjoner, og kandidater som fullfører alle programkrav til GSOM og KU vil få mastergrad fra begge institusjonene.

"Fremtiden tilhører partnerskap, allianser og samarbeid: det hjelper å se på mål fra forskjellige vinkler, raskt reagere på endringer og lage relevante og etterspurte produkter. I det nye studieåret lanserer vi sammen med Kozminski University et dobbeltstudium innen Master in Corporate Finance-programmet: vi vil utveksle erfaringer, sammenligne våre mål og resultater, og gi studenter fra begge sider omfattende kunnskap som kan brukes hvor som helst i verden. Kozminski University og GSOM SPbU er mangeårige akademiske partnere, våre forholdet har blitt testet gjennom årene og dusinvis av utvekslingsstudenter. Jeg er overbevist om at det nye samarbeidsnivået vil bringe handelshøyskoler tettere sammen og gjøre våre masterprogrammer mer interessante og praksisorienterte, sier Konstantin Krotov, administrerende direktør i GSOM SPbU.

Annonse

Siden 2013 har GSOM SPbU bachelor- og masterstudenter deltatt i utvekslingsprogrammer, og fakultetet og ansatte ved Handelshøyskolen - i akademiske utvekslingsprogrammer med Kozminski University.

"Nært samarbeid med det eldste universitetet i Russland-Universitetet i St. Petersburg og GSOM SPbU ble nylig kronet med en dobbel grad på Master in Finance and Accounting-programmet. Det er et naturlig skritt for å intensivere våre toppstudenters utvekslingsmuligheter ved å gi dem tilgang til et av de største markedene. Dermed fortsetter KU sin posisjon som en global bro for forretningsmuligheter og interkulturell forståelse, sier Franjo Mlinaric, Ph.D., leder for Master in Finance & Accounting Program ved KU.

Fra 2022 vil fire MCF -studenter kunne fortsette studiene innen Master in Finance and Accounting -programmet ved en av de ledende handelshøyskolene i Polen. Kozminski University har trippelkroneakkreditering samt ACCA- og CFA -akkrediteringer. Kozminski Universitys økonomi- og regnskapsprogram er rangert som 21. plass i Financial Times (FT) rangering blant verdens 55 beste masterprogrammer i bedriftsfinansiering.

Annonse

Master i Corporate Finance -programmet ved GSOM SPbU er også ACCA -akkreditert. GSOM SPbU har vært rangert blant verdens ledende programmer og handelshøyskoler i mange år på rad ifølge den internasjonale forretningsavisen Financial Times. I 2020 rangerte GSOM SPbU 41. i Financial Times Masters in Management -rangering, og 51. i Financial Times European Business School rangering. GSOM SPbU Executive MBA -programmet gikk inn på de 100 beste verdensprogrammene for første gang og tok 93. plass i Financial Times Executive MBA Ranking 2020.

GSOM SPbU er en ledende russisk handelshøyskole. Det ble etablert i 1993 ved St. Petersburg University, som er et av de eldste klassiske universitetene, og det største senteret for vitenskap, utdanning og kultur i Russland. I dag er GSOM SPbU den eneste russiske handelshøyskolen som er inkludert i de 100 beste europeiske skolene i Financial Times-rangeringen og har to prestisjetunge internasjonale akkrediteringer: AMBA og EQUIS. GSOM Advisory Board inkluderer ledere fra næringsliv, myndigheter og det internasjonale fagmiljøet.

Kozminski universitet ble grunnlagt i 1993. Det er en av de eldste ikke-offentlige institusjonene for høyere utdanning i Polen. Bachelor-, doktorgrads- og doktorgradsstudentene og deltakerne på doktorgrads- og MBA -programmer som studerer ved KU utgjør en befolkning på 9,000. Befolkningen av KU -kandidater er for tiden over 60,000 XNUMX. Kozminski University er en forretningsorientert høyere utdanningsinstitusjon som tilbyr et bredt spekter av utdanningsprogrammer, som har fulle akademiske rettigheter, og anses å være den beste handelshøyskolen i Sentral- og Øst-Europa i henhold til Financial Times rangering. I 2021 ble Kozminski University rangert som 21. i Global Masters in Finance Ranking utgitt av Financial Times. Det er det eneste universitetet rangert fra Polen og Sentral- og Øst -Europa.

Fortsett å lese

coronavirus

Ansiktsmasker og rensemiddel når franske barn går tilbake til skolen

Publisert

on

By

Skolebarn, iført beskyttende ansiktsmasker, samles når de ankommer en barneskole den første dagen i det nye skoleåret etter sommerferien, i Vertou, Frankrike, 2. september 2021. REUTERS/Stephane Mahe

Tolv millioner franske barn dro tilbake til skolen torsdag (2. september), iført ansiktsmasker, brukte rensemiddel ved inngangen og sto distansert fra hverandre i gården under strenge regjeringsregler som hadde som mål å dempe spredningen av COVID-19, skrive Yiming Woo og Lea Guedj.

"Dette er veldig forskjellig fra vanlige" back-to-school "dager," sa Matthieu Seguin, visedirektør ved Rodin videregående skole i Paris sentrum, og pekte også på luftrensere i klasserommene og reservedeler for alle elever som hadde glemt deres.

Annonse

Siden inokulasjoner nå også er tilgjengelige for barn fra 12 år, og elever oppfordres til å ta sine bilder, sa Seguin at skolen hans kan bli et vaksinasjonssenter.

Elleve år gamle Louise innrømmet å være litt nervøs for sin første dag på en stor skole, men sa at hun ikke kunne vente med å få sitt skudd. "Jeg vil virkelig bli vaksinert," sa hun.

For andre var fokuset annerledes: "Jeg er veldig glad fordi jeg vil oppdage videregående skole og være tilbake med vennene mine," sa 11 år gamle Eli.

Annonse

Den daglige gjennomsnittlige smittefrekvensen for COVID-19 har avtatt i Frankrike, og regjeringen har som mål å administrere et tredje vaksineskudd til rundt 18 millioner mennesker i begynnelsen av 2022, sa en tjenestemann i helsedepartementet. Les mer.

Fortsett å lese
Annonse
Annonse
Annonse

Trender