Kontakt med oss

Dyreforsøk

Europaparlamentet skal stemme om dyrefri forskning, testing og utdanning

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

Alle som kjenner Ralph, en testkaninmaskot som er utsatt for Draize øyeirritasjonstest i kosmetikklaboratorier og lider av blindhet, vil lure på hvordan slik grusomhet fremdeles er akseptabel i en tid med avansert vitenskap og teknologi. De Lagre Ralph video gikk viralt over hele verden og ble mest sannsynlig årsaken til at Mexico nylig sluttet seg til statene, som forbød dyreforsøk for kosmetikk. Det gjorde EU også i 2013. EU planlegger å gå enda lenger ved å vedta en resolusjon om "en koordinert handling på unionsnivå for å lette overgangen til innovasjon uten bruk av dyr i forskning, testing og utdanning" denne uken ( 15. september), Skriver Eli Hadzhieva.

Selv om EU oppfordrer til bruk av ikke-animalske metoder, for eksempel den nye organ-on-chip-teknologien, datasimuleringer og 3D-kulturer av menneskelige celler, viser forskning at arkaiske metoder, for eksempel "50 prosent dødelig dose" dreper halvparten av millioner av testdyr, er fortsatt mye i bruk. Videre viser bevis i økende grad at noen dyr, for eksempel kaniner og gnagere, er helt forskjellige arter fra mennesker for å bli sett på som pålitelige fullmakter for beskyttelse av menneskers helse mot kjemiske farer. For eksempel viste medisiner som talidomid, TGN1412 eller fialuridin, rettet mot henholdsvis morgenkvalme, leukemi og hepatitt B, seg helt trygge for dyr, men kunne ikke tolereres av mennesker.

I følge EU-kommisjonen økte den europeiske kjemikaliestrategien for bærekraft støtte for bruk av ikke-animalske metoder (NAMs) i kjemikalierisikovurdering, spesielt med flere Horizon 2020-prosjekter (ASPIS Cluster omfattende RISK-HUNT3R, ONTOX- og PrecisionTOX -prosjekter), de kommende revisjonene av REACH og kosmetikkforordningen, det nye prosjektet til European Partnership for Alternative Approaches on NAMs use in risk assessment, PARC med det formål å gå over til neste generasjons risikovurdering og en strategisk forsknings- og innovasjonsagenda . Den globale aksept av ikke-animalske og innovative tilnærminger til kjemisk sikkerhet er også høyt på OECDs agenda.

Annonse

Et webinar organisert 9. september av EU-ToxRisk og PATROLS, to prosjekter med flere interessenter finansiert av EUs H2020-program, illustrerte begrensningene i eksisterende in vitro (prøverørsforsøk) og i silico (datasimulerte eksperimenter) faredeteksjon systemer mens du viser frem en ny verktøykasse for å gjennomføre dyrefri vurderinger for kjemikalier og nanomaterialer. EU-ToxRisk-prosjektkoordinator Bob van der Water fra Leiden University fremhevet sin visjon "å drive et paradigmeskifte i toksikologi mot en dyrefri, mekanismebasert integrert tilnærming til kjemisk sikkerhetsvurdering" gjennom en etablert NAM-verktøykasse basert på in vitro og in silico -verktøy og nye neste generasjons NAM -verktøykassekomponenter. Han la vekt på avanserte nye testsystemer, for eksempel CRISPR-baserte fluorescerende journalister i stamceller, stamcelle-avledet modell med flere leverceller, syke levermikrovev og fire-organ-brikker, mens han understreket at NAM raskt burde integreres i regulatoriske testrammer.

Shareen Doak, koordinator for PATROLS fra Swansea University fremhevet kunnskapshullene om langsiktige effekter av realistisk konstruert nanomateriale (ENM) eksponering for mennesker og helse, mens de demonstrerte innovative metoder, for eksempel ekstrinsiske ENM -egenskaper, avanserte økotoksisitetstester, heterotypiske in vitro -modeller "Disse metodene er skreddersydd for å bedre forstå menneskelige og miljømessige farer og bør implementeres som en del av EUs strategi for sikker og bærekraftig design for å minimere behovet for dyreforsøk", sa hun.

"Den største utfordringen er aksept og implementering av NAM. Standard valideringskrav er for lange, og anvendelighetsdomenet til NAM må etableres med tanke på nye teknologier, sier hun.

Annonse

I en tidligere uttalelse uttrykte ASPIS-klyngen støtte til resolusjonsforslaget fra Europaparlamentet som beskriver det som "betimelig å akselerere en dyrefri overgang og oppfylle EUs ambisjoner om å lede neste generasjon for risikovurdering i Europa og verden over" alle ved å ønske EUs innsats velkommen “som vil oversette til regulatorisk og industriell praksis som bedre vil beskytte menneskers helse og økosystemene, ved å gjøre oss i stand til å identifisere, klassifisere og til slutt fjerne farlige stoffer fra miljøet”.

Moderatoren for webinar MEP Tilly Metz (Greens, Luxembourg), som også skygger for Europaparlamentets resolusjon, sa at hun håper at den endelige resolusjonen vil inneholde følgende elementer: «Konkrete skritt for å avvikle dyreforsøk, presise veikart og studier, en koordinert tilnærming fra EU -byråer, for eksempel European Food Safety Authority og European Chemicals Agency og rask implementering av nye avanserte metoder ”.

Dette gir mye stoff til ettertanke for beslutningstakere i et øyeblikk for Ralph og hans dyre- og menneskevenner. Det er på tide at ord oversettes til handling og reguleringsmiljøet utvikler seg i tråd med nye realiteter på bakken, samtidig som de gir et pusterom for disse lovende og trygge dyrefri teknologiene ved å bruke en dynamisk tilnærming til å godta og bruke dem. Dette vil ikke bare tillate oss å leve opp til nullforurensningsambisjonen i Green Deal, men vil også levere "et giftfritt miljø" både for dyr og mennesker.

Annonse
Annonse
Annonse

Trender