Kontakt med oss

European Alliance for persontilpasset medisin

EAPM: 'Verdi' i helsevesenet - hvem bestemmer? EAPM Onkologi Round Table, registrer deg nå!

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

God ettermiddag, helsekollegaer, og velkommen til oppdateringen til European Alliance for Personalized Medicine (EAPM) - med bare tre dager igjen er din siste sjanse her for å registrere deg for det kommende EAPM -arrangementet fredag ​​17. september, 'Behovet for endring: Definere helse-økosystemet for å bestemme verdien 'som vil finne sted under ESMO-kongressen, detaljer nedenfor, skriver EAPM direktør Denis Horgan.

Ansvar for politikkutforming

Arrangementet vil finne sted fra 8h30–16h CET på fredag; her er lenke for registrering og her er lenke til agendaen

Annonse

Konferansen vil ta hensyn til det faktum at nye oppdagelser-generert fra en dypere forståelse av det menneskelige genomet-driver et paradigmeskifte i medisin fra en tilnærming til en som passer til alle som er tilpasset og individuelt.

Dette skiftet går raskt innen onkologi, men er tregere på andre områder. Og selv om det er mange hindringer for innovasjon i klinisk praksis - inkludert markedsadgang, vitenskapelige og/eller regulatoriske utfordringer - er den største utfordringen på tvers av helsevesenet spørsmål knyttet til tidlig diagnose, verdi og data.

De forskjellige ideene om hva som utgjørverdi'i moderne medisin er et hett tema for debatt i Europa og utover. 

Hvordan definerer vi det? Hvordan måler vi et menneskeliv - eller livskvalitet - opp mot kostnaden for en behandling? Bedømmer vi individets bidrag, skattemessig og ellers, til samfunnet og veier det opp mot en pris? Og hva med de moralske spørsmålene som er involvert i slike dommer? Og hvem vil lage dem?

Annonse

De fleste av oss vil synes det er sjokkerende, urettferdig og umenneskelig. Likevel skjer det i vid forstand.

Dessverre, med en aldrende befolkning på 500 millioner innbyggere, har helse i EU aldri vært dyrere. Folk lever lenger og vil i de fleste tilfeller bli behandlet for ikke bare én, men flere plager i løpet av livet. Det er et dilemma, og det vil ikke forsvinne.

For å forstå 'verdi' må man selvfølgelig først forstå en behandling, pluss eventuelle andre behandlingsalternativer, og vurdere hva den (eller de) kan gi.

Pasienter, når de forstår alternativene sine, vil ha sine egne synspunkter på hva som utgjør verdi, avhengig av deres omstendigheter - “Blir jeg bedre? Vil jeg leve lenger? Vil livskvaliteten min bli bedre? Hva er bivirkningene? ”. `

Betalere, ikke overraskende, når de veier, som de gjør, fordeler mot kostnader og andre hensyn, kan ta en annen tilnærming. 

I mellomtiden må produsenter og innovatører operere innenfor grensene for 'verdi' som ennå er uklare. 

Det er et solid argument om at verdi alltid skal defineres for kunden. Verdi i helsevesenet avhenger av resultater og utfall - avgjørende for pasienten - uavhengig av volumet av leverte tjenester, men verdien vil alltid bli sett på som relativ å koste.

Alt dette vil bli behandlet på konferansen vår. Her er lenke for registrering og her er lenke til agendaen.

Blant de mange foredragsholderne vil være Cristian Busoi MEP, ENVI -komiteen, Europaparlamentet, Szymon Bielecki, GD CONNECT, Europakommisjonen og Stefan Schreck, Rådgiver for interessentforhold i GD SANTE, GD SANTE, Europakommisjonen.

Over til andre nyheter ....

Helseberedskap og responsmyndighet for helse og parlamentet tilbake i Strasbourg..

European Health Emergency Preparedness and Response Authority (HERA) er ment å være et sentralt element for å styrke European Health Union med bedre EU-beredskap og reaksjon på alvorlige grenseoverskridende helsetrusler, ved å muliggjøre rask tilgjengelighet, tilgang og distribusjon av nødvendige mottiltak. Men ifølge Peter Liese, EPPs helseordfører i Europaparlamentet, spiller det ingen rolle at HERA ikke vil være et EU -byrå, sa han til journalister mandag morgen (13. september). Å etablere et helt nytt byrå tar tid, erkjente Liese. "Vi må handle raskt" Liese sa. Myndigheten vil i stedet bli plassert i kommisjonen. 

Men et enda større problem for mange parlamentsmedlemmer er det faktum at de neppe kommer til å debattere forslagene før de blir lov. I henhold til utkastene til forslag foreslår Kommisjonen en rådsforordning basert på artikkel 122 i EU -traktatene. Dette betyr at forslaget ville gå igjennom uten at parlamentsmedlemmene signerte. 

"HERA vil bygge på EU -finansiering", som er skattebetalernes penger, og har dermed "EP -kompetanse til å føre tilsyn med dem!" Grønt MEP Tilly Metz twitret. 

MEPs har uttrykt sinne etter at det kom fram at Europaparlamentet ikke kan bli konsultert om planene.

Tilbakemeldingen kommer etter at EU -lederen nedgraderte autoriteten til en "dedikert sentral struktur" som ligger i Kommisjonen, snarere enn et frittstående EU -byrå.

I henhold til utkastene til forslag vil den biomedisinske myndigheten bli opprettet ved bruk av artikkel 122 som rettslig grunnlag-en bestemmelse i henhold til EU-loven som ikke innebærer signering av Europaparlamentet.

Det juridiske grunnlaget har blitt brukt under pandemien for å sende nødmidler til EU -land, så vel som for andre forskrifter som etableringen av SURE, et program som ga arbeidsledighetshjelp.

I sitt forslag til HERA-forslag begrunnet kommisjonen sitt juridiske valg om å "sikre forsyning og rettidig tilgjengelighet og tilgjengelighet av kriserelevante medisinske tiltak."

En tjenestemann fra kommisjonen bemerket at HERA vil være en intern kommisjonsstruktur, og derfor er "parlamentet ikke involvert".

MEP-erne er ikke fornøyd: "Det er uakseptabelt at @EU_Commission og @EUCouncil under påskudd av krisesituasjoner bryter igjen Lisboa-traktatens ånd og ekskluderer den eneste demokratisk valgte EU-institusjonen fra beslutningsprosessen," fransk MEP Michèle Rivasi twitret.

I tillegg er resultatene av parlamentets plenumstemme om forslagene om å styrke European Center for Disease Prevention and Control (ECDC) og forordningen om alvorlige grenseoverskridende helsetrusler nært forestående - MEPs diskuterte forslaget i plenum mandag ettermiddag, med de fleste viser støtte til forslagene.  

Når det gjelder om ECDC bør dekke ikke -smittsomme sykdommer (NCD) i tillegg til smittsomme, er helsekommissær Stella Kyriakides imot ideen og argumenterer for at det kan duplisere arbeid utført i medlemslandene og "det vil strekke ressursene i byrået vesentlig, og svekker derfor fokuset i stedet for å styrke det ”.

Frankrike ønsker å begrense USAs tilgang til EU -data

Frankrikes beste cybersecurity -tjenestemann presser Europa til å stoppe amerikansk rettshåndhevelse fra å få tilgang til kritiske data lagret i Europa av amerikanske skyfirmaer.

Europeiske cybersikkerhetsmyndigheter utvikler regler for nettleverandører som Amazon, Microsoft, Google og andre som vil pålegge strengere cybersikkerhetsregler under en ny sertifiseringsordning, inkludert datahåndtering.

I henhold til en amerikansk lov kjent som CLOUD Act, er amerikanske selskaper forpliktet til å levere utenlandske data til amerikanske myndigheter hvis de blir spurt. Men hvis Poupard har sin vilje, vil nye EU -regler forhindre at kritiske data havner hos amerikanske myndigheter.

Regelen "ville utelukke standard amerikanske og kinesiske tjenester" fra å tilby tjenester i kritiske sektorer i Europa, sa Poupard. “Dette handler ikke om å snu ryggen til partnere. Men det handler om å ha mot til å si at vi ikke vil at ikke-europeisk lov skal gjelde for disse tjenestene. ”

Europeiske regjeringer prøver å bli mindre avhengige av amerikanske skytjenester som en del av arbeidet mot "strategisk autonomi", ideen om at Europa må beholde kontrollen over teknologipolitikken, delvis på grunn av frykt for spionasje og overvåking fra USA

Den nye sky -cybersikkerhetsregelen "vil være en reell test, et reelt mål for den politiske viljen til å oppnå strategisk autonomi i det digitale feltet," sa Poupard. "Hvis vi ikke er i stand til å si dette, er ikke ideen om europeisk suverenitet fornuftig."

Poupards uttalelser kommer to uker før amerikanske og EU-tjenestemenn møtes for å diskutere cybersikkerhet, personvern og andre spørsmål på det første møtet i et nyopprettet Trade and Tech Council, i Pittsburgh 29. september.

På en samling av digitale ledere i Tallinn, Estland i forrige uke, klaget USAs handelssekretær Gina Raimondo på Europas økende tendens til å innføre lover og forsøk på å hindre at EU -data sendes til USA.

"Jeg håper at vi alle kan være enige om at krav om å holde data lokalisert i landet skader alle våre virksomheter, alle våre økonomier og alle våre innbyggere," sa Raimondo og la til at datastrømmer var nøkkelen for å unngå "svært dyre trusler og angrep ”så vel som kommersielle gevinster.

Gode ​​nyheter til slutt: Italia begynner å administrere booster -vaksinejabber

Italia vil begynne å administrere et tredje skudd av Covid-19-vaksiner til de mest sårbare delene av befolkningen denne måneden, sa landets helseminister.

"Det vil være en tredje dose, vi starter allerede i september," sa Roberto Speranza mandag på en pressekonferanse i Roma.

I forrige uke sa Mario Draghi, italiensk statsminister, at regjeringen hans vurderte å gjøre COVID-19-vaksiner obligatorisk for alle mennesker i kvalifisert alder. Italia har allerede gjort vaksiner obligatorisk for medisinske arbeidere.

Landet har vaksinert drøyt 70% av alle mennesker over 12 år, og Draghi har sagt at han håper at det vil stige til over 80% innen utgangen av september.

Og det er alt fra EAPM - ikke glem, her er lenke for registrering for EAPMs konferanse på fredag, og her er lenke til agendaen. Vær trygg og frisk, vi sees snart!

European Alliance for persontilpasset medisin

EAPM: Stortinget presser på for flere offentlig-vennlige plenarmøter, EU-USAs handels- og teknologiråd lover nøkkelarbeid med helse, desinfisering av kreft i EU og mer ...

Publisert

on

God morgen, helsekolleger, og velkommen til den første European Alliance for Personalized Medicine (EAPM) oppdatering av uken - EAPMs fremgang gjennom første halvdel av 2021 har vært solid, med andre halvdel også i fart, når vi snur lovgivningen sider fra juli til august, skriver EAPM direktør Denis Horgan.

EAPM satt til å fullføre tre helsepapirer

I løpet av august og fremover vil EAPM ferdigstille tre artikler i løpet av de neste månedene om IVDR-lovgivningsrevisjonen, NGS / Molecular Diagnostic Implementation og EU som slår kreftplanen, samt spørsmål knyttet til virkelige bevis knyttet til EUs helsedata rom og andre politiske dossierer.

Annonse

Mer interessante tider for parlamentet 

Europaparlamentspresident David Sassoli, vil i mellomtiden at parlamentsmedlemmer skal tenke på institusjonens fremtid - og kanskje sin egen. "På tide å revurdere parlamentarisk demokrati og vårt arbeid," tvitret han og la til at han tar sikte på å styrke institusjonen med en øvelse i selvbekreftelse, for tiden etter COVID og med midtperioden i lovgivningsperioden i klart syn. Sassoli vil at parlamentet skal være engasjert i en "bred refleksjon," sa en tjenestemann fra institusjonen om de tingene det holder av, inkludert hvordan man kan øke innflytelse og synlighet.

Til den slutten, Sassoli lanserte en diskusjonsprosess med fem "fokusgrupper" som han forventer vil levere resultater før sommerferien. Emner som skal diskuteres, ifølge tjenestemenn som er kjent med øvelsen, inkluderer reformering av plenarmøtene og måter å "fremme dynamiske debatter." MEPs er også invitert til å komme med ideer om hvordan man kan styrke institusjonens vekt i en andre fokusgruppe som snakker om parlamentets privilegier - det betyr "lovgivnings- og kontrollmyndigheter og tilsyn, tilgang til informasjon og dokumenter og budsjettkontroll," sa en tjenestemann. .

Annonse

Og en ny rapport fra EU-parlamentets slående kreftkomité skiller ikke mellom sigaretter og nye tobakksprodukter på viktige punkter, og signaliserer en strammere posisjon når det gjelder tobakkskontroll, med noen lovgivere som allerede mobiliserte for å utfordre dette. Når den er godkjent, vil rapporten fra BECA-komiteen tjene som institusjonens holdning til EU-kommisjonens landemerke Beating Cancer Plan. Planen har som mål å stramme tobakkskontrollen, ettersom røyking fortsetter å være en av de viktigste risikofaktorene for kreftdødsfall, og forårsaker 700,000 XNUMX dødsfall i hele EU hvert år.

Siste sjanse for EHDS tilbakemelding

3. mai publiserte EU-kommisjonen en offentlig konsultasjon om European Health Data Space (EHDS), som holdt åpent til i går (26. juli). Som et politisk initiativ har EHDS som mål å gi et felles rammeverk i EUs medlemsland for deling og utveksling av helsedata av høy kvalitet, for eksempel elektroniske helseregistre, pasientregistre og genomiske data, for å støtte helsetjenester, men også for å lette helseforskning, politikkutforming og lovgivning. Delt i tre seksjoner: tilgang og bruk av personlige helsedata, digitale helsetjenester og produkter og kunstig intelligens i helsevesenet, og konsultasjonen tar sikte på å måle hvilke politiske alternativer som er foretrukket for implementering av EHDS. Lovforslaget som følge av denne konsultasjonen forventes å bli vedtatt i fjerde kvartal 2021. Så i dag (27. juli) er den siste dagen for selskaper, lobbyer og foreninger å fortelle kommisjonen hva de synes om den kommende lovgivningen. Kommisjonen må finne den rette balansen mellom å gi tilstrekkelig tilgang til helsedata for å øke innovasjonen og samtidig holde disse dataene trygge og private. 

AMR-fremdriftsrapport

EU-kommisjonen har publisert sin 5. fremdriftsrapport om gjennomføringen av European One Health Action Plan against Antimicrobial Resistance (AMR), som ble vedtatt i juni 2017. De viktigste målene for denne planen er bygget på tre hovedpilarer: å gjøre EU til et region for beste praksis; styrke forskning, utvikling og innovasjon, samt å forme den globale agendaen. Å ta opp AMR gjennom en One Health-tilnærming er også en prioritet for denne kommisjonen, som markert i kommisjonær Kyriakides 'Missionletter i november 2019. Fremdriftsrapporten viser at en rekke AMR-initiativer har blitt videreført eller på plass de siste månedene. For eksempel har kommisjonen i EUs Farm to Fork-strategi vedtatt et mål som tar sikte på å redusere det totale EU-salget av antimikrobielle stoffer til husdyr og i akvakultur med 50% innen 2030. Dette målet vil bli støttet av gjennomføringen av de nylige forskriftene om Veterinærpreparater og på medisinert fôr som implementerte og delegerte handlinger for tiden utarbeides for.

EU og USAs handels- og teknologiråd starter i september

Følgende Europakommisjonens president Ursula von der Leyen og USAs president Joe Bidens lansering av EU-US Trade and Technology Council (TTC) på toppmøtet mellom USA og EU i Brussel i juni, vil TTC, fra september, tjene som et forum for USA og EU å samarbeide ordinere tilnærminger til viktige globale handels-, økonomiske og teknologiske spørsmål og å utdype transatlantisk handel og økonomiske relasjoner basert på felles demokratiske verdier. Dette nye rådet vil møtes med jevne mellomrom på politisk nivå for å styre samarbeidet, og vil i kjølvannet av koronaviruspandemien også søke å finne måter for USA og EU til å samarbeide om banebrytende helseforskning og utvikling. 

EU-kommisjonens konserndirektør og konkurransekommissær Margrethe Vestager sa: ”Vi har felles demokratiske verdier og vi vil oversette dem til håndgripelig handling på begge sider av Atlanterhavet. Å jobbe for en menneskesentrert digitalisering og åpne og konkurransedyktige markeder. Jeg gleder meg veldig. Dette er et flott skritt for vårt fornyede partnerskap. ”

EU digitalisering

Som en del av en større regional digital transformasjonsstrategi jobber EU med å (1) bygge et støttende økosystem for nye teknologier; (2) utvikle regional digital infrastruktur; (3) identifisere delte ressurser for å investere i digitalisering; (4) og forsterke regionens stemme om digitale politiske spørsmål i EU (EU) og det transatlantiske forholdet. Digitalisering kan tjene som en økonomisk multiplikator ved å skape effektivitet i ikke-digitale sektorer. Institusjonalisering av interoperable digitale løsninger for handel over landegrensene vil gjøre det mulig for regionen å øke sin økonomiske effektivitet og langsiktige konkurranseevne. Men strukturelle utfordringer skader det økonomiske potensialet. Arbeidskraftmangel, lønns- og inflasjonspress og forsinket hjemmelaget innovasjon er fortsatt viktige problemer som hemmer økonomisk - og digital - utvikling. Data viser at EU må ta igjen. Arbeidsstyrken mangler viktige digitale ferdigheter, og CEE-selskaper henger etter de i andre europeiske land når det gjelder å integrere digitale løsninger.

EU-desinformasjon om kreft

Den europeiske kreftorganisasjonen gratulerer EU-kommisjonen for sin anerkjennelse av de store sosiale skadene som er skapt av desinformasjon på nettet og dens vilje til å spille en aktiv rolle i bekjempelsen av de mest alvorlige konsekvensene via initiativer som retningslinjer for desinformasjon. Desinformasjon kan påvirke kreftomsorgen på mange måter. Delvis falsk eller misvisende informasjon om kreftbehandlinger er vanlig, og tro på helseinformasjon / desinformasjon kan endre en persons kreftbane negativt ved å påvirke deres medisinske beslutningstaking. Sosiale medieplattformer er ofte et knutepunkt for spredning av slik desinformasjon. Som et eksempel fant en forskningsøvelse at av de 20 mest delte artiklene på Facebook i 2016 med ordet 'kreft' i overskriften, ble mer enn halvparten av rapportene miskreditt av leger og helsemyndigheter 

Gode ​​nyheter til slutt - EU vaksinerer 70% av voksne med ett skudd

EU nådde i dag (27. juli) sitt sommermål om å vaksinere 70% prosent av sine voksne mot COVID-19 - avhengig av hvordan du teller det.

Sytti prosent av voksne i EU har fått en dose, mens 57% er fullvaksinert, har kommisjonens president Ursula von der Leyen kunngjort.

Von der Leyen krediterte EU for å levere vaksiner etter en steinete start tidligere i år, og sa: "EU har holdt sitt ord og levert."

"Innhentingsprosessen har vært veldig vellykket - men vi må fortsette arbeidet," skrev hun i en uttalelse. “Delta-varianten er veldig farlig. Jeg ber derfor alle - som har muligheten - bli vaksinert. ”

EUs mål har vært et bevegelig mål. Kommisjonen ønsket at 70% av voksne skulle vaksineres innen utgangen av september, selv om den senere antydet at dette kunne skje i juli. Tidligere denne måneden sa EU-sjefen at landene har nok jabs for å fullstendig vaksinere befolkningen, men dagens kunngjøring er basert på ett skudd. 

Det er alt fra EAPM for nå - sørg for at du holder deg trygg og frisk og har en utmerket uke, vi sees på fredag.

Fortsett å lese

European Alliance for persontilpasset medisin

EAPM: Behovet for endring - EU i forgrunnen om kreft, datastyring og MTV

Publisert

on

God ettermiddag, helsekollegaer, og velkommen til den andre European Alliance for Personalized Medicine (EAPM) oppdatering av uken, der vi diskuterer spekteret av folkehelsescenarier nå. Den dramatiske forbedringen av helsa til innbyggerne i Europa de siste to århundrene har forvandlet kontinentet og livene til menneskene som bor i det. Men er Europa i stand til å utnytte de nye fordelene som vitenskap, teknologi og fremtidsrettede offentlige politiske beslutninger kan gi nåværende og fremtidige generasjoner av europeere skriver EAPMs administrerende direktør Dr. Denis Horgan eller mister den viljen og kapasiteten til å forstå fruktene av fremgang?

Svaret: Ja, EUs beslutningstakere gjør fremskritt med helse - EAPM engasjerer seg

Som gjenspeilet i COVID 19, er vitenskapen og teknologien absolutt ikke det. Helsepersonell har fortsatt en sterk følelse av dedikasjon. Og forskning og industri fungerer på en enestående høy rytme. Det som mangler i bildet er en overordnet visjon om hvordan man - eller til og med om - skal utnytte alt dette potensialet.

Annonse

Hovedspørsmålene som EAPM har engasjert seg i denne uken og de siste månedene, var problemene med helsedata, HTA og kreft, som bygger på konferansen vår fra 1. juli, og EUs helsedataområde som EAPM har kjempet for de siste årene. 

EAPM har vært aktivt engasjert med en rekke europeiske politikere fra hele det politiske spektrumet i Europaparlamentet, for eksempel fra helsekomiteen og ITRE-komiteen, angående kreft og EUs helsedata-dossierer.

Så sent som i ettermiddag (16. juli), derav den senere oppdateringen, stemte sekstiseks parlamentsmedlemmer for og seks avstod fra å vedta utkastet til rapport om EU-lovforslaget. De fikk også mandat til å forhandle med rådet.   

Dette er den første lovforslaget som legges fram som en del av EUs datastrategi, og har som mål å fremme utveksling av data i blokken og videre. Ifølge ordfører EPP MEP Angelika Niebler en uttalelse. "Visjonen er en" Schengen for data ", der data kan sirkulere uten barrierer og i samsvar med europeiske regler."

Annonse

Mer om dette nedenfor .... 

Parlamentets helsekomité stemmer gjennom rapporten om helsetrusler 

EU-parlamentets komité for miljø, folkehelse og mattrygghet (ENVI) har støttet et utkast til rapport om hvordan man kan takle grensekryssende helsetrusler. 

Avstemningen gikk med 67 for, 10 mot og en stemte ikke. 

Rapporten, forfattet av Fransk MEP Véronique Trillet-Lenoir of Renew Europe, redegjør for parlamentets holdning i forhandlinger om kommisjonens forslag om å styrke Brussel 'helseberedskapsmakt, et av de tre lovforslagene "helseunionen". 

Det må fortsatt ratifiseres i plenum. Triloger forventes å begynne til høsten. Forslaget vil se opprettelsen av en EU-helsekrise og beredskapsplan for pandemi og krever anbefalinger for nasjonale planer som EU-byråer vil gjennomgå. Det vil også styrke overvåkingen av potensielle sykdomstrusler gjennom forbedret informasjonsinnhenting og skape regler for å utløse svar når en EU-krisesituasjon kalles. 

MEP-er tilbake den 'ambisiøse' EU-kreftplanen 

Å "støtte, koordinere og utfylle medlemslandenes innsats for å redusere lidelsen forårsaket av kreft", det er håpet uttrykt i EUs kreftplan, og den avgjørende handlingen på EU-nivå - den første i sitt slag siden begynnelsen av 1990-tallet - kan hjelpe til med å avverge en forventet økning på 24% i kreftdødsfall innen 2035. 

En slik tur vil gjøre sykdommen til den ledende morderen i EU. 

De brede strøkene i planen er i tråd med et tidligere utkast som dateres tilbake til desember, som EAPM engasjerte seg med da også. Betydningen av personlig medisin er blitt oppgradert i den endelige teksten, med nesten to sider dedikert til emnet. Planen foreslår et program i 2023, finansiert gjennom Horizon Europe, for å identifisere "prioriteringer for forskning og utdanning innen personlig medisin". 

Endelig avtale om helseteknologivurdering ...

Etter flere år har Europa nådd en milepælavtale om å gjennomføre helseteknologivurderinger (HTA) på nye produkter for blokken. HTA er et forskningsbasert verktøy for å støtte beslutningsprosesser i helsevesenet. Det fungerer ved å vurdere merverdien til nye eller eksisterende helseteknologier - medisiner, medisinsk utstyr og diagnostiske verktøy, kirurgiske prosedyrer, samt tiltak for sykdomsforebygging, diagnose eller behandling - sammenlignet med andre helseteknologier. I henhold til lovforslaget vil medlemslandene samarbeide på EU-nivå om felles kliniske vurderinger og felles vitenskapelige konsultasjoner om helseteknologier. 

Den nye lovgivningen krever at det opprettes en 'koordineringsgruppe for medlemsland', med hvert land representert. Samarbeidet vil gi verdifull vitenskapelig informasjon til nasjonale helsemyndigheter når det gjelder beslutninger om priser og refusjon for helseteknologi, antydet rådet. 

Dataregulering går fremover - tilbake til et avgjørende spørsmål om offentlig tillit

Det er noen tegn på at COVID-19-pandemien har fått folk til å tenke nytt over holdningene deres til å dele personlige data når de brukes til å håndtere folkehelsen og tilby viktige tjenester og infrastruktur. Større vilje til å gi personopplysninger kan åpne for nye muligheter og politisk vilje til å akselerere implementeringen av den smarte byen - en byplanleggingsstrategi som utnytter teknologi, kunstig intelligens og dataanalyse for å drive byer mer effektivt og bærekraftig.

Men selv om utsiktene rundt personopplysninger kan ha skiftet, er det fortsatt en lang vei å gå for å sikre universalinnkjøp fra alle borgere, noe som vil være nødvendig for at potensialet i smarte byer skal bli fullt ut realisert. 

Mange er tilbakeholdne med å gjøre sine personlige opplysninger tilgjengelige for analyse. I en nylig grundig, global undersøkelse av White & Case av mer enn 50 senior fagpersoner og investorer som jobber i det smarte byområdet, ble meningene delt nesten opp i midten. 

Litt 40% av respondentene sa de er komfortable med å dele / gi tilgang til personlige data for å utvikle / forbedre smart city-teknologi, med 40% sier de er ikke komfortable med å gjøre det og 20% ubeslutte. 

Undersøkelsen fant det også 42% sa at de ville være villige til å akseptere redusert personvern for bedre tjenester, mot en tredjedel som sa at de ikke ville, med 24 prosent ubeslutte. Det er tegn på at pandemien har fått folk til å tenke nytt over holdningene til deling av personlige data. 

Å sikre tilgang til store mengder personopplysninger fra byens innbyggere, og ha klare rammer for bruk, er sentralt i mange smarte byprosjekter. Smarte byer er avhengige av innsamling og analyse av massedata fra innbyggere, deres enheter, urbane sensorer og verktøy som kan brukes til å administrere trafikk, transportnett og strømforsyning og offentlige tjenester mer effektivt. 

Sterkere grenseoverskridende helsevesen

Europeiske MEP-er i den parlamentariske helsekomiteen vedtok et sett med forbedrede regler for å la blokken reagere raskere og mer effektivt på grenseoverskridende helsetrusler tirsdag (13. juli). 

Det inkluderer at EU reduserer sin avhengighet av Verdens helseorganisasjon når den erklærer en pandemi. "Vi ønsker å være i stand til å erklære våre egne helsetilfeller, om nødvendig," sa Esther de Lange MEP, nestleder i EPP-gruppen med ansvar for økonomi og miljø og denne dossieret. "Hvis Europa trenger å handle, må vi ikke utsette tiltak og vente på WHO." Andre tiltak vedtatt av ENVI inkluderte å gjøre planlegging og opplæring av ansatte obligatorisk; forenkle felles anskaffelse av helseprodukter; og garanterer kontinuerlig helsevesen for andre sykdommer. 

Dårlige nyheter på slutten: ECDC - Nye tilfeller av koronavirus svever i EU

European Center for Disease Prevention and Control (ECDC) oppfordrer EU-borgere til å bli vaksinert og følge det anbefalte antall doser. Dette er spesielt viktig med tanke på spredningen av Delta-varianten av SARS-CoV-2, behovet for å beskytte innbyggerne, spesielt de som er i fare for alvorlig COVID-19, og ønsket om å åpne våre samfunn og slappe av restriksjoner. 

Europeiske ferierende hadde håpet årets sommer på den nordlige halvkule ville se uhindret bevegelse og i stor grad være fri for reisebegrensninger, men land over hele Sør-Europa er nå i ferd med å gjeninnføre pandemisk fortauskanter i alarm i stigende tilfeller av delta-varianten, en svært smittsom koronavirusstamme først oppdaget i India. Spania, Portugal, Hellas, Kypros og Malta var blant de første landene som begynte å gjenåpne tidligere i år, men nå skjerper de innreisebegrensningene for ferierende som ikke har mottatt begge jabene. 

Brå kunngjørte restriksjoner øker også elendigheten til kontinentets fly-, turist- og gjestfrihetsindustri. De hadde håpet på en sterk bedriftsoppgang de neste par månedene, nok til å begynne å reparere den alvorlige økonomiske skaden pandemien har påført dem.  

Alt fra EAPM for nå - ikke glem å sjekke ut vår rapport om vår siste virtuelle konferanse tilgjengelig her, og sørg for at du holder deg trygg og frisk og har en utmerket helg, vi sees neste uke.

Fortsett å lese

European Alliance for persontilpasset medisin

EU Beating Cancer-prosjektet er i sentrum med utkast til rapport

Publisert

on

God morgen og velkommen, helsekollegaer, til ukens andre oppdatering av European Alliance for Personalized Medicine (EAPM) - som det ser ut, har mer enn 150 mennesker nå registrert seg for vår kommende EAPM slovenske EU-formannskapskonferanse 1. juli, så nå er det tiden for å bli med dem og bestille din plass før det er for sent, og vi har også en oppdatering om Europaparlamentets utkast til rapport om å styrke Europa i kampen mot kreft, skriver EAPMs administrerende direktør Dr. Denis Horgan. 

EAPM-konferansen nærmer seg - en påminnelse igjen...

EAPM-konferansen vil fungere som et broforhold mellom EUs formannskap i Portugal og Slovenia. Konferansen er delt inn i økter som dekker følgende områder: Økt 1: Generere tilpasning i reguleringen av personalisert medisin: RWE og Citizen Trus; Session 2: Slå prostatakreft og lungekreft - EUs rolle som slår kreft: Oppdatering av EU-rådets konklusjoner om screening Session 3: Health Literacy - Forstå eierskap og personvern til genetiske data og til slutt ikke minst, Session 4: Sikre pasienttilgang til avanserte Molekylær diagnostikk.

Annonse

Hver økt vil omfatte paneldiskusjoner samt spørsmål og svar for å tillate best mulig involvering av alle deltakere, så nå er det på tide å registrere seg her., og last ned agendaen din her..

Bekjempelse av kreft - Parlamentets viktigste utkast til rapport

Som nevnt i tidligere oppdateringer har Europaparlamentet nedsatt en spesialkomité for å slå kreft. Den har offentliggjort sitt første utkast til rapport om EU Beating Cancer Plan den siste dagen, som har inkludert en rekke ting som EAPM har gått inn for de siste månedene som representerer sentrale spørsmål som representerer medlemskapets flerinteresserte karakter. 

Annonse

Inndelt i mange artikler, artikkel 66 i rapporten er spesielt oppmerksom på EAPM-medlemmene, og sier at det gjør at store fremskritt innen biologi har avslørt at kreft er et paraplybegrep for mer enn 200 sykdommer, og at presisjon eller personlig medisin kan gjøres tilgjengelig gjennom legemiddelmålretting mot forskjellige mutasjoner. 

Rapporten vurderer også at presisjon eller personlig medisin, som består av et behandlingsvalg basert på individuelle tumorbiomarkører, er en lovende måte å forbedre kreftbehandlingen, og oppfordrer medlemslandene til å fremme implementeringen av regionale molekylære genetiske plattformer og legge til rette for like og rask tilgang til personlig behandling for pasienter.   

I tillegg artikkel 48 i utkastet til rapport oppfordrer Kommisjonen til å fremme og oppfordre medlemslandene til å styrke rollen som allmennleger, barneleger og fagpersoner i primærhelsetjenesten, gitt deres betydning i henvisning av pasienter til diagnostiske tester og onkologspesialister, samt under kreftbehandling og følge -omsorg; etterlyser utvikling av tverrfaglig beslutningstaking innen rammene av dedikerte konsertmøter som samler ulike kreftspesialister. 

Ifølge artikkel 61, den foreløpige avtalen om Health Technology Assessment (HTA) -forordningen som ble oppnådd av Europaparlamentet og Rådet den 22. juni 2021 er velkommen, for å harmonisere tilgangen til nyskapende kreftdiagnose og -behandlinger.

Det viktigste er kanskje, artikkel 87 ser et presserende behov for et europeisk charter om kreftpasienters rettigheter; oppfordrer til at dette charteret definerer kreftpasienters rettigheter på hvert trinn av deres omsorgsvei, dvs. tilgang til forebygging, innledende diagnose og gjennom hele behandlingen, og at den skal gjelde like for alle EU-borgere, uavhengig av land eller region de lever.

I tillegg artikkel 105 ser på flaggskipet 'Cancer Diagnostic and Treatment for All' og setter søkelyset på behovet for bruk av 'neste generasjons sekvensering' -teknologi for raske og effektive genetiske profiler av tumorceller, slik at forskere og klinikere kan dele kreftprofiler og bruke samme eller lignende diagnostiske og terapeutiske tilnærminger til pasienter med sammenlignbare kreftprofiler.

EAPM ser med entusiasme frem til at alle fremskritt som gjøres i kampen mot kreft. I denne sammenheng jobber EAPM med to publikasjoner med sine eksperter på NGS og RWE som vil gi ekstra innspill / veiledning til de europeiske politikerne som EAPM jobber med. 

HTA politisk enighet

Kommisjonen gleder seg over den politiske avtalen om Health Technology Assessment (HTA) -forordningen som ble oppnådd av Europaparlamentet og Rådet 23. juni. Forordningen vil forbedre tilgjengeligheten av innovative helseteknologier som innovative medisiner og visse medisinske innretninger for EU-pasienter, sikre effektiv ressursbruk og styrke kvaliteten på MTV i hele EU. Eksempler på helseteknologier inkluderer medisiner, medisinsk utstyr og diagnostikk. Det vil også legge til rette for forretningsforutsigbarhet, redusere duplisering av innsats for MTV-organer og industri og sikre langsiktig bærekraft i EUs MTV-samarbeid.

Kommisjonær for helse og mattrygghet, Stella Kyriakides, ønsket velkommen avtalen: ”Jeg er veldig glad for at Europaparlamentet og Rådet har nådd en etterlengtet politisk enighet om helseteknologivurderingsreguleringen. Forordningen vil være et viktig skritt fremover for å muliggjøre felles vitenskapelig vurdering av lovende behandlinger og medisinsk utstyr på EU-nivå. ”

Fremgang med vaksinasjoner velkommen, men ytterligere innsats oppfordret

Det europeiske rådet gleder seg over gode fremskritt innen vaksinering og den generelle forbedringen i den epidemiologiske situasjonen, mens det understrekes behovet for å fortsette vaksinasjonsarbeidet og være årvåken og koordinert med tanke på utviklingen, særlig fremveksten og spredningen av varianter.

I følge utkastet til konklusjonene fra Det europeiske råd for møtet 24.-25. Juni uttalte rådet at det “bekrefter EUs forpliktelse til internasjonal solidaritet som svar på pandemien”.

"Alle produserende land og produsenter bør aktivt bidra til innsatsen for å øke verdensomspennende tilførsel av COVID-19-vaksiner, råvarer, behandlinger og terapi, og koordinere tiltak i tilfelle flaskehalser i forsyning og distribusjon," erklærer utkastet.

Konklusjonene refererer også til nylige avtaler om reiser innen EU, og sier at medlemslandene vil bruke disse tiltakene "på en måte som sikrer full tilbakevending til fri bevegelse så snart folkehelsesituasjonen tillater det." Rådet har også planer om å ønske velkommen beslutningen om å opprette en spesiell sesjon for Verdens helseforsamling for å diskutere en pandemitraktat, med EU som sier at det vil fortsette å arbeide mot et mål for en traktat.

WHO, WIPO og WTO er enige om intensivert samarbeid for å takle COVID-19-pandemi 

15. juni møttes generaldirektørene for WHO, WIPO og WTO i en ånd av samarbeid og solidaritet for å kartlegge videre samarbeid for å takle COVID-19-pandemien og de presserende globale utfordringene i skjæringspunktet mellom folkehelse, immateriell eiendom og handel. Akutt bevisst på det delte ansvaret overfor samfunn over hele verden når de konfronterer en helsekrise av enestående alvorlighetsgrad og omfang, lovet organisasjonene å bringe den fulle omfanget av kompetanse og ressurser fra de respektive institusjonene til å bære for å avslutte COVID-19-pandemien forbedre helse og velvære for alle mennesker, overalt i verden.  

Forpliktelse til universell, rettferdig tilgang til COVID-19 vaksiner, terapi, diagnostikk og annen helseteknologi ble understreket - en forpliktelse forankret i forståelsen av at dette er et presserende moralsk imperativ som trenger umiddelbar praktisk handling. I denne ånden var det en avtale om å bygge videre på den mangeårige forpliktelsen til WHO-WIPO-WTO trilateralt samarbeid som tar sikte på å støtte og hjelpe alle land når de søker å vurdere og implementere bærekraftige og integrerte løsninger på folkehelseutfordringene.  

Innenfor dette eksisterende samarbeidsrammeverket ble det avtalt å styrke og fokusere vår støtte i pandemisammenheng gjennom to spesifikke tiltak - de tre byråene vil samarbeide om organisering av praktiske, kapasitetsbyggende workshops for å forbedre flyten av oppdatert informasjon om dagens utviklingen i pandemien og svarene for å oppnå rettferdig tilgang til helseteknologier COVID-19. Målet med disse workshopene er å styrke kapasiteten til beslutningstakere og eksperter i medlemsregjeringer for å adressere pandemien deretter. Den første workshopen i serien vil være en workshop om teknologioverføring og lisensiering, planlagt til september. 

Lange COVID-bekymringer

Mer enn 2 millioner voksne i England har opplevd koronavirus symptomer som varer over 12 uker, for eksempel luftveisproblemer og utmattelse, antyder myndighetsdata. Det er det dobbelte av forrige estimat for lang Covid. Forskningen fra React-2-studien, som ennå ikke er fagfellevurdert, fant at 37.7% av de som hadde symptomatisk Covid opplevde minst ett symptom som varte i 12 uker eller mer, mens 14.8% hadde tre eller flere vedvarende symptomer. "Omfanget av problemet er ganske alarmerende," sa professor Kevin McConway, emeritus professor i anvendt statistikk ved det åpne universitetet. Det kommer som mer enn 16,000 23 nye bekreftede tilfeller av Covid ble rapportert i Storbritannia onsdag 19. juni, det høyeste daglige tallet siden begynnelsen av februar. De nyeste tallene viste at ytterligere 28 mennesker hadde dødd innen 19 dager etter å ha testet positive for Covid-128,027, noe som førte til at Storbritannia totalt kom til 19 XNUMX. Mens dødstallene forblir relativt lave, synes den kraftige økningen i rapporterte tilfeller å gjøre det mindre sannsynlig at statsråder vil eliminere de fleste gjenværende Covid-restriksjonene før den nåværende forsinkelsen på fire uker avsluttes XNUMX. juli. 

Sveits for å åpne igjen 

Mens land som Storbritannia forsinker sin planlagte oppheving av restriksjoner (slik den ser ut til 19. juli når det gjelder Storbritannia), har Sveits kunngjort et enda mer omfattende løft av restriksjoner enn tidligere planlagt. Innbyggere vil ikke lenger være pålagt å jobbe hjemmefra; de trenger ikke bruke masker eller sosial avstand på kulturelle og sportslige arrangementer; og massearrangementer kan fortsette uten begrensninger på antall eller behov for masker hvis det er krav om koronavirus-sertifikater.

Og alt fra EAPM for denne uken - ha en fin helg, vær trygg og frisk, og ikke glem å registrere deg her., og last ned agendaen din her., til EAPM EU-formannskapskonferanse 1. juli.

Fortsett å lese
Annonse
Annonse
Annonse

Trender