Kontakt med oss

Solenergi

Solar Impulse Foundation lanserer en 'Solutions Guide for Cities' for å hjelpe byer med å nå nett null-målguiden som ble avduket på COP27

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

I forkant av Solutions and Cities thematic Day på den internasjonale klimakonferansen COP 27, lanserer Solar Impulse Foundation sin innovative Solutions Guide for Cities, en samling av cleantech-løsninger designet for å hjelpe bysentre med å raskt bygge et robust klimadempingsprogram. Guiden vil bli offisielt introdusert under Europakommisjonens virtuelle program for COP 27 og kan følges i et live webinar som utforsker hvordan byer kan låse opp mulighetene i deres økologiske overgang.

Lisboa vil være en av de første pilotbyene for guiden. Andre interesserte byer inkluderer Stockholm, Genève og Paris-regionen (Île-de-France). Carlos Moedas, ordføreren i Lisboa erklærte: "Som ordfører i Lisboa er jeg stolt og forpliktet til å støtte Solutions for Cities-initiativet som Solar Impulse Foundation leder. Byer er unikt plassert for å tilby en bærekraftig økonomisk modell der ren energi tjener behovene til våre innbyggere, spesielt de mest sårbare. Lisboa er forpliktet til å levere den bærekraftige tilnærmingen med nye teknologier og innovative løsninger. For å oppnå det, stoler jeg på støtten fra Solar Impulse Foundation og den nådeløse besluttsomheten til min venn Bertrand Piccard.

"Vår stiftelse har identifisert mer enn 1,400 teknologiske løsninger som eksisterer i dag for å beskytte miljøet på en økonomisk lønnsom måte, men verden beveger seg ikke raskt nok til å skaffe implementeringene som trengs for å nå karbonnøytralitet," sa Bertrand Piccard, grunnlegger og styreleder. Solar Impulse Foundation.

"Byene er de primære generatorene av økonomisk aktivitet, og samtidig er de ansvarlige for tre fjerdedeler av globale karbonutslipp. Vår løsningsguide for byer viser hvordan løsninger kan implementeres på en lønnsom måte for å hjelpe til med å fremskynde planene for avkarbonisering."

Blant løsningene som er undersøkt og merket av Solar Impulse Foundation som både rene og lønnsomme, valgte stiftelsen et utvalg på 188 som effektivt løser nøkkelutfordringer for byers avkarbonisering og hadde casestudier fra virkeligheten av implementering på tvers av +130 kommuner og 28 land. Solar Impulse-identifiserte løsninger for byer inkluderer mer miljøvennlige byggematerialer som resirkulert betong laget av bearbeidet blandet granulert revet steinsprut, effektive biobaserte isolasjonspaneler, antirefleks- og varmehåndteringsglass for vinduer, resirkulering av gråvann eller programvare for optimalisering av urban vegetalisering, kjøretøy -to-grid, geotermisk lagring og geotermiske luft-vann varmepumper, samt ofte oversett, men svært effektive energieffektiviseringstiltak.

Til tross for den økende følelsen av at det haster, har de fleste byer ikke startet nett-null-planlegging fordi de mangler en analyse av nøkkelsektorer som bidrar til deres utslipp, ikke har tilgang til de mest relevante teknologiene og løsningene, og har vanskeligheter med å prioritere innsatsen. Veilederen tar for seg disse kjerneproblemene ved å vise hvor handlinger kan iverksettes på tvers av verdikjedene til fem hovedsektorer som er nært knyttet sammen med en bys økosystem: Energi- og kraftnett, konstruksjon og bygninger, mobilitet og logistikk, avfallshåndtering og vann og urban infrastruktur.

Den beskriver og tar for seg de utallige "smertepunktene" som byledere møter når de håndterer deres økologiske overgang, inkludert betydelige veisperringer. Guiden bruker en unik "bottom-up-tilnærming", som utnytter cleantech-innovatørers kunnskap om kundenes adopsjonsbarrierer og fremhever suksesshistoriene deres for å inspirere til klimahandling. "Vi tror at aktørene som er mest ivrige etter å øke innføringen av klimaløsninger er de som kan gjøre en forretning ut av det," fortsatte Piccard. "Vi erkjenner likevel at løsningene og deres evner bare er en del av puslespillet. Målet er å modernisere det juridiske rammeverket for å skape et behov for å trekke løsningene til markedet.»

Annonse

For å bistå i denne oppgaven inviterte Solar Impulse Foundation andre organisasjoner, også kalt "systemiske muliggjørere", til å bli med på initiativet og dele sine beste praksiser for å gå fra urban visjon til løsningsadopsjon. Disse gruppene, inkludert World Wildlife Foundation, International Council for Local Environmental Initiatives (ICLEI), og NetZeroCities Climate, blant andre, har jobbet med disse kravene i mange år og vil hjelpe byer med å implementere løsninger fra veiledningen.

Om Bertrand Piccard
En pionerånd og en innflytelsesrik stemme for å oppmuntre til implementering av effektive løsninger. En av de første, så tidlig som på 2000-tallet, som vurderte økologi gjennom lønnsomhetens linse, regnes Bertrand Piccard som en opinionsleder på temaene innovasjon og bærekraft. Styreleder for Solar Impulse Foundation, fremmer han kvalitativ vekst ved å demonstrere det økonomiske potensialet til rene teknologier. Han fordømmer absurditeten i forurensende og ineffektive systemer som fortsatt brukes for ofte i dag, og tar til orde for modernisering av det juridiske rammeverket for å lette tilgangen til markedet for effektive løsninger. Stemmen hans blir hørt innenfor de største institusjonene, som FN, Europakommisjonen, World Economic Forum ... og hans engasjement har gitt ham flere nominasjoner, som Champion of the Earth og FNs Goodwill Ambassador.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.
Annonse

Trender